pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kada Dėti Prieskonius Ant Picos: Patarimai Ir Gudrybės

Norite pasigaminti skanią picą namuose? Mielai patarsime, kaip ją pasigaminti. Taip pat aptarsime, kokias lėkštes ir picų akmenis privalote turėti. Verta prisiminti, kad tinkamas patiekalo paruošimas yra raktas į sėkmę. Nors skonį lemia įdarai, kurių pasirinkimas yra individualus, svarbu ir pagrindas, tešla. Ji turėtų būti lengva, plona ir iš šonų iškepusi.

Gera žinia ta, kad nebūtina būti profesionaliu picerijos virėju, kad jūsų kūrinys pradžiugintų šeimą. Tereikia tinkamai paruošti ir parinkti tokį patiekimo būdą, kuris jūsų valgomajam suteiktų tikrą itališką prieskonį. Įdomu, kaip pasigaminti picą namuose? Pradėkite nuo tešlos, kuri turi būti tolygiai iškepusi iš šonų, o viduje minkšta.

Picos Tešla: Ingredientai Ir Paruošimas

Pačioje pradžioje pasirūpinkite ingredientais:

  • 340 g miltų
  • 5 g džiovintų mielių
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 250 ml drungno vandens

Pirmiausia mieles ištirpinkite drungname vandenyje ir palikite 10 minučių pastovėti. Tada sumaišykite miltus, cukrų ir druską ir supilkite anksčiau paruoštą tirpalą. Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus arba konditerinės lentos 5-10 minučių, kad ji taptų vientisa ir elastinga.

Po 10 minučių grąžinkite į dubenį ir išminkykite su alyvuogių aliejumi. Padalykite tešlą į 150 g porcijas ir suformuokite iš jų rutuliukus, kuriuos reikia uždengti plastikine plėvele ir palikti pakilti 45 minutes. Iškilusią tešlą iškočiokite ir maždaug 30 cm skersmens pyragėlius papuoškite jums labiausiai patinkančiais įdarais. Paruoštas picas kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje.

Picos Kepimo Akmenys

Jei neturite specialios orkaitės, griebkitės picų kepimo akmens! Kodėl? Todėl, kad jis suteikia būtent tokias galimybes. Tai reiškia, kad su šiuo vieninteliu priedu galėsite paruošti skanią picą namuose. Svarbu nepamiršti, kad šis patiekalas kepamas trumpai, bet aukštoje temperatūroje. Esmė ta, kad įkaitintas paviršius tolygiai apkepa dugną ir jis tampa traškus. Tą patį užtikrina picos akmuo. Ką verta įsigyti? Rekomenduojame 33 cm picos kepimo akmenį su rankena. Su šiuo modeliu lengva dirbti, įskaitant tešlos išėmimą iš orkaitės.

Pridursime, kad jis taip pat puikiai tiks duonai, bandelėms ir kitiems kepiniams, kuriems reikia panašių paruošimo sąlygų, kepti. Panagrinėkime, kaip naudoti picos akmenį. Pirmiausia turite atminti, kad jis visada turi būti dedamas į vėsią orkaitę. Tik po to galima įjungti ir įkaitinti orkaitę. Kaitinimas turėtų trukti tiek laiko, kiek rekomenduoja akmens gamintojas. Būkite atsargūs, kad nenusidegintumėte - liesti įkaitusį akmenį rizikinga net ir mūvint pirštines! Dėl šios priežasties pyragas į orkaitę dedamas specialia mentele. Tas pats priedas pravers ir išimant picą.

Pasirūpinkite ir kitu dalyku - išjungtoje orkaitėje akmuo turi atvėsti. Svarbu tai, kad apipylus jį vandeniu įvyks terminis šokas ir įtrūkimai, prilygstantys sunaikinimui.

Picų Akmenų Tipai

Yra įvairių picų akmenų versijų, kurios daugiausia skirstomos pagal naudojamą medžiagą. Kokių variantų galite rinktis?

  1. Šamoto akmuo - gerai išlaiko šilumą, turi akytą struktūrą, kuri gerai sugeria drėgmę, todėl idealiai tinka plonoms plutoms. Tačiau reikėtų pažymėti, kad jį sunku išlaikyti švarų.
  2. Granito akmuo - sunkesnis už šamoto akmenį, nes gali sverti iki 9 kg. Jis yra itin patvarus ir atsparus įbrėžimams. Be to, ilgai išlaiko aukštą temperatūrą ir yra lengvai valomas. Vis dėlto jis ilgai įkaista ir prastai sugeria drėgmę, todėl sunku kepti plonas picas.
  3. Keraminis akmuo - lengvas ir lengvai prieinamas. Tačiau verta paminėti, kad jų patvarumas nėra idealus, todėl didesnio populiarumo sulaukia ankstesni du.

Mūsų asortimente yra 33 cm picos kepimo akmuo, kurį galima naudoti ne aukštesnėje kaip 600 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Tai reiškia, kad jis yra labai patvarus ir kartu - praktiškas.

Picos Akmens Privalumai

Picos akmuo tikrai pravers! Kodėl? Yra kelios priežastys:

  • jis gerai saugo ir išskiria šilumą,
  • jis sutrumpina kepimo laiką,
  • tešla nelimpa prie jo paviršiaus,
  • tai turi įtakos picos skoniui - jos skonis daug geresnis nei kepant ant kepimo skardos,
  • ji tinka ir kitiems patiekalams, todėl yra universali.

