Vištienos suktinukai su šonine
Karolina Puodžiūtė
Šie gardūs vištienos suktinukai, įdaryti keptų daržovių ir sūrio mišiniu, apvynioti traškia šonine, taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jie lengvai paruošiami ir stebina skoniu.
5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 30 minutes minGaminimo laikas 40 minutes minBendras laikas 1 hour val 10 minutes minKategorija Kepta mėsa, Kepta vištiena, Mėsos patiekalai, VištienaVirtuvė Pasaulio virtuvėPorcijos 4 asmenimsAlergenaiReklama1x 2x 3x- 4 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 8 vnt. Rūkyta šoninė
- 2 vnt. Morkos
- 2 vnt. Svogūnai
- 100 g Sūris
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 1 v.š. Augalinis aliejus
Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai – gurmaniškas, tačiau lengvai pagaminamas patiekalas, puikiai atrodantis ant šventinio stalo. Suktinukus galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Galite juos paruošti per valandą. Vištienos suktinukai paruošiami labai paprastai ir greitai. Vištienos krūtinėlę reikia išmušti, tada paruošti su svogūnais keptų grybų įdarą. Įdarykite ir suvyniokite suktinukus. Tada pakepinti ir paruošti padažą. Be grybų, į įdarą galite įdėti bet kokių žalumynų, paprikos ar virto kiaušinio.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptaiReceptai pagal ingredientus: # PaukštienaReklama
Paruošimas:
Pievagrybius ir papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – smulkiau.Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ant vidutinės ugnies. Apkepkite grybus ir daržoves, kol jos taps minkštos. Pagardinkite druska , pipirais ir šiek tiek ataušinkite.
Vištienos filė uždenkite maistine plėvele ir atsargiai išmuškite iš abiejų pusių, kad gautųsi plokšti gabalėliai.
Kiekvieną vištienos gabalėlį pagardinkite druska , pipirais ir prieskoniais. Įdėkite įdarą, susukite suktinukus ir sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais.
Keptuvėje įkaitinkite dar 2 šaukštus aliejaus. Lengvai apkepkite suktinukus ir perkelkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Vištienos suktinukai su šonine
Šis patiekalas suteikia daug baltymų, kurie reikalingi raumenų augimui ir atsigavimui. Vištiena yra liesas baltymų šaltinis, o morkose yra daug vitamino A, būtino sveikai odai ir regėjimui. Sūris suteikia kalcio, reikalingo kaulų stiprumui, o šoninė pridės patiekalui sotumo.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.Ant maistinės plėvelės dėti vištienos šlaunelių mėsą, uždengti maistine plėvele ir plonai išmušti mėsos muštuku. Kai kuriuos gabaliukus perpjauti pusiau, dėti vieną ant kito ir dar pamušti, kad gautųsi 8 vienetai mėsos išklotinių.
Mėsos išklotines gerai susukti, užlenkti galus, kad sviestas kepant neišbėgtų.Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti žiupsnelį druskos ir išplakti.Suktinukus apvolioti miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose.Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Dėti suktinukus ir apkepti iš visų pusių apie pusantros minutės iki kol paruduos.
Į kepimo formą sudėti suktinukus.Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.Labai tinka tiekti su bulvėmis, daržovių salotomis.Patarimai:Prieskoninio sviesto gaminimas. Citrininiam žolelių sviestui reikia sumaišyti kambario temperatūros sviestą, itin smulkiai nutarkuotą ekologiškos citrinos žievelę ir smulkiai sukapotus krapus su petražolėmis. Tuomet susukti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve arba šaldymo kameroje. Saulėje džiovintų pomidorų sviestui reikia susmulkinti saulėje džiovintus pomidorus aliejuje, kaparėlius, truputį aitriosios paprikos. Susukti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve arba šaldymo kameroje.