Šokoladas ir vyšnios - tai klasikinė tobula skonių kombinacija. O klasikinei prancūzų konditerijai ištikimas Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti visiems gerai žinomą braunį - šokoladinį pyragą jis siūlo „įvilkti“ į vyšnių bei šokoladinio kremo rūbą.
Šokoladinio pyrago su vyšniomis receptas
Pyragui reikės:
- 120 g cukraus
- 100 g miltų
- 160 g juodojo šokolado
- 160 g sviesto
- 120 g kiaušinių masės (3 mažų kiaušinių)
- žiupsnelio druskos
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Kremui su vyšniomis:
- 200 g grietinėlės
- 300 g juodojo šokolado
- 50 g sviesto
- vyšnių uogienės
Papuošimui:
- 100 g grietinėlės
- juodojo šokolado drožlių
Gaminimas
- Į prikaistuvį įdėti pusę sviesto ir kaitinti ant vidutinės kaitros, suberti šokoladą ir nuolat maišyti.
- Kai masė beveik ištirpsta, sudėti likusią dalį sviesto ir šokoladą.
- Nuolat maišant ištirpinti iki vientisos blizgios masės, bet neperkaitinti ir nukelti nuo kaitros.
- Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
- Į šokolado masę nuolat maišant supilti kiaušinių plakinį ir suberti birių produktų mišinį.
- Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Iškepusį atvėsinti.
- Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti.
- Nukelti nuo ugnies ir sudėti kambario temperatūros sviestą, ištirpinti iki vientisos blizgios masės.
- Atvėsusį pyragą apibarstyti uogienės vyšniomis ir iš lėto užpilti pravėsusiu kremu.
- Atšaldyti šaldytuve, išimti iš formos, apibarstyti šokolado drožlėmis ir patiekti su plakta grietinėle.
Patarimai ir idėjos
Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių!
Šokoladas ir vyšnios - klasikinė tobula skonių kombinacija. O jei dar pridėsite šalia kaušelį ledų, gausite tobulą desertą.
Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą - šokoladinę kavą.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje - jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.
Šis tortas nėra saldus ir tai jo privalumas, dar viena gera savybė - skanėstas puikiai pasiduoda improvizacijoms - puoškite jį mėgstamomis uogomis, riešutais ar šokoladu.
Šokoladas ir avokadai? Skamba neįprastai, bet tai puikus derinys. Šiame kreme avokadas atstoja riebią grietinėlę. Avokadas šokolado kremui suteikia gaivos, kremiškumo ir šis tampa ne toks saldus.
Ingredientai:
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Juodasis šokoladas | 160 g |
Sviestas | 160 g |
Kiaušiniai | 3 vnt. |