pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žalias Varškės Desertas: Lengvas ir Gaivus Receptas

Nustebinkite save ir artimuosius desertu, kuris ne tik nekels sąžinės graužaties, bet ir bus paruoštas greičiau nei įprastas arbatos puodelis. Šis sūrio pyragas - tai revoliucija jūsų virtuvėje!

Sūrio Pyragas Be Kepimo: Tikras Supermaistas Jūsų Šaldytuve

Šis sūrio pyragas tampa tikru atradimu - jis ne tik atrodo ir skamba kaip prabangus desertas, bet ir yra stulbinamai paprastas paruošti.

Tradiciniai sūrio pyragai dažnai reikalauja ilgo kepimo, sudėtingų proporcijų ir gausybės ingredientų, įskaitant rafinuotą cukrų ir baltus miltus. Mūsų versija - visiškai kitokia istorija. Čia nėra nei vieno ingrediento, kurio negalėtumėte rasti kiekviename sveikos mitybos gide.

Receptas: Sūrio Pyragas Be Kepimo

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 500 g graikiško jogurto (10% riebumo)
  • 250 g natūralios varškės (9% riebumo)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 8 g želatinos (arba 5 lapeliai)
  • Žiupsnelis vanilės ekstrakto
  • Pasirinktinai: sezoninės uogos, mėtos lapeliai arba riešutai papuošimui

Pagrindui (pasirinktinai):

  • 100 g migdolų arba graikinių riešutų
  • 50 g džiovintų datulių
  • 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus

Paruošimo Eiga:

  1. Jei ruošiate pagrindą, susmulkinkite riešutus ir datules maisto smulkintuvu, įmaišykite kokosų aliejų. Gautą masę įspauskite į 18-20 cm skersmens formą ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje pagal gamintojo nurodymus (paprastai 5-10 minučių).
  3. Į dubenį sudėkite graikišką jogurtą ir varškę, išplakite iki vientisos masės.
  4. Įmaišykite medų ir vanilės ekstraktą.
  5. Išmirkytą želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje (20 sek.) arba vandens vonelėje, leiskite šiek tiek atvėsti.
  6. Plona srovele pilkite ištirpintą želatiną į sūrio masę, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
  7. Supilkite masę ant paruošto pagrindo (arba tiesiog į formą, jei ruošiate be pagrindo).
  8. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, geriausia - per naktį.
  9. Prieš patiekdami, papuoškite šviežiomis uogomis, mėtos lapeliais arba kapotais riešutais.

Keturi Ingredientai, Keturios Supermaisto Savybės

Kiekvienas šio deserto ingredientas ne tik atlieka svarbų vaidmenį skonio ir tekstūros atžvilgiu, bet ir turi vertingų savybių sveikatai:

  • Graikiškas jogurtas - tikras probiotikų šaltinis, palaikantis žarnyno sveikatą ir stiprinantis imuninę sistemą. Jogurte esančios gyvos bakterijos padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas ir palaiko sveiką virškinimą.
  • Varškė - vienas geriausių pieno baltymų šaltinių, kuris padeda palaikyti raumenų masę ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Joje gausu kalcio, fosforo ir B grupės vitaminų, būtinų kaulų ir nervų sistemos sveikatai.
  • Medus - natūralus antioksidantų šaltinis su antibakterinėmis savybėmis. Tyrimai rodo, kad žalias, neapdorotas medus gali padėti mažinti uždegimus organizme ir suteikti energijos, kuri išsiskiria palaipsniui, nekeldama staigių cukraus šuolių kraujyje.
  • Želatina - nors dažnai pamirštama, bet ji yra vertingas kolageno šaltinis, palaikantis sąnarių, odos, plaukų ir nagų sveikatą. Ji taip pat padeda gerinti virškinimą ir stiprinti imunitetą.

