Visų pirma, svarbu žinoti, kad virti batatai yra puikus būdas gauti vertingų maistinių medžiagų. Jie yra geras angliavandenių šaltinis, kurie suteikia energijos organizmui. Be to, batatus rekomenduojama reguliariai valgyti žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis. Jie stiprina skrandžio gleivinę ir gerina sergančiųjų opalige būklę.
Kaip virti batatus?
Taigi, koks yra geriausias būdas virti batatus? Daugelis žmonių juos kepa, bet tai gali sumažinti jų maistinę vertę. Taip pat svarbu atsiminti, kad batatai turi būti verdami ant vidutinės ugnies.
Virimo laikas
Tai priklauso nuo jų dydžio. Maži batatai gali virti apie 15-20 minučių, o didelius batatus gali užtrukti iki 45-60 minučių.
Kaip patikrinti, ar batatai paruošti?
Yra keletas būdų, kaip patikrinti, ar batatai yra paruošti. Pirmiausia galite juos įdurti peiliu. Jei peilis lengvai prasiskverbia, tai reiškia, kad jie yra paruošti. Taip pat galite išbandyti, ar batatas minkštas, paspaudę ant jo.
Saldžiųjų bulvių veislės ir savybės
Saldžiosios bulvės daugiausia auginamos atogrąžų ir subtropikų šalyse bei kai kuriose vidutinio klimato zonose. Vidutinis saldžiosios bulvės ilgis yra iki 15 centimetrų, o gumbų forma priklauso nuo veislės ir gali būti apvali, pailga arba briaunota. Saldžiųjų bulvių minkštimo spalva yra geltona, kreminė, oranžinė, raudona ir violetinė. Pjaustant iš minkštimo išsiskiria baltos sultys. Yra daug įvairių saldžiųjų bulvių variantų, pavyzdžiui, raudonos, violetinės ir baltos.
Kaip patiekti virtus batatus?
Virtus batatus galite patiekti įvairiai. Juos galite valgyti tiesiog taip, arba supjaustyti ir apkepti, kad gautumėte traškų paviršių. Taip pat galite virtus batatus naudoti kaip pagrindą salotoms arba juos sumalti ir naudoti kaip ingredientą pyragams ar pyragėliams.
Keptų saldžiųjų bulvių receptas
Keptos saldžiosios bulvės yra skanus bet kokio patiekalo priedas. Šis receptas užtikrina, kad kiekvieną kartą jos išeis švelnios ir puikiai iškepti! Viskas, ko jums reikia, tai alyvuogių aliejus, druska ir pipirai, kad galėtumėte pagardinti saldžiąsias bulves taip, kaip geidžia jūsų širdis.
Ingredientai:
- Saldžiosios bulvės
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 425ºF (220°C).
- Puikiai nušveiskite savo saldžiąsias bulves po šiltu vandeniu. Tai pašalins visus nešvarumus ir likučius.
- Tada kiekvienoje bulvėje šakute išdurkite 6-8 skylutes.
- Tada įsitikinkite, kad bulvės yra sausos, tada kiekvieną saldžiąją bulvę įtrinkite alyvuogių aliejumi.
- Jei norite pamėgti saldžiųjų bulvių skonį, galite jas pagardinti daugiau prieskonių.
- Įdėkite saldžiąsias bulves ant kepimo skardos, įsitikinkite, kad jos yra toli ir nesiliestų.
- Tada kepkite saldžiąsias bulves 425ºF temperatūroje 45-60 minučių (ar ilgiau). Kuo didesnes saldžiąsias bulves naudosite, tuo ilgiau joms reikės skrudinti. Tas pats pasakytina ir apie mažesnes saldžiąsias bulves.
Mėgaukitės savo keptų saldžiųjų bulvių receptu ir įdarykite jas! Turite saldžiųjų bulvių likučių? Padaryti saldžiųjų bulvių tyrės! Minkštimą sudėkite į virtuvinį kombainą ir kaitinkite 60 sekundžių.
Saldžiųjų bulvių tyrė kūdikiams
Saldžios bulvės tyrė - puikus maisto paįvairinimas kūdikiui. Ši tyrė paprastai paruošiama ir puikiai tinka nuo 4-6 mėnesių. Atkreipkite dėmesį, kad ji jau kupina skonių, taigi tiks jau patyrusiam valgytojui. Recepte naudojamos daržovės oranžinės spalvos. Šią spalvą suteikia karotenoidai, kuris organizme paverčiamas vitaminu A. Šis vitaminas reikalingas normaliam vaikelio augimui, kaulų ir dantų formavimuisi.
Ingredientai:
- 100 g saldi bulvė
- 1 morka vidutinė, apie 100 g
- 60 g raudonųjų lęšių
Lęšiai suteiks papildomų baltymų, kurie taipogi būtini vystymuisi. Kiekius galite reguliuoti pagal savo vaiko poreikius.