pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Migdolų Kriaušių Pyrago Receptas

Sausio mėnesį žmonės neretai sau meta iššūkius, o vienas dažniausių - susijęs su mityba. Todėl laida „Kotrynos burtai“ - duoklė tiems, kurie nusprendė metus pradėti be mėsos ir miltų! Anot laidos vedėjos, pirmąjį metų mėnesį atsisakyti mėsos ir taip paįvairinti savo mitybą daržovėmis, tampa vis populiariau.

O štai desertui ji paruoš pyragą su kriaušėmis ir be kvietinių miltų. „Jam paruošti naudoju migdolų miltus, todėl jis puikiai tiks netoleruojantiems ar atsisakiusiems glitimo“, - teigia Kotryna.

Kriaušių Pyragas su Migdolais

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 200 g migdolų miltų
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 3 kriaušės
  • Keli šaukštai rudojo cukraus

Gaminimo Eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi.
  2. Suberkite migdolų miltus ir išmaišykite.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite pyrago tešlą.
  5. Kriaušes nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
  6. Kriaušių skilteles gražiai išdėliokite ant pyrago paviršiaus ir viską pabarstykite ruduoju cukrumi.
  7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.

Skanaus!

Kitas Kriaušių Pyrago Receptas

Ingredientai:

  • Miltai - 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas - 120 gramai
  • Kiaušinis - 1 vienetas
  • Kriaušės - 4 vienetai
  • Cukrus - 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo - 300 mililitrai
  • Citrinos sultys - 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai

Gaminimas:

  1. Kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas, kotelius, perpjaukite į kelias dalis. Paruoštas kriaušės apliekite citrinos sultimis, cukrumi, užpilkite vandeniu ir virkite apie 15 min. Dar kelioms minutėms palikite sirupe ir išimkite. Sirupo neišpilkite!
  2. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 min. pabrinkti. Tuomet nupilkite vandenį, atvėsinkite migdolus ir pašalinkite jų luobelę. Nuvalytus migdolus sumalkite.
  3. Trečdalį gautos migdolų masės sumaišykite su tešlai skirtais 6 šaukštais miltų, 2 šaukštais cukraus. Į šią masę sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą, šaltą sviestą ir viską trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupiniai. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Ją 30 min. palaikykite šaldytuve.
  4. Kol tešla vėsta, pasiruoškite migdolų kremą. Kremui skirtus kiaušinius, cukrų, minkštą sviestą labai gerai išplakite, pridėkite likusius migdolus, miltų, romo (galite nenaudoti arba naudoti romo esenciją).
  5. Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą, suformuojant kraštelius. Paskirstykite kremą, į jį lengvai įspauskite virtas kriaušes. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  6. Kol kepa pyragas, sutirštinkite nuo kriaušių virimo likusį sirupą - tiesiog jį pavirkite iki kol sutirštės. Iškepusį pyragą aptepkite šiuo tirštu sirupu.

Migdolinis kriaušių pyragas

Ingredientai:

Tešlai:

  • 175 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • 220 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • 1 a. š. tarkuoto muskato riešuto
  • 140 ml grietinės
  • tarkuota vienos citrinos žievelė
  • 50 g maltų migdolų
  • 2 kietos kriaušės
  • šiek tiek citrinos sulčių

Migdoliniam viršui:

  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 2 v. š. riebios grietinėlės
  • 75 g migdolų plokštelių

Gaminimas:

  1. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vanile iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius.
  2. Miltus persijoti su druska, kepimo milteliais, soda ir muskatu. Įmaišyti pusę miltų į sviesto masę.
  3. Įmaišyti grietinę, citrinos žievelę ir migdolus. Tuomet įmaišyti likusius miltus.
  4. Kriaušes nulupti, supjaustyti riekėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
  5. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens išardomą torto formą. Ant viršaus paskleisti kriaušes ir sukrėsti likusią tešlą bei išlyginti paviršių.
  6. Kepti pyragą iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
  7. Tuo metu paruošti migdolinį viršų - puode ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų bei grietinėlę, tada įmaišyti migdolus.
  8. Pyragą išimti iš orkaitės ir lygiu sluoksniu užpilti migdolų masę. Kepti dar 20 - 25 minutes, kol viršus bus karamelinės spalvos, o pyragą patikrinus mediniu pagaliuku, tešla prie jo nebelips.

Patiekti šiltą ar atvėsintą. Skanaus!