Kodėl Šis Desertas Pakeis Jūsų Požiūrį Į Saldumynus:

  • Balansuotas cukraus kiekis: Kitaip nei tradiciniuose desertuose, čia cukraus kiekis yra minimalus, todėl nesukelsite staigaus gliukozės šuolio kraujyje.
  • Aukštas baltymų kiekis: Viena porcija suteikia beveik 15 g kokybiškų baltymų, todėl desertas ne tik malonus, bet ir maistingas.
  • Tinka įvairioms dietoms: Šis receptas lengvai modifikuojamas pagal specialius mitybos poreikius - jį galima pritaikyti žemo angliavandenių kiekio, paleo ar net keto dietoms.
  • Tinkamas bet kuriuo dienos metu: Dėl subalansuotos maistinės vertės, šį desertą galima valgyti ne tik po vakarienės, bet ir kaip maistingus pusryčius ar užkandį.
  • Ekonomiškas laikas: Aktyvus paruošimas užtrunka vos 15 minučių - mažiau nei daugelis rytinių kavos ritualų.

Maistinė Vertė (vienoje porcijoje):

Komponentas Kiekis
Kalorijos 210 kcal
Baltymai 14 g
Angliavandeniai 16 g (iš kurių cukrūs: 15 g)
Riebalai 10 g (iš kurių sočiosios riebalų rūgštys: 6 g)
Kalcis 25% RDN (rekomenduojamos dienos normos)
Probiotikai 1 milijardas KFV (kolonijas formuojančių vienetų)

Patarimai ir Variacijos

  • Bepienis variantas: Pakeiskite graikišką jogurtą kokosų jogurtu, o varškę - migdolų arba kokosų kremu su citrinos sultimis (rūgštumui suteikti).

Sezoninės Versijos:

  • Pavasariui: šviežios braškės ir rabarbarai
  • Vasarai: šilauogės ir mėtos
  • Rudeniui: karamelizuoti obuoliai su cinamonu
  • Žiemai: apelsinų žievelė ir kardamonas
  • Šventiška versija: Įmaišykite šaukštą kakavos miltelių į dalį masės ir sukurkite marmuro efektą formoje. Papuoškite šokolado drožlėmis.
  • Gliukozės indeksui mažinti: Vietoj medaus naudokite eritritolį arba steviją, kartu su šaukštu citrinos sulčių, kad išlaikytumėte skonio balansą.

Kiti Varškės Desertų Receptai

Gaivus Varškės Desertas Su Žele

Reikės:

  • 2 pakelių varškės (2 × 180 g)
  • 300 ml grietinės
  • 150-200 g cukraus (reguliuokite pagal save)
  • 20 g želatinos + 150 ml vandens
  • 1 pakelio vyšnių skonio želės
  • 100 g spanguolių (šaldytų)

Išbrinkinkite želatiną apie 20 min.

Varškės Desertas Su Žele

Biskvitui reikės:

  • 2 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 60 g cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių (nubraukto)
  • 50 g miltų
  • 25 g krakmolo

Varškės ir želės masei reikės:

  • 400 g varškės
  • 200 g grietinėlės
  • 0,5 indelio saldaus sutirštinto pieno
  • 3 v. š. želatinos
  • 3 skirtingų skonių ir spalvų želės

Kaip Gaminti:

  1. Biskvitui: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, persijokite į išplaktus su cukrumi kiaušinius ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Supilkite į formą (dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite riebalais). Kepkite 180 laipsnių apie 25 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
  2. Iš anksto paruoškite želę - kiekvieno pakelio turinį užpilkite 300 ml karšto vandens, gerai išmaišykite ir palikite sustingti. Kai sustings, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. 3 v. š. želatinos užpilkite 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Per tą laiką varškę sutrinkite trintuvu, sumaišykite su grietinėle ir sutirštintu pienu, gerai išmaišykite, jei per saldu, pagardinkite citrinos sultimis.
  4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite į varškės masę.
  5. Biskvitinius sausainius ar biskvitą supjaustykite gabalėliais.
  6. Formą, kurioje gaminsite desertą, išklokite maistine plėvele. Ant dugno suberkite pjaustytą želę, apliekite puse varškės masės, išmaišykite.
  7. Ant viršaus berkite biskvitą, supilkite likusią varškės masę. Šiek tiek paspauskite ir dėkite į šaldytuvą.

Matcha Varškės Desertas

Ingredientai:

  • 2 v.š. varškės
  • 1-2 a.š. matcha arbatos miltelių

Patarimas:

Desertą puoškite mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Taip pat galite apibarstyti desertą matcha milteliais.