Kiaulienos širdis - universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip paruošti kiaulienos širdį, pateiksime įvairių receptų ir patarimų, kaip skaniai ją pagaminti.
Kiaulienos Širdies Paruošimas Virimui
Pirmiausia, reikia tinkamai paruošti širdį virimui. Štai kaip tai padaryti:
- Nuo širdžių apipjaukite riebalinius audinius.
- Perpjaukite išilgai pusiau.
- Išpjaukite širdies raumenį jungiančias membranas ir kietesnius audinius. Turi likti tik raumuo.
- Dėkite širdis į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite.
- Užvirus nugraibykite putas, sudėkite po gabaliuką prieskoninių daržovių - tinka svogūnai, porai, morkos, saliero stiebai ar gumbas, česnakas.
- Įmeskite į puodą taip pat kelis lauro lapelius, pipirų grūdelius, petražolės ar šalavijo šakelę.
- Virkite uždengę ant minimalios kaitros 1 - 1,5 valandos.
- Širdis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė.
Virtiniai su Kiaulienos Širdžių Įdaru ir Raugintais Kopūstais
Virtiniai su kiaulienos širdžių įdaru ir raugintais kopūstais - tai skanus ir neįprastas patiekalas. Panašūs į lietuviškus, bet su unikaliu įdaru. Štai kaip juos paruošti:
Tešla
- Dvi stiklines miltų, druską ir aliejų supilkite į dubenį ir rankomis trinkite, kol masė taps vientisa.
- Užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite.
- Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą.
Įdaras
- Virtas širdis sumalkite ar kitaip susmulkinkite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su riebalais kol suminkštės.
- Sudėkite į svogūnus pasmulkintus raugintus kopūstus, kepkite maišydami kol kopūstai šiek tiek suminkštės ir išgaruos visas skystis jei jo yra.
- Į kopūstus sudėkite maltas širdis, supilkite 0,5 stiklinės sultinio, kuriame širdys virė, kepkite maišydami kol masė perkais.
Virtiniai su kiaulienos širdžių įdaru ir raugintais kopūstais patiekiami su spirgučių padažu ir grietine.
Kiaulienos Širdis Azijietiškai
Kiaulienos širdis azijietiškai - skanus ir egzotiškas patiekalas. Štai kaip jį paruošti:
- Nuo širdžių nupjaukite riebalinę kepurėlę, perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite širdies raumenį jungiančias membranas ir kietesnius audinius. Turi likti tik raumuo.
- Širdies raumenį supjaustykite juostelėmis ir apkepkite su aliejumi. Širdies kepti ilgai nereikia, nes ją galima valgyti žalią tartaro forma, rare ir medium. Perkepusi gali tapti kieta.
- Saliero lapkotį supjaustykite griežinėliais, papriką juostelėmis, cukiniją lazdelėmis. Imbierą ir česnaką mažais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paprikos juosteles, kepkite maišydami kelias minutes, tuomet salierą, vėl kepkite maišydami kelias minutes.
- Tuomet imbierą, česnaką, dar kepkite maišydami kelias minutes.
- Sudėkite cukinijas, pomidoriukus, kepkite dar kelias minutes, kol daržovės truputį suglebs.
- Pabaigai sudėkite apkeptą širdį, supilkite sojos, žuvų ir austrių padažus, sezamų aliejų.
Kepta Kiaulienos Širdis su Svogūnais ir Laiškais
Ingredientai:
- 500 gramų kiaulienos širdžių
- Šiek tiek svogūnų (galva ir sauja laiškų)
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
Marinato Ingredientai:
- Truputis vandens
- 1 šaukštas acto
- 1 galva svogūno
- Druska - pagal skonį
- Juodieji malti pipirai - pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Kiaulės širdį nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir užmarinuokite marinatu, pasigamintu iš nurodytų ingredientų.
- Marinuotis palikite šaldytuve nuo vienos iki trijų dienų.
- Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sumeskite žiedeliais supjaustytą svogūną, minutę pakepinkite ir sudėkite išsimarinavusią širdį.
- Kepkite kartais pamaišydami tol, kol išsigaruos susidaręs skystis, o pati mėsa gražiai apskrus.
- Į pabaigą sumeskite svogūnų laiškų žiedukus ir dar kelias minutes pakepinkite, kol laiškai suminkštės.
- Pabarstykite druska, pipirais ir kitais mėgstamais mėsos prieskoniais.
- Valgykite su įprastais garnyrais, bulvėmis, ryžiais, duona.
Skanaus!