pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos varškės patiekalai: nuo apkepo iki varškėtukų

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!

Varškės apkepas pagal Beatą

Tokį receptą užmačiau viename žurnale ir tiesiog privalėjau išbandyti su savo pakeitimais. Rikotos namie neturėjau neturėjau, bet buvo visas kibirėlis kreminės kepinių varškės. Na, tada viskas ir prasidėjo. Gavosi idealus apkepas, kuris tinka ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei. Su šiuo varškės apkepu ir visus užsukusius svečius galite drąsiai pavaišinti. Kepti galima vienoje skardoje, bet galima ir porcijomis padalinus. Čia jau kaip patogiau ir kaip labiau norisi tą dieną. Ar kepsiu tokį varškės apkepą dar? O, taip... Būtinai!

Pats skaniausias varškės apkepas, kurį esu valgius 🙂 visad tokį gaminu savo šeimynai, tik manų neverdu, o ~30min brinkau piene. SUPER DUPER! Aš taip pat manų neverdu, o užpilu …. Super gardus apkepas gavosi!!! Tobulas receptas, nepriekaistinga isvaizda, dieviskas skonis: labai svelnu.. o su vaniliniu jogurtu salia tiek poskoniu lieka, kad norisi megautis dar ir dar.

Varškės apkepo receptas (patobulintas)

Jei Beata nesupyks (o ji juk nepikta) pasidalinsiu savo receptu, kuriame kiek paprasčiau nurodyti kiekiai.

  1. 6 kiaušinių trynius ištrinti su 6 šaukštais cukraus. Dėti 1 kg varškės 9 proc., 6 šaukštus manų kruopų, sublenderiuoti.
  2. Manai išbrinks, kol per tą laiką suplaksite 6 baltymus iki standžių putų.
  3. Išplaktus baltymus sudėti į tešlą, šiek tiek apvartyti, kad baltymai įsimaišytų.
  4. Viską supilti į silikoninę formą (tuomet nereikia nei sviesto tepti, nei džiūvėsių) arba į kitą turimą, tuomet reikia įkloti kepimo popierių.
  5. Galima apdėti plonais sviesto griežinėliais, bet nebūtina. Kepti kol gražiai paruduos.
  6. Iškepusį, jeigu yra laiko ir už nugaros nestuksena alkanų burnų gvardija, dar palaikyti bent 10 min., kad ir pravėstų, ir sutvirtėtų.
  7. Valgome su grietine ir mėgstama uogiene.

Aš varškės apkepo nelabai mėgau, atrodė sudėtinga pagaminti, beto labai daug darbo ir laiko užima jo gaminimas, bet šiandien ryte išsitraukiau varške iš šaldytuvo ir šį receptą iš interneto. Per trumpą laiką viską padariau kas buvo parašyta ir ką sau manot?! Žiūriu orkaitėje iškilo nuostabaus grožio apkepas. Įsidėjau į lėkštutę ir gabalėlį paragavau. Nuostabu! Labai labai skanus apkepas, purus ir baltas, nuo šiandien kepsiu jį dažniau!

Seniau visada manus dedavau isbribkintus, o si karta viriau ir skirtumas tikraididelis. Aciu labai puikus apkepas isejo!!! Visad gaminu tik pagal šį receptą, purus kaip debesėlis, skanesnio nesu ragavusi! Paimprovizuodama kartais dedu vanilės ekstrakto ir cinamono į masę, gardinu jogurtu, uogomis.

Dažniausios klaidos kepant varškės apkepą

  • Apkepas sukrenta: Dauguma rašote,kad tobulas receptas. kai paskaitai komentarus ir atsirenki žinias gaunasi tobulas.o vien paskaičius kaip gaminti ir pradėjus gaminti gaunasi šnipštas. Pagrindas virti manų košę iš dviejų šaukštų manų kruopų virtų 100ml piene. Bet kazkodel apkepas kiekviena karta sukrenta. Kol kepa atrodo toks purus, bet kai tik ismemu is orkaites jis sukrenta. VISADA nors gaminu tiksliai pagal recepta. Kode taip yra?
  • Skystas apkepas: Valandą kepiau, viršus apskrudo neblogai bet vidus skystas visiškai.. Dejau visko is akies, tingejau matuoti, gavosi labai grazus, purus ir skanus apkepas. Pirma karta toki skanus pavyko.
  • Neišsiplaka baltymai: Kartoju klausimą: „Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi“ - prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja.

