pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Liežuvio Salotos su Raugintais Agurkais: Gurmaniškas Receptas

Liežuvio salotos - maistas, kurį dažniausiai valgome per šventes, bet siūlome jas pasigaminti ir be jokios progos. Labai skanios salotos, kurių ingredientai primena Baltą mišrainę, bet skonis vis tiek kitoks. Šios salotos yra greitai pagaminamos, gardžios ir sočios, jose yra daug baltymų. Tad šias salotas pagaminsite greitai ir be vargo.

Švelnus, tinkamai virtas liežuvis, kepti svogūnai, alyvuogės ir virtos bulvės - garantuojame, kad ant šventinio stalo nieko neliks.

Nors tokie produktai, kaip kiaulės liežuvis, dažnai yra nuvertinami kaip nenaudingi, bet tai nėra tiesa. Kiaulės liežuvyje yra aukštos kokybės baltymų, didelis kiekis vitamino B12, cinko ir geležies. Taip pat šis subproduktas turi kolageno, kuris gali padėti išlaikyti sveiką odą, sanąrius. Liežuvyje yra sveikų riebalų, kurie gali būti naudingi širdies veiklai. Visgi kaulės liežuvis turi daug kalorijų, cholesterolio, tad reiktų vartoti saikingai.

Nors išsivirti kiaulės liežuvį nėra sudėtinga, bet jo galite įsigyti ir prekybos centruose. Dažniausiai kiaulės liežuvis yra verdamas ir patiekiamas vienas kartu su krienais, taip pat dedamas į salotas.

Jautienos Liežuvio Salotų Receptas

Šiame recepte naudosime jautienos liežuvį, kuris suteikia salotoms ypatingo skonio.

Ingredientai (6 porcijoms):

  • Jautienos liežuvis - 1 vnt.
  • Bulvės - 4 vnt.
  • Rauginti agurkai - 8-10 vnt.
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Žalios alyvuogės be kauliukų - 1 skardinė (300 g)
  • Svogūnas baltas - 1 vnt.
  • Majonezas - 150 g
  • Augalinis aliejus - 2 a.š.
  • Petražolės - mažas ryšulėlis
  • Lauro lapas - 2-3 vnt.
  • Juodieji pipirų žirneliai - 5 vnt.
  • Druskos - pagal skonį

Liežuvio Paruošimas:

  1. Nuplaukite liežuvį, užpilkite šaltu vandeniu, suberkite pipirų žirnelius ir lauro lapus.
  2. Pasūdykite, užvirinkite.
  3. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 1,5-2 valandas, kol liežuvį galima bus lengvai pradurti šakute.
  4. Tada leiskite atvėsti sultinyje.

Salotų Paruošimas:

  1. Tuo tarpu kitame puode išvirkite bulves su lupenomis, kol suminkštės. Atvėsinkite ir nuvalykite.
  2. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite.
  3. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  4. Nuo atvėsusio liežuvio nuimkite odelę, liežuvį supjaustykite kubeliais.
  5. Kiaušinius, bulves ir agurkus supjaustykite kubeliais. Alyvuoges supjaustykite žiedais.
  6. Sumaišykite visus ingredientus, suberkite kapotas petražoles ir pagardinkite majonezu. Salotas pasūdykite pagal skonį.
  7. Salotas su liežuviu patiekite porcijomis arba dideliame salotų dubenyje.

Skanaus!