pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Duona su avokadu ir silke: gardus receptas

Šiandien siūlau lengvą užkandį su silke. Nežinau, kas man patinka labiau - šio patiekalo spalvos ar skonis, bet galiu garantuoti, kad jei mėgstate silkę, jums tikrai patiks šis skonių derinys.

Gaivūs, lengvai paruošiami, žavingi ir maistingi pusryčių sumuštinukai. Šie sumuštiniai - beveik lietuviški sušiai, vieni prisotinti gerųjų riebalų - avokado ir silkės su krienų macnumu.

Sukurtą lengvai ir skaniai kasdienybei, bet puikiai tiktų ir švenčių stalui. Gamindami užtruksite 10 minučių.

Ingredientai

  • 2 riekės ruginės duonos
  • 1 vienetas VIČI Tradicinė silkė
  • 1 vienetas avokadų (nedidelio)
  • 2 šaukštai kreminio sūrio (arba tepamo varškės sūrelio)
  • 2 šaukštai graikiško jogurto (nebūtina)
  • 1 vienetas putpelės kiaušinių (minkštai virto, arba nedidelio vištos kiaušinio)
  • 1 šlakelis citrinų sulčių
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)
  • šiek tiek krapų

Arba:

  • 1 avokado
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio juodųjų pipirų
  • 2 v. š. majonezo
  • 2 silkės filė
  • duoniukų pagal poreikį
  • pusės raudonojo svogūno
  • kelių šakelių krapų

Taip pat:

  • 250 g mažų bulvyčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1 avokado
  • 200 g silkės
  • 4 v.š. 3 raudonųjų svogūnų
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1 a.š. druskos

Gaminimo eiga

  1. Kreminį sūrį sumaišykite su graikišku jogurtu ir šlakeliu citrinos sulčių.
  2. Avokadą perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Silkių file - irgi riekelėmis. Virtą kiaušinį nulupkite ir perpjaukite pusiau.
  3. Duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba skrudintuve, jog sušiltų ir taptų traškesnės.
  4. Ant kiekvienos riekelės tepkite po pusę sūrelio kremo, dėkite avokado, silkės griežinėlių ir uždėkite virto kiaušinio.
  5. Užbarstykite grūstų pipirų, sezamo sėklų ir papuoškite krapais.

Arba:

  1. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, išskobiame minkštimą. Kiaušinius nulupame.
  2. Sudedame į maisto smulkintuvą, įdedame majonezo, įberiame druskos ir pipirų ir viską susmulkiname iki vientisos masės.
  3. Duoniukus supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, silkę juostelėmis, svogūną pusžiedžiais.
  4. Ant duoniukų tepame avokado kremą.
  5. Dedame po gabalėlį silkės, svogūno.

Taip pat:

  1. Dieną prieš gamybą ruošiame marinuotus svogūnus: į stiklainį pilame verdantį vandenį, beriame druską, cukrų ir išmaišome, kol jie ištirpsta. Tuomet sudedame plonomis juostelėmis pjaustytus svogūnus. Užpilame actu. Palaikome kambario temperatūroje kelias valandas, tuomet siunčiame į šaldytuvą per naktį. Kitą dieną svogūnai jau paruošti valgyti. Taip paruoštus svogūnus galima laikyti šaldytuve apie 2 savaites.
  2. Ruošiame bulvytes: mažas bulves švariai nuplauname, pjauname perpus, sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir česnako milteliais. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad bulvės per daug nesiliestų tarpusavyje ir kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 25 minutes.
  3. Avokadą ir silkę supjaustome juostelėmis.
  4. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome jogurtą su trintu česnaku, smulkintais krapais, druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
  5. Į lėkštę dedame bulvytes, avokadus, silkę, paruoštą padažą, marinuotus kelmučius ir svogūnus. Papuošiame šviežių krapų šakelėmis ir pabarstome lukštentomis kanapių sėklomis.

Pastabos

Kreminį sūrį maišau perpus su jogurtu dėl lengvesnvės tekstūros, bet tai nebūtina, galite naudoti vien sūrį.

Sumuštiniams galite naudoti putpelės kiaušinius, nes jie išverda super greitai (įmetus į virsnojantį vandenį 2.5 minutėms, tada išgriebus ir perliejus kuo šaltesniu vandeniu), bet vietoj jų tinka ir nedideli vištos kiaušiniai (S dyžio kiaušinį verdame 6-7 minutes).