pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos Suktinukai su Saulėje Džiovintais Pomidorais - Tobulas Skonis Jūsų Stalui

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas

Vistienos suktinukai su sauleje dziovintais pomidorais

Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti. Ir kaskart gaminant juos galima improvizuoti pasirenkant vis skirtingus įdarus – šį kartą karaliauja džiovinti pomidorai, mocarela ir pesto padažas – trijulė, kuri nepalieka abejingų.

INGREDIENTAI:


• 400 g arba 2 vištienos krūtinėlių;
• 4 valg. š. pesto padažo;
• 100 g tarkuotos mocarelos;
• 4 vnt saulėje džiovintų pomdorų;
• Saujos vyšninių pomidorų;
• Kelių šakelių šviežių čiobrelių;
• Aliejaus ar sviesto kepimui.

KAIP GAMINTI:


1. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį lengvai išmuškite plaktuku, kad būtų plonesnė ir lengviau suktųsi.
3. Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės dalies užtepkite pesto padažą.
4. Dėkite smulkiau pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
5. Gausiai apibarstykite mocarelos sūriu.
6.Kiekvieną vištienos dalį atsargiai susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
7. Paruoštus vištienos suktinukus apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
8. Kepimo pabaigoje sudėkite šviežių čiobrelių šakeles ir vyšninius pomidorus. Dar kelias minutes pakepkite. Patiekite tik ką iškeptus su mėgstamu garnyru.

Receptas kurtas bendradarbiaujant su lamaistas.lt

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Ei, įkvėpkim ir iškvėpkim, viskas bus gerai, – mes įklimpę toje pačioje pusnyje. Kaip visada, norėjom lėto ir jaukaus švenčių laukimo. Kaip ir kasmet, lėtumas kėsinasi pasimesti tarp visų „reikia“, „turiu“ ir „būtinai“.

Vištienos, špinatų, saulėje džiovintų pomidorų ir sūrio derinys yra vadinamas toskanietišku. Skamba saulėtai ir labai šiltai – tiesiog šviesmečiais toli nuo tos baltos žiemos pasakos, kurioje gyvename. Bet nepaisant skambesio, ši vištienos užkepėlė – visiškai jaukus, naminis, šildantis maistas. Na, žinot, comfort food. Maistas, kuris sušildo širdį. Subalansuotas jaukiems sekmadieniams ir gardiems šeimos pietums.

Vištieną pagardinau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Tai visiškai puikios sudėties prieskoniai, sodraus skonio ir aromato. Mišinyje: druska, saldžiosios paprikos, svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbieras, kmynai, kalendra, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, raudonosios aitriosios paprikos, cinamonas, aitrieji pipirai ir gvazdikėliai. Sutikit, skamba gausiai ir gardžiai! Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad druskos papildomai berti nereikia – jos jau yra mišinyje.