Picos Prieskoniai Ir Įdarai

Italai net užsimerkę galėtų išvardyti populiariausius picos prieskonius. Pirmuoju smuiku griežtų aromatingieji raudonėliai, kurių beriama kone ant visų picų, tada kvapūs švieži ir džiovinti bazilikai, o aštrios picos neįsivaizduojamos be maltų ar marinuotų aitriųjų paprikų. Džiovinti prieskoniai beriami arba tiesiai ant aliejumi patepto picos pado, arba į padažus. Šviežių lapelių paprastai dedama ant jau paruoštos picos, kad kepdami jie nepakeistų spalvos ir kvapo.

Pati paprasčiausia grybų pica ruošiama tik su sūriu, pomidorų padažu ir pievagrybiais. Pastarieji picoms puikiai tinka, nes greitai iškepa ir nesudžiūsta, be to, supjaustyti išlaiko dailią formą. Picoms gaminti naudojami ir pikantiško skonio marinuoti ar džiovinti grybai, tik prieš tai juos būtina pamirkyti ir smulkintus pakepti su svogūnais.

Vienas pagrindinių picų ingredientų yra pomidorai. Jie gali būti švieži, konservuoti, trinti ar kapoti, taip pat itin pikantiško skonio saulėje džiovinti. Atminkite, italai niekada prie picos netieks pomidorų padažo - tai pagrindinis amerikietiškosios picos akcentas. Todėl jeigu gaminsite itališką picą, nepatingėkite pomidorų padažo pasiruošti pati.

Kadangi alyvuogės puikiai dera su pagrindiniais picos produktais - sūriu, mėsa, grybais ir pomidorais, jų beriama ant daugelio rūšių picų. Dažniau juodųjų ir būtinai smulkintų. Specifinio, bet išskirtinio skonio picos su jūrų gėrybėmis ypač populiarios Viduržemio jūros virtuvėje. Ant paruošto picos pado dedama ne tik jūrų gėrybių mišinio, bet ir aštuonkojų, midijų. Garsioji „Marinara“ gaminama su krevetėmis, česnakais ir pomidorais.

Šiam patiekalui gaminti naudojama įvairių rūšių mėsa - nuo plonytėlaičių vytinto kumpio griežinėlių gurmaniškoms itališkoms picoms su gražgarstėmis ir šlakeliu aliejaus iki su įvairiais padažais paruošto visokių rūšių faršo, skirto sočiosioms picoms. Ant picų dažnai dedama ir dešra (populiariausia - saliamio), ant aštresnių meksikietiškų - aštri jautiena ar su imbierais ir sojų padažu apkepta vištiena.

Picos Padažas

Yra trys pagrindiniai geros picos komponentai: picos padas, pomidorų padažas ir sūris. Kad ir kaip bebūtų, bet ideali picos tešla tikrai nelems geriausios picos. Italijos pomidorų gamintojų atliktas tyrimas atskleidė, kad picos padas sudaro vos 6% viso picos skonio, sūris - 21%, topping’ai - apie 32%, o pomidorų padažas net 41%! Taigi siekiant tobulo picos skonio reikėtų atkreipti didelį dėmesį į pomidorų padažą.

PATARIMAS: pamirškite kečupus ar kažkokius pirktinius padažus - jie su tikra Neapolietiška pica visiškai prasilenkia ir nesiderina! Pomidorai ir tinkamas jų pasirinkimas yra gero picos padažo garantas :) Aišku, idealu būtų rinktis šviežius itališkus pomidorus, tačiau kai tokios galimybės neturime, tada renkamės konservuotus savose sultyse. Renkantis pomidorus picos padažui vertėtų atkreipti dėmesį, kad geriausiai tinkami yra slyvinių rūšies pomidorai (ne apvalūs, o pailgi). Taip yra todėl, kad šie pomidorai turi mažiau sulčių ir daugiau pačios “pomidoro mėsos”, tad jūsų pomidorų padažas bus tirštesnis ir mažiau vandeningas.

Tradicinis picos pomidorų padažas labai paprastas ir jį paruošite naudodami tik pomidorus ir druską. Itališkas picos padažas turi būti lengvos tekstūros, jame turi matytis ir jaustis pomidorų gabaliukai. Tad tradiciniame itališkame padaže svarbiausia skanūs, prinokę pomidorai. Druskos dažniausiai dedama 1 %, tad jei naudojate 400 g pomidorų, tai turėtumėte dėti apie 4 g druskos.

PATARIMAS: Ruošdami pomidorų padažą picai juos smulkinkite tik rankomis, nes naudojant elektrinius smulkintuvus ar trintuvą bus sutrinamos sėklos, o tai gali pakeisti skonį. Siekiant įdomesnio bei išraiškingesnio skonio galima tradicinį pomidorų padažą gardinti įvairiais priedais ir taip susikurti autentišką savo skoniui priimtiniausią picos padažą. Svogūnais bei česnakais. Pipirais. Baziliku - jis taip pat neatsiejamas nuo Neapolietiškos picos, tad galima pagardinti pomidorų padažą šviežiu arba džiovintu baziliku.

PATARIMAS: Jei ruošiate pomidorų padažą su prieskoninėmis žolelėmis ar prieskoniais, rekomenduojame jį pasiruošti iš vakaro ir per naktį leisti pastovėti šaldytuve.

Picos Pagrindo Padažas

Tačiau svarbiausia picos paslaptis - picos pagrindo padažas, kurį visoms picoms pasidarau tokį patį. Reikės:

  • vieno indelio konservuotų pomidorų be odelių
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos
  • Oregano prieskonių (paprastasis raudonėlis)
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 3-4 skiltelių česnako
  • galima - čili pipirų

Pomidorus sumalu daržovių smulkintuvu, suberiu prieskonius, sūrį ir aliejų. Įspaudžiu česnaką (galima tiesiog sumalti smulkintuvu). Viską sumaišau. Padažą padalinu į dvi dalis ir tolygiai išskirstau ant picos pagrindo.