pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos ir moliūgų troškinys - skanumas žiemos vakarėliams

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmis

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai

Vištienos, moliūgų ir porų troškinys

Supjaustome porą ir pakepiname nedideliam aliejaus kiekyje keptuvėje ar puode.

Šalia sudedame kvadratėliais pjaustytą moliūgą.

Sutarkuojame ir sudedame vieną obuolį.

Reklama41011

Supjaustome ir sudedame vištieną bei prieskonius. Česnako galvą galima įmesti troškinti neluptą.

Užpilame pusę stiklinės balto vyno ir pusę stiklinės vandens, paliekame troškintis 30- 40 min.

Kai jau viskas minkšta, galima pabalinti pora šaukštų grietinės, bet puikiai tiks ir grietinėlė.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiTinka su parašė:Tinka su couscous!Laura parašė:

Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?

Laura parašė:

Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?

Rasa parašė:

Kadangi arteja moliugu diena, tai bus smagu pasigaiminti sita skanu troskinuka 🙂 ryt meginsiu 🙂 Aciu Jums Beata 🙂

Renata parašė:pirma karta gaminau patiekala su moliugu,labai skanu,aciu uz recepta.indre parašė:vaiva gocentaite parašė:o kiek reikia krutineles poro ir moliugo deti? :/neringa parašė:O sito patiekalo vaikaims galima? Pilasi vynas…Simona parašė:o kiek moliugo deti?Simona parašė:o kiek moliugo deti?Laima parašė:

Sveiki, Beata, labai noreciau pasigaminti toki skanu troskini.
bet nerandu kiek to moliugo det ir vistienos krutineles koks santykis?

Vaiva parašė:Puikus troškinys! Tik vietoje to nesusipratimo kmynų reikia dėti gerą žiupsnį kario!;-)Oksana parašė:

Pirma karta, perskaicius recepta, suvokiau, kad viska turiu ! Ieskojau receptu su moliugu, nes turime jo daug, o vyras sriubu is moliugo nemegsta. Perskaicius komentarus, susidare pilnas vaizdas, moliugo idejau tikrai daug, vietoj vyno – obuoliu sultys, pabaigoje grietine. Gavosi SUPER, vyras nuo slenkscio pajutes patiekalo aromata, puole ragauti. Ziauriai patiko, tai mus dabar patiekalas. Dekui 🙂

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas