Suktukų gaminimas neužtruks, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe. Taip pat, įdarą suktinukams galite labai lengvai pakoreguoti pagal save - rinkitės savo mėgstamą kumpį, sūrį, kreminį sūrį ir majonezą. Tokiu būdu galite sukurti savo unikalų lavašo suktinuką!
Ingredientai:
- 2 lapai lavašo
- 250 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio
- 230 gramų filadelfijos kreminio sūrio (kambario temperatūros)
- 150 gramų sūrio
- 1 vienetas agurkų
- 5 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 saujelė petražolių (smulkintų, nebūtina)
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
Porcijų skaičius:
8
Gaminimo eiga:
- Viename dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir majonezą iki vientisos masės.
- Ištepame vieną pusę abiejų lavašo lakštų.
- Sūrį smulkiai sutarkuojame, apibarstome abu lavašo lakštus.
- Kumpį supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis ir apibarstome lavašo lakštus.
- Agurką nulupame, sutarkuojame stambia tarka ir tolygiai apibarstome lavašus. Taip pat užbarstome petražole.
- Kiekvieną lavašą susukame į ritinį, stengiamės gerai suspausti besukant.
- Kiekvieną lavašo suktinuką suvyniojame į foliją ir paliekame šaldytuve bent porai valandų.
- Po to lavašus supjaustome.
- Skanaus!
Kiti suktinukų variantai
Be lavašo suktinukų, yra ir kitų įdomių suktinukų receptų, pavyzdžiui:
Kiaulienos nugarinės suktinukai su kumpiu ir sūriu
Kiaulienos nugarinės suktinukai su kumpiu, pomidorais ir sūriu yra puikus pasirinkimas. Kasdien sulaukiu ir bent keleto žinučių, ar galima juos kepti keptuvėje, tai šie, kurių receptu dalinuosi, kuo puikiausiai iškeps ir keptuvėje. Pirmiausia pasiruošiame marinatą - dubenėlyje sumaišome pomidorų padažą, natūralaus skonio jogurtą arba majonezą, “Persilado” prieskonius, įspaudžiame česnako skilteles. Paliekame kelioms minutėms pastovėti. Kiaulienos nugarinės pjausnius išmušame mėsos muštuku, aptepame paruoštu marinatu, ant kiekvieno išmušto, marinatu aptepto pjausnio dedame riekelę sūrio, kumpio ir susukame. Pamirkome kiaušinio ir pieno plakinyje, apvoliojame maltuose džiūvesėliuose. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po kelias minutes iš visų pusių. Suktinukai su kumpiu ir sūriu paruošti, skanaus!
Vištienos suktinukai su raugintais agurkais ir sūriu
Vištienos suktinukai su raugintais agurkais ir sūriu - neįtikėtinai skanus ir sotus patiekalas, tinkantis ir šventiniam stalui, ir įprastai šeimos vakarienei. Norint paruošti tokius suktinukus, reikės vištienos krūtinėlės, marinuoto agurko, sūrio, kiaušinio, džiūvėsėlių ir augalinio aliejaus. Iš tokio paprasto ir prieinamo ingredientų rinkinio galite paruošti skanų ir sotų patiekalą. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištienos krūtinėlę supjaustykite į keletą dalių ir šiek tiek pamuškite. Paimkite vieną vištienos krūtinėlės dalį ir ant jos uždėkite griežinėliais pjaustytą agurką su sūriu. Susukite krūtinėlę į ritinį. Tą patį padarykite su likusiais ingredientais. Suktinukus pamirkykite kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Vištienos suktinukai su kumpiu ir agurkais
Kiekvieną filė perpjaukite pusiau, paskui visus keturis gabaliukus - pusiau horizontaliai. Mėsą lengvai išmuškite, pabarstykite prieskoniais. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite po griežinėlį kumpio, 1-2 agurko juosteles, tvirtais susukite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Suktinukus pamirkykite pieno, kiaušinio, kario ir saldžios paprikos plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Likusį sviestą ištirpinkite ir juo apšlakstykite mėsą. Vištieną kepkite 35 min.