pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepskniai su majonezu - skanių patiekalų idėjos ir receptai

Vištienos kepsneliai su majonezu

Aš paprastai perku iškaulintą, bet nesupjaustytą vištos krūtinėlę. Vištienos krūtinėlę išilgai pjaudama padaliju į keturis kepsnius, kad būtų pakankamai ploni greitai iškepti, bet nesudžiūtų.

Majonezą su mangais sumaišom su kario prieskoniais, druska ir citrina. Vištienos kepsnius pavoliojam šitam padaže ir, jei turim laiko, leidžiam pasimarinuoti. Jei neturim, galim kepti iš karto.

Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienai pusei paskirdami po porą minučių, o tada apskrudusią vištieną šaunam į karštą orkaitę dar 10 minučių, kad pabaigtų kepti. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, tik jokiu būdu neperkepkite – prapjovus kepsnį mėsa turi būti balta.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraineringa parašė:sveiki.kas tai yra daumantu ;mango majo;?Aurute parašė:

Aciu, Beata, uz sio gardaus padazo ir vistienos ideja. Beje, man ‘MangoMajo’ labai skaniai valgosi su zuvies patiekalais. Isbandykite! Sekmes Jums ir Jusu seimai, jau seniai esu istikima Jusu receptu gerbeja ir kaskart su nekantrumu laukiu naujienu. Dziugu, kad sugebate paprastus patiekalus pateikti taip nepaprastai ir toli grazu neprastai. Darkart dekoju!

Ausra parašė:Sveiki,
Jau teko paragauti mangomajo majonezo superinis tikrai!Sandrute parašė:vika_ parašė:

Aciu uz greita ir skanu receptuka! Vistiena gavosi sultinga nors ir mazai marinavau. Vyrui labai patiko, sulaukiau komplimento uz si patiekala 🙂 O mangoMajo tiesiog tai ko man truko mano virtuveje, lauksiu daugiau ideju su juo.

Ilona parašė:mango majo majonezo niekur nera.kur jo nusipirkti?Povilas parašė:

Nu ką, išvoliojau vištieną, palikau marinuotis porai valandų, išbandysim 🙂 Tikiuos nenusivilsiu šiuo Beatos receptu, tai būtų pirmas kartas.

Rašyti komentarą

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.

Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!

Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.

Kepsniai su majonezu

Orkaitėje kepti kotletai su cukinijomis ir pomidoraisOrkaitėje kepti obuoliai su varške ir bananaisGreiti duonos suktinukai su sūriu ir krabų lazdelėmisOrkaitėje užkepti lietiniai su vištiena ir bešamelio padažuRytietiškai kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmisOrkaitėje kepti brokoliai su kariu ir jogurtuGaivios morkų salotos su sūriu ir konservuotais ananasaisVištienos kepsniai su sūriu ir ananasaisKepta duona su sūriu ir majonezuOrkaitėje keptas sterkas su sūrio ir džiūvėsėlių apvalkaleKepti pievagrybiai su sūriu ir kiaušiniu

Ingredientai

1. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kepsneliais, tada apibarstykite druska ir pipirais bei lengvai pamuškite, kad ji būtų minkštesnė.

2. Sūrį sutarkuokite, česnaką sutrinkite arba smulkiai sukapokite, sudėkite į sūrį kartu su majonezu ir viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.

3. Svogūnus supjaustykite žiedeliais ir išdėliokite ant paruoštų mėsos gabalėlių.

4. Ant svogūnų uždėkite sūrio ir majonezo mišinį, kad kiekvienas kepsnelis būtų tolygiai padengtas.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepkite mėsą apie 35–40 minučių arba kol sūris išsilydys ir kepsneliai taps auksinės spalvos.

6. Santrauka: "Kiaulienos sprandinės kepsniai su sūriu ir majonezu, kepti orkaitėje" – tai sotus ir sultingas patiekalas, kurio sūris, majonezas ir prieskoniai puikiai dera su kiaulienos sprandine. Šis receptas suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir pritaikyti pagal savo skonį.