Vistienos file su mocarela ir pomidorais
Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti. Ir kaskart gaminant juos galima improvizuoti pasirenkant vis skirtingus įdarus – šį kartą karaliauja džiovinti pomidorai, mocarela ir pesto padažas – trijulė, kuri nepalieka abejingų.
INGREDIENTAI:
• 400 g arba 2 vištienos krūtinėlių;
• 4 valg. š. pesto padažo;
• 100 g tarkuotos mocarelos;
• 4 vnt saulėje džiovintų pomdorų;
• Saujos vyšninių pomidorų;
• Kelių šakelių šviežių čiobrelių;
• Aliejaus ar sviesto kepimui.
KAIP GAMINTI:
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį lengvai išmuškite plaktuku, kad būtų plonesnė ir lengviau suktųsi.
3. Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės dalies užtepkite pesto padažą.
4. Dėkite smulkiau pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
5. Gausiai apibarstykite mocarelos sūriu.
6.Kiekvieną vištienos dalį atsargiai susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
7. Paruoštus vištienos suktinukus apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
8. Kepimo pabaigoje sudėkite šviežių čiobrelių šakeles ir vyšninius pomidorus. Dar kelias minutes pakepkite. Patiekite tik ką iškeptus su mėgstamu garnyru.
Receptas kurtas bendradarbiaujant su lamaistas.lt
Reikalingi ingredientai:
Vištienos filė4 vntPomidorai2 vntKietasis sūris100 gramųDruska, pipiraipagal skonįBazilikaspagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite. Įpjaukite išilgai padarydami kišenę. Įtrinkite druska ir pipirais.
2. Pomidorus supjaustykite plonais žiedeliais.Reklama3. Sūrį supjaustykite griežinėliais.4. Į filė „kišenę“ įdėkite porą griežinėlių pomidorų, tada sūrio ir kelis baziliko lapelius. Pritvirtinkite kišenės kraštus dantų krapštukais.

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais
Šįkart tasai receptas, apie kurį noriu papasakoti, yra paprastas kaip dukart du. Keli paprasti ir daugelio mėgstami ingredientai – vištiena, pesto, mocarela, pomidorai, bazilikai – susijungia į tokią skanią visumą, kad, pažadu, receptą norėsis išsisaugoti.
Angliškai toks patiekalas vadinamas Chicken Margherita, lyg užuomina į picą, kurios sudėtyje pomidorai, sūris ir bazilikai taip pat griežia pirmuoju smuiku. Sakyčiau, kad kaip ir su picom, taip ir su šiais kepsniais – improvizuoti galima be sąžinės graužaties. Bus gardu ir tada, jei pridėsite saujelę keptų pievagrybių ar pesto padažą pakeisite trintais pomidorais.
Vištieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Classic“. Ant grilio ruošiamiems patiekalams subalansuotas prieskonių mišinys yra visiškai natūralios sudėties, tad atstoja glėbį pavienių prieskonių ir kepsniams suteikia gardų skonį bei aromatą.
Kepsnius galite ruošti ir orkaitėje: tuomet įkaitinkite ją iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir vištieną kepkite apie 15 minučių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo, tad stebėkite ir, jei turite, naudokite maisto termometrą; vidinė vištos krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 °C).
Išbandykite! Receptas paprastas, greitai paruošiamas ir tikrai labai skanus!
Reklama
- I kepimo indą dedame vištos krūtinėlę, apvirtas bulvytes, ant vištos krūtinėlės uždedame griežinėliais pjaustytų pomidorų, plėšyto mocarelos sūrio.
Reklama
- Kepimo indą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame apie 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Nuo kepimo indo nuimame dangtį užberiame tarkuoto mocarelos sūrio ir dar pakepame apie 10-15 minučių.
Reklama
- Vištiena su mocarela ir pomidorais paruošta, skanaus!
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite džiovintais čiobreliais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą - suberkite džiūvėsėlius.Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, arba kol kepsniai iškeps.