Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą.
Klasikinis biskvitas
Šis receptas - tai puikus pagrindas įvairiems tortams ir pyragams. Biskvitas skanus, bet sausokas, todėl puikiai tinka su arbata, ledais ar grietinėle.
Ingredientai:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
Paruošimo būdas:
- Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi.
- Baltymus išplakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų.
- Tada viską sumaišome į vieną indą ir suberiame miltus.
- Kepame apie 20-30 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus! Autorius: Martyna
Pagrindinis biskvitas
Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įkiškite kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi bei išteptą sviestu, ir pradėkite ruošti tešlą.
- Dideliame puode gerai išsukite cukrų su sviestu tol, kol neliks cukraus kristalų, o kiaušinius išplakite atskirame inde.
- Tuomet į puodą su sviestu ir cukrumi supilkite jų masę, taip pat berkite miltus ir kepimo miltelių bei viską lengvai permaišykite kol masė pasidarys lygi. Galiausiai, pagal skonį įmaišykite vanilės ekstrakto.
- Paruoštą masę kepkite apie 20-30 minučių, kol biskvitas įgaus aukso rudumo spalvą.
Kiti receptai ir idėjos
Nors dažniausiai iš moliūgų gaminamos trintos sriubos tyrė ar troškiniai, tačiau šios daržovės skonis puikiai atsiskleidžia ir kepiniuose. Tad išsikepkite kvapnų biskvitą, pagardinkite jį gaiviu varškės kremu ir susukite į vyniotinį.
Pamirškite sausus biskvitus - vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas.
Šokoladinis glajus biskvitui
- Garų vonelėje išlydykite šokoladą, sumaišykite su kambario temperatūros grietine.
- Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
- Biskvitus pertepkite gautu glajumi.
Kakavinis biskvitas
- Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15-20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite.
- Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
- Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų. Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite.