pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greiti ir Skanūs Saldūs Užkandžiai: Receptai Kiekvienai Situacijai

Netikėti svečiai prie durų, o šaldytuve tik keli kiaušiniai ir sūris? Arba gal rytoj draugų vakarėlis, o laiko ruošti sudėtingus patiekalus visiškai nėra? Tokios situacijos pažįstamos kiekvienam, ir būtent tada praverčia greiti užkandžiai, kuriuos galima paruošti per kelias minutes iš paprastų produktų. Svarbiausia - jie neturi būti sudėtingi ar reikalauti egzotiškų ingredientų. Dažniausiai skaniausi užkandžiai gaunasi iš tų produktų, kuriuos turime namuose kasdien.

Saldūs užkandžiai - kai reikia kažko ypatingo

Ne visada užkandžiai turi būti sūrūs. Greiti saldūs užkandžiai puikiai tinka arbatos ar kavos metu. Ir jų ruošimas dažnai dar paprastesnis nei sūrių.

Banano ir riešutų sviesto sumuštiniai

Banano ir riešutų sviesto sumuštiniai - tai klasika, kuri niekada nenuvils. Ant duonos riekelės užtepkite riešutų sviesto, uždėkite pjaustytą bananą ir šiek tiek medaus. Jei norite, galite pabarstyti cinamonu.

Sūrio ir uogienės užkandžiai

Labai greitai paruošiami ir sūrio ir uogienės užkandžiai. Ant krekerių arba duonos riekelių uždėkite gabalėlį minkšto sūrio ir šaukštelį uogienės. Ypač gerai tinka kriaušių arba figų uogienė su brie sūriu.

Receptai įvairiems skoniams

Užkandžiai gali būti labai įvairūs - nuo saldžių iki sūrių, nuo tradicinių iki pritaikytų specialioms dietoms.

  • Sutrinkite visus ingredientus maisto kombainu, suformuokite stačiakampį ir supjaustykite batonėliais.
  • Sumaišykite sėklas, pieną ir saldiklį, palikite šaldytuve per naktį. Ryte papuoškite šviežiais vaisiais.
  • Sumaišykite avinžirnius su aliejumi ir prieskoniais, kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 30 minučių, kol taps traškūs.
  • Trumpai pavirkite pupeles pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir apibarstykite jūros druska.
  • Sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Patiekite su daržovių lazdelėmis arba pilno grūdo krekeriais.
  • Sumaišykite sėklas su aliejumi ir prieskoniais, kepkite orkaitėje 160°C temperatūroje apie 15 minučių.
  • Supjaustykite vaisius ir suverkite juos ant iešmo.
  • Užtepkite padažą ant bandelės, apibarstykite sūriu ir daržovėmis, kepkite orkaitėje kol sūris ištirps.

Saldžių Užkandžių Įvairovė iš Virtuvės Šefų

Šokoladas, karamelė ir riešutai - ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Jei pasiryžote pasigaminti savų marcipanų, produktų sąskaita taupyti neapsimoka. Tiesa, kai kuriuos ingredientus galima keisti kitais. Pavyzdžiui, nenorintys dėti kiaušinio baltymo jį gali pakeisti kukurūzų sirupu. Vos 4 ingredientai, tik keli elementarūs veiksmai ir truputis laukimo. Dalis pasaulio gyventojų be nugos tiesiog neįsivaizduoja žiemos švenčių. Galbūt todėl, kad balti šio gardumyno gabaliukai primena sniegą su jame įšalusiais riešutais.

FeedMySister.com: Geriausias būdas patikrinti, ar tikrai pavyko patiekalas, yra laikas, per kurį jis suvalgomas. Su šiais saldainiais man reikėjo valdytis ir palikti bent po vieną kitiems paragauti. Man labai patinka, kad juose labiausiai jaučiasi chalva ir kad jie ne per saldūs.

FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas - be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu.

FeedMySister.com: Ką daryti mums ir kitiems, mėgstantiems šokoladą? Belieka atrasti sveiką versiją ir valgyti toliau savęs negraužiant.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis tiramisu tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau jį iškeps net ir mėgėjas, dažnai besisukinėjantis virtuvėje. Galbūt jau esate ragavę saldumynų, kuriuose dera šokoladas ir riešutų sviestas, tuomet žinote, koks tai intensyvus malonumas!

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų - saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it.).

Lengvi, maistingi keksiukai su rabarbarais - tobuli vasaros pradžiai. Kai norisi pagaminti kažką saldžiarūgštaus ir dar greitai, šis receptas kaip tik tai situacijai. 4 žingsniai ir keksiukai jau orkaitėje. Jie tinka pusryčiams ar sveikam užkandžiui gamtoje. Rūgštelė, saldumas ir nauda - viename kąsnyje. Miltus galima rinktis pagal nuotaiką. Sezoninis gėris be sąžinės graužaties!