Greitas varškės pyragas "12 minučių"

Beata Nicholson FOTO: Žinote, mano tinklaraščio skaitytojai manęs vis paprašo pasidalinti kokiu nors receptu. Iš tų prašymų populiariausi yra „greitai, labai greitai, žaibiškai ir labai gerai“. Aš net vieną TV laidą šiai temai buvau paskyrusi ir gaminau patiekalus iš produktų, kurių visada turiu savo spintelėje. Mano kepinių knygoje netgi yra „Žaibiški keksiukai“ ir „Spintelės pyragas“. Kitas opus mano skaitytojams kylantis klausimas - ką dar pagaminti iš varškės. Tai va šiuos du klausimus -prašymus sudėjus į vieną vietą, galima sakyti, išeina du puikūs ir greiti pyragai viename.

Pavadinimas „12 minučių“, nes aš jį per tiek laiko pašaunu į orkaitę. Pirmą kartą gaminant gal ir ilgiau užtruksite, bet kai įgusite, tikrai daugiau laiko neatims. Šio pyrago pagrindas trapus, gana tvirtas, skonio ir spalvos jam suteikia cinamonas ir imbieras. O ant pagrindo visų taip mėgiama karalienė varškė. Varškės masę aš dalinu pusiau ir į vieną dalį beriu daug aguonų, razinų, o į kitą - dedu šaldytų uogų. Taip staigiuoju būdu pasidaro beveik du pyragai. Taigi greitas, gardus pyragas visiems atvejams.

Ingredientai

  • Pagrindui:
    • 200 g sviesto
    • 300 g miltų
    • 50 g cukraus
    • šaukšto cinamono ir šaukšto imbiero miltelių (nebūtinai nei tų, nei tų)
  • Varškės masei:
    • 600 g pusriebės varškės
    • 50 g cukraus
    • 2 kiaušinių
    • 2 saujų razinų
    • 50-70 g aguonų
    • 2 saujų šaldytų juodųjų serbentų arba kitų mėgstamų uogų

Gaminimo eiga

  1. Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.
  2. Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.
  3. Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.
  4. Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.
  5. Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė - su uogomis.
  6. Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.
  7. Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių.

Beatos miltiniai virti varškėtukai

Beatos miltiniai virti varškėtukai - tai vienas iš tų nostalgiškų patiekalų, kuris daugeliui kelia malonius vaikystės prisiminimus. Minkšti, švelnūs ir šiek tiek salstelėję, šie varškėtukai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam desertui ar net pietų desertui. Jie greitai paruošiami, o jų tekstūra - tobulai subalansuota: nei per kieta, nei per minkšta. Šis receptas yra adaptuotas pagal Beatos siūlymą ir dažnai karaliauja šeimos stalo centre, ypač rudens ir žiemos sezonais, kai norisi jaukumo bei paprasto naminio skonio. Tai patiekalas, kuris sujungia paprastumą su vaikystės šiluma, todėl kiekvienas kąsnis primena močiutės virtuvę.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: galima naudoti ir grūdėtą varškę, bet ją prieš tai reikėtų pertrinti per sietelį arba smulkinti blenderiu, kad būtų vientisesnė masė.
  • Kiaušinis: vietoj vieno kiaušinio galima naudoti kiaušinio baltymą, jei norite sumažinti riebalų kiekį.
  • Kukurūzų krakmolas: jį galima keisti bulvių krakmolu arba įprastais miltais, nors tekstūra gali kiek skirtis.
  • Kvietiniai miltai: galima naudoti speltų, avižinius arba viso grūdo miltus, tačiau reikėtų stebėti tešlos drėgnumą ir koreguoti kiekį.
  • Rudas cukrus (patiekiant): vietoje jo galima naudoti cinamonu pagardintą cukrų, medų arba klevų sirupą.

Patarimai

  • Jei norite, kad varškėtukai neiširtų verdant - svarbiausia laikytis teisingos proporcijos tarp sausųjų ingredientų ir varškės.
  • Per daug miltų padarys juos kietus, o per mažai - trapiai minkštus, kurie gali subyrėti vandenyje.
  • Jei tešla atrodo per švelni - įmaišykite šiek tiek papildomo krakmolo, ne vien miltų, nes jis geriau suriša masę.
  • Jei varškė šlapia, ją reikėtų nusausinti per marlę.

Dažniausiai užduodami klausimai

  • Ką daryti, kad varškėtukai neiširtų verdant? Reikia įsitikinti, kad varškė sausa, o tešla pakankamai standi.
  • Ar galima užšaldyti varškėtukus? Taip, geriausia užšaldyti žalius varškėtukus dar prieš verdant.
  • Ar galima naudoti grūdėtą varškę? Taip, tačiau būtina ją pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, kad masė būtų vientisa.