pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troškintos vištienos kepenėlės su obuoliais: receptas

Po Naujametinių švenčių maratono, kai jau visi šventiniai likučiai sudoroti, norisi kažko jaukaus ir kasdieniško, naminio ir paprasto. Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti gardžias troškintas vištienos kepenėles su obuoliais.

Manau, kad visus Planetos gyventojus galima suskirstyti į dvi dalis: tuos, kurie mėgsta kepenėles, ir tuos, kuriuos jų kvapas tiesiog vimdo. Laimei, daugelis mėgsta kepenėles, todėl šis receptas turėtų patikti daugeliui.

Ingredientai:

  • Vištų kepenėlės - 500 g
  • Obuoliai - 2 nedideli arba 1 didesnis
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Konjakas (nebūtinai) - 50 g
  • Aliejus
  • Sviestas
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių mišinio
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Kepenėles nuplaukite, išpjaukite esančias plėves ir sujungimus, kad būtų tik gražūs gabaliukai, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.
  3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame svogūną ir pakepiname ant silpnos ugnies kol suminkštės. Išimame iš keptuvės į švarų dubenėlį ir uždengiame dangčiu.
  4. Išimame obuolių sėklalizdžius ir supjaustome didesniais gabaliukais ar griežinėliais. Į keptuvę pilame augalinį aliejų, dedame obuolius ir kepame pamaišant, kol obuoliai suminkštės. Kepimo viduryje apibarstome žiupsneliu cukraus ir trupučiu druskos. Iškepusius obuolius išimame į dubenėlį su svogūnais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą bei trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių, kad paviršius pakeistų spalvą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  6. Vištų kepenėles nuplauname, šiek tiek pasmulkiname ir dedame į tą pačią keptuvę kur kepė svogūnai ir obuoliai. Pilame šlakelį aliejaus ir kepiname kartais pamaišant, apie 7-9 minutes. Dedame gabalėlį sviesto, obuolius ir svogūnus ir kepiname dar maždaug 3-4 minutes. Kepimo viduryje pagardiname druska, šviežiai maltais pipirais, o likus minutei iki kepimo pabaigos užpilame 50 gramų konjako (nebūtinai). Baigus gaminti kepenėles keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti 10-15 minučių.
  7. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų pusžiedžius. Kai jie taps perregimi, ant viršaus vienu sluoksniu išdėliokite obuolius, o ant jų - apkeptas kepenėles.
  8. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi!

Skaniausia patiekti su puria bulvių koše, kuriai nepagailėta nei sviesto, nei pieno.