Bulviniai blynai - puikus patiekalas tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Šį kartą siūlome išbandyti bulvinius blynus su burokėliais, kurie suteiks patiekalui ne tik gražią spalvą, bet ir puikų skonį.
Ingredientai
Bulviniai blynai
- 8 vidutinio dydžio bulvės
- 1 kiaušinis
- ~ ketvirtadalis stiklinės pieno
- ~ 4 valgomieji šaukštai miltų
- 1 skiltelė česnako
- Druska, malti juodieji pipirai
Beveik bulviniai blynai su moliūgais
- 400 g moliūgo
- 300 g bulvių
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 3 v. š. avižų miltų
- 1 sauja petražolių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų pagal skonį
Salotoms
- 150 g burokėlių šviežių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. obuolių acto
Bulviniai blynai su silke ir burokėlių pagardu
(4 asmenims)
- 400 g bulvių
- 200 g batatų
- ½ citrinos
- 1 kiaušinis
- Druskos, juodųjų pipirų
- Aliejaus (kepti)
- 1 baklažano
- 200 g virtų burokėlių
- 100 g sūdytos silkės
- 1 šaukšto majonezo
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Šviežių daigų arba mažų žalumynų (papuošti)
Suvožtinis su burokėliais
(2 asm.)
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 200 g pievagrybių
- 2-3 šaukštų aliejaus (kepti)
- Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių
- Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
- 40 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“
- 100 g išvirtų lęšių
- 50 g džiovintų slyvų
- 4 riekelių FAZER RAUGO sumuštinių duonos su ruginiu raugu
- 100 g DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picai
- 20 g SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & garstyčios“
- 20 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Ingredientai blynams su burokėliais
- 400 gramų bulvių
- 200 gramų burokėlių
- 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
- 1 vienetas kiaušinių
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek pipirų
- Šiek tiek juodųjų pipirų
Gaminame bulvinius blynus
Klasikiniai bulviniai blynai
- Bulves nuskutame, nuplauname. Puse bulvių tarkuojame smulkia trintuve, likusias stambia. Nupilame susidariusį skystį.
- Pieną įkaitiname, juo užpilame bulvių masę ir gerai išmaišome.
- Dedame kiaušinį, išspaustą ar smulkiai sukapotą česnaką, beriame miltus, druską.
- Jeigu masė per tiršta, atskiedžiame ją pienu, jeigu per skysta - dedame miltų. Masę išmaišome.
Bulviniai blynai su silke ir burokėlių pagardu
- Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 minučių. Tuomet sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Paruoškite burokėlius: supjaustykite juos smulkiais kubeliais ir sumaišykite su majonezu bei keptais baklažanais.
- Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Bulves ir batatus nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Įberkite druskos, pipirų ir įspauskite citrinos sulčių. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir formuokite vidutinio dydžio blynus. Kepkite juos po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
- Ant blynelių dėkite keptus baklažanus su burokėliais, silkės gabalėlius ir papuoškite žalumynais.
Beveik bulviniai blynai su moliūgais
- Bulves ir moliūgą sutarkuojame per burokine tarka.
- Įdedame susmulkintą svogūną ir petražoles.
- Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir sumaišome su moliūgo ir bulvių mase.
- Suberiame avižų miltus, viską išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol jie gražiai apskrunda.
Salotos prie blynų su moliūgais
- Burokėlius sutarkuojame smulkia trintuve šiaudeliais.
- Apšlakstome obuoliu actu ir aliejumi.
- Pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
Blynai su burokėliais
- Nuluptas bulves ir burokėlius bei svogūną smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinos sultimis ir kiaušiniu.
- Pabarstykite pipirų, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
- Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje.
- Skanu valgyti su grietine.
Kiti patiekalai su burokėliais
Suvožtinis su keptuvėje pakepintais marinuotais burokėliais ir pievagrybiais
Turime pasiūlymą lėtiems savaitgalio pusryčiams. Suvožtinis su keptuvėje pakepintais marinuotais burokėliais ir pievagrybiais maloniai nuteiks gomurį ir nustebins savo skonių harmonija. Be to, praplės ragaujančiųjų kulinarinį akiratį: marinuoti burokėliai - ne tik šaltibarščiams!
Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
Alfas turi gražią gimimo dienos tradiciją: svečius vaišina bulviniais blynais, kaskart patiekdamas juos su vis kitokiais pagardais.