pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salierų Sriubos Receptai: Skonių Įvairovė Jūsų Virtuvėje

Įžengus į rudenišką etapą neišvengiamai tenka prisiminti skanias, geras, tirštas, maistingas sriubas! Juk sriuba yra tas geras daiktas, kuris paruošiamas iš anksto, geriausia, jei didesniais nei viena porcija kiekiais.

Jei manote, kad sriubos yra nuobodžios, neskanios ir beskonės, vadinasi, dar nesate ragavę visų jų variantų!

Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius salierų sriubos receptus, pradedant klasikiniu ir baigiant neįprastais deriniais.

Kaip Išsirinkti ir Laikyti Salierus?

Pasak „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, žiemai persiritus į antrą pusę, pirkėjai dažniau ieško žalių daržovių: „Salierai - itin universalūs: įvairiems patiekalams galima panaudoti tiek jų stiebus, tiek lapelius, tiek šakniagumbį.

Krasauskienė taip pat pasakoja, kaip išsirinkti geriausios kokybės salierus.

„Kokybiškiausi salierų stiebai turi ryškiai žalius stiebus ir lapus, todėl vertėtų vengti tokių, kurie yra su nuvytusiomis, pageltusiomis ar parudavusiomis dalimis. Taip pat namuose galite įvertinti jų traškumą švelniai suspausdami daržovės stiebus. Jie turi būti tvirti ir lengvai lūžinėti, kai yra sulenkiami.

Parsinešti iš parduotuvės salierų stiebai kartais suglemba ir apvysta, tad pirmiausia reikėtų juos apsaugoti tiek nuo perteklinės drėgmės, tiek nuo visai sausos aplinkos. Nors daugelis salierų neišima iš pakuotės, E.

„Prieš dėdami salierų stiebus į maišelį, galite juos suvynioti į drėgną popierinį rankšluostį. Salierus laikykite šaldytuvo stalčiuje, kur temperatūra yra šiek tiek žemesnė ir stabilesnė, geriausiai apie 0-4 °C . Prieš dėdami salierus į šaldytuvą, pašalinkite sudžiūvusius išorinius stiebus, nupjaukite šaknies galą. Ji priduria, kad salierus taip pat galima laikyti pamerktus šaldytuve, įstačius į šalto vandens pripildytą indą:

„Vandens jame turėtų būti tiek, kad apsemtų nupjautus salierų galus, bet neužlietų viso stiebo. Kas kelias dienas keiskite vandenį, kad salierai išliktų šviežūs ir būtų užkirstas kelias bakterijų dauginimuisi.

Siūlome panaudoti salierus pusryčiams, pietums ir vakarienei - pasigaminti maistingą glotnutį, salotas, pagardinti jais vištienos sriubą - nustebsite atsiskleidusiais skoniais.

Salierų Sriubos Receptai

Kreminė Salierų Sriuba su Krevetėmis

Šiai jaukiai ir paprastai pomidorinei sriubai aromato suteikia salieras ir imbieras. Salieras šią sriubą paverčia kreminės konsistencijos.

  1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Svogūnus smulkiai sukapokite, apkepkite su sviestu ir supilkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes. Sriubą supilkite į elektinę trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės, įspauskite pusės citrinos sulčių. Sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės. Jei sriuba per tiršta, galite praskiesti virintu vandeniu ar įpilti daugiau grietinėlės.
  3. Į lėkštes supilkite sriubą ir įdėkite po dvi ar tris krevetes.

Tiršta Sriuba su Salierais ir Daržovėmis

Tai patiekalas, kuriame salierai bei augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai, pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia vitamino C. Labai lengvai paruošiama, daug ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis - nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti ir žiedinio kopūsto stiebą, ir lapus. Sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais.

Vištienos Sriuba su Salierais ir Ryžiais

Šis receptas yra puikus būdas panaudoti salierų stiebus ir pasimėgauti sočia bei maistinga sriuba.

Ingredientai:

  • 500 gramų salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 50 gramų vištos filė
  • 150 gramų ryžių
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1.5 litro sultinio
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 5 valgomieji šaukštai sūrio (tarkuotas)

Paruošimo būdas:

  1. Išvirti vištienos krūtinėlę. Salierus, svogūnus ir vištieną supjaustyti.
  2. Pašildyti sultinį.
  3. Į puodą įpilti aliejaus ir jame pakepinti svogūnus su vištiena. Tada sudėti salierus, pomidorų padažą ir pastoviai maišant patroškinti dar 5 min.
  4. Į troškinį supilti karštą sultinį ir ant silpnos ugnies, uždengus, virti 25 min.
  5. Pasūdyti, paskaninti pipirais ir suberti ryžius.
  6. Virti, kol ryžiai išvirs.
  7. Prieš valgį užberti sūrio.

Švelni Salierų ir Obuolių Sriuba su Krutonais

Čia nerasite bulvių, o sriubos tirštumą išgausite iš šakninių daržovių, obuolių ir porų. Švelini it šilkas sriubos konsistencija visai smagiai sukontrastuos su traškiais raugintos duonos krutonais. Juos, beje, kepant pagardinau česnakais, čiobreliais ir tarkuota cirtinos žievele. Skonių ir tekstūtų balansas lėkštėje tiesiog pražydo!

  1. Puode storesniu dugnu ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi, suberkite pjaustytus porus, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, ir kepinkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes, arba kol porai visiškai suminkštės ir jau pradės karamelizuotis.
  2. Suberkite pjaustytus salierus (šaknį ir stiebus), pastarnokus ir obuolius, ir toliau maišydami pakepinkite apie 5-6 minutes, kol jos pradės minkštėti.
  3. Įmeskite lauro lapą, supilkite sultinį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apie 30-35 min., kol daržovės visiškai suminkštės.
  4. Kol sriuba verda, įkaitinkite orkaitę iki 180C. Suplėšykite duoną didokais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite aliejų, čiobrelius, citrinos žieveles, česnakus ir žiupsnį druskos. Išberkite krutonus vienu sluoksniu kepimo skardoje ir pašaukite į orkaitę.
  5. Iš sriubos išimkite lauro lapą, supilkite į puodą grietinėlę. Blenderiu (ar kokteiline) sutrinkite sriubą iki vientisos šilkinės konsistencijos.