Ar kada ragavote saldainių iš špinatų ar morkų? Išdrįskite atrasti daržoves visai naujame amplua - kaip saldžius, žaismingus kąsnelius, kuriuos galima lipdyti kartu su vaikais ar paversti juos dovana. Tai ne tik smagus laikas virtuvėje, bet ir būdas įtraukti daugiau daržovių į vaikų ir savo mitybą be jokios prievartos ar įkalbinėjimų bei turėti malonumą-skanų kąsnelį prie kavos. Šis receptas - tikras maistingumo ir skonio derinys.

Vafliukai turtingi geležimi, skaidulomis ir širdžiai palankiais riebalais. Alyvuogių aliejus suteikia kepiniui drėgmės ir subtilų aromatą, o špinatai - svarbių vitaminų, mineralų bei antioksidantų. kai špinatai trumpai termiškai apdorojami, nelieka oksalatų, todėl receptas tinkantis visiems.

Kodėl vertas dėmesio šis greitai pagaminamas pyragas? Idealus užkandis vaikams, sportininkams, nes baltymų ir angliavandenių balansas atstatys raumenis po treniruočių. Ilgalaikis sotumas dėl riebalų ir skaidulų kiekio - tai puikus variantas skaniems pusryčiams. Saldumas pyrage iš natūralių šaltinių - džiovintų vaisių, todėl sveikesnė alternatyva tradiciniam pyragui. Mažesnis glikemijos indeksas negu tradicinio obuolių pyrago.

Ieškote, kur panaudoti moliūgą be sriubos? Šis kvapnus moliūgų pyragas su muskatu ir mandarinais - tobulas šaltojo sezono desertas! Jis be gliuteno, be pridėtinio cukraus ir paruošiamas itin greitai. Sorų ir kokosų miltai suteikia lengvumo, o cinamonas ir muskatas - jaukų aromatą.

Šie naminiai riešutiniai sausainiai - tai puikus desertas tiems, kurie vertina natūralius ingredientus ir sodrų skonį. Juose dera lengvai karstelėjęs juodasis šokoladas, riešutų traškumas ir natūralus datulių saldumas. Be pridėtinio cukraus ir miltų, šie sausainiai yra puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai.

Kvepiantys Kalėdų stebuklai! Šie jaukūs, natūraliai saldūs sausainiai su datulėmis, riešutų kremu ir šildančiais prieskoniais ne tik pripildys namus šventinės magijos, bet ir nustebins paprastu paruošimu bei skoniu. Lengvai pagaminami, ilgai išliekantys gardūs, o jų kepimas - puikus užsiėmimas su vaikais!

Dažnai prapjauname moliūgą ir neturime fantazijos kur ir kaip jį suvartoti. Siūlau išmėginti nuostabų apelsino ir moliūgo derinį.

Greitai paruošiami, be gliuteno (glitimo) ir cukraus, daug baltymų turintys sveiki vafliai! Puikaus skonio tiek šilti, tiek šalti. Jie minkšti, kvapnūs ir natūraliai saldūs. Tai tobulas pasirinkimas sveikiems pusryčiams! Moliūgas yra labai maistingas, turtingas beta karotenu, skaidulomis ir antioksidantais bet kurių patiekalų ingredientas. Jis gerina virškinimą, imunitetą ir širdies veiklą. Tai ne tik desertas, bet ir būdas pasirūpinti savimi bei artimaisiais. Juos pagaminti taip paprasta, kad net pirmą kartą gaminant pavyks idealiai.

Šie kokosų saldainiai puikiai tinka kaip rankų darbo dovana, kuri išreiškia nuoširdų rūpestį savo artimaisiais. Supakuoti į dailią dėžutę ar popieriuką, jie taps jaukia, gardžia ir sveikatai palankia staigmena artimiesiems.

Šie keksiukai ypač greitai ir paprastai pagaminami, nereikalauja daug pastangų ir specialių įgūdžių, todėl tinka net ir pradedantiesiems virtuvėje. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi - gausūs skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams, lengvam užkandžiui kelionėje ar net kaip skanus desertas, kurį galite neštis į svečius.

Kada paprastumas tampa privalumu

Galiausiai svarbiausia suprasti, kad geriausi užkandžiai dažnai yra paprasčiausi. Svečiai vertina ne sudėtingumą, o skonį ir šeimininko dėmesį. Švieži produktai, paruošti su meile, visada bus geresni nei sudėtingi patiekalai, ruošti skubant ir stresą.