pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Faršas: Apžvalga, Vartojimas ir Gamybos Aspektai

Jautiena (angl. beef) yra terminas, naudojamas apibūdinti mėsą, gautą iš galvijų. Tai viena populiariausių mėsos rūšių pasaulyje, naudojama įvairiuose kulinariniuose patiekaluose. Žodis beef kilęs iš senosios prancūzų kalbos žodžio „boeuf“, kuris reiškia „jautis“. Šis terminas į anglų kalbą pateko po Normanų užkariavimo Anglijoje XI amžiuje.

Jautienos Patiekalai

Jautiena yra universali mėsa, tinkanti įvairiems patiekalams. Štai keletas populiariausių:

  • Steikas - tai vienas populiariausių jautienos patiekalų, kur mėsos gabalas yra kepamas ant grotelių arba keptuvėje.
  • Jautienos troškinys - mėsos gabalai, troškinami kartu su daržovėmis ir prieskoniais.
  • Jautienos kepsnys - didelis mėsos gabalas, kuris kepamas orkaitėje arba ant grotelių.

Jautienos Kokybė ir Savybės

Jautienos kokybė ir skonis gali labai skirtis priklausomai nuo mėsos rūšies, gyvulio amžiaus ir auginimo sąlygų. Be kulinarinės vertės, jautiena turi ir kultūrinę bei ekonominę reikšmę. Daugelis šalių turi savo tradicinius jautienos patiekalus, kurie yra svarbi nacionalinės virtuvės dalis.

Atsakingas Vartojimas

Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į atsakingą jautienos vartojimą ir gamybą. Jautienos gamyba yra susijusi su aplinkosaugos klausimais, tokiais kaip šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisija, žemės ir vandens išteklių naudojimas.

Jautienos Faršas

VPVSMK nustatė tokias maisto kategorijas, kuriose VTEC kelia pavojų visuomenės sveikatai: žalia arba ne visai išvirta jautiena ir galbūt kitų atrajotojų mėsa, smulkinta mėsa ir fermentuota jautiena ir jos produktai, žalias pienas ir žalio pieno produktai, švieži produktai, visų pirma daigintos sėklos ir nepasterizuotos vaisių ir daržovių sultys.

Maltos mėsos ir mėsos ruošinių gamybos ir pateikimo į rinką reikalavimai nustatyti Tarybos direktyvoje 94/65/EB.

Iš tiesų, Eichsfeldo regione faršas gaminamas iš šiltos mėsos - tai uždrausta kituose Vokietijos regionuose, bet šiame regione leidžiama dėl Vokietijos mėsos higienos įstatymu nustatytų išimčių.

Tarybos sprendimas 79/542/EEB nustato Bendrijos sveikatos sąlygas gyvūnų ir šviežios mėsos, įskaitant maltą mėsą, importui iš trečiųjų šalių.

Komisijos sprendimas 97/29/EB nustato sveikatos reikalavimus ir tinkamumo žmonių maistui sertifikavimą importuojant maltą mėsą bei mėsos gaminius iš trečiųjų šalių.

Taip pat reikėtų sustabdyti laukinių medžiojamųjų plunksnuočių šviežios mėsos importą, maltos mėsos, mėsos pusgaminių ir mėsos produktų, pagamintų iš šių rūšių paukščių mėsos arba kuriuose yra šių rūšių paukščių mėsos, importą, taip pat tam tikrų kitų paukščių produktų importą iš Bulgarijos.

Ratitae genties paukščių ir laukinių medžiojamųjų paukščių mėsa, smulkinta mėsa ir mechaniškai atskirta mėsa gali būti importuojama į Bendriją iš trečiosios šalies arba jos dalies, kuriai netaikomi apribojimai dėl paukščių gripo ar Niukaslio ligos.

Ji turi būti pakankamo galingumo, kad būtų galima sumalti sušaldytą arba greitai sušaldytą mėsą bei kaulus ir gauti tokį homogenišką mišinį, koks gaunamas naudojant mėsmalę, į kurią įdėtas sietelis su 4 mm skersmens skylutėmis.

Jautienos Faršo Ruošimas

Pradėkime nuo mėsos. Reikia gero, minkšto jautienos steiko. Vieno tik dalyko labai nepatariu - nenaudokite jau gatavai sumalto parduotuvinio jautienos faršo. Geriau ir nežinoti - ta prasme, jo visai nepirkti, o susimalti pačiam ir paties pasirinktos mėsos.

Atšalusią mėsą krauname ant lentos ir pjaustome, pirma griežinėliais, tuomet griežinėlius į juosteles, juosteles - į kubelius. Kubelių dydis turėtų būti apie 3x3x3mm, ne mažesnis ( nors, žinoma, variantų yra gausybė, vienas iš jų - kur mėsa sumalta tiek, kad kone primena paštetą ). Kam vargti, ir tiesiog nepanaudoti mėsmalės ar mikserio? Panaudoti, žinoma galima, bet supjausčius rankomis tekstūra, mano manymu, būna kurkas geresnė, nei sutraiškyta mėsmalėje.

Jautienos Faršo Patiekalai ir Receptai

Jautienos faršas yra universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams. Štai keletas receptų idėjų:

Receptas 1

Ingredientai:

  • 500 gramų jautienos faršo
  • 1 bulvė
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • 10 griežinėlių kiaulės šoninės
  • Prieskoniai (pagal skonį)

Paruošimo būdas:

Į faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite prieskonius, smulkintą česnaką, sutarkuokite nedidelę bulvę. Suformuokite pailgus kotletukus ir aplink kiekvieną apvyniokite šoninės gabaliuką (sutvirtinkite dantų krapštuku).

Receptas 2

Ingredientai:

  • 400 gramų jautienos faršo
  • 2 skiltelės česnako
  • Juodieji pipirai
  • 1 arbatinis šaukštelis mairūnų
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • Druska (jūros)
  • 2 nedidelės cukinijos

Paruošimo būdas:

Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į maždaug 5 cm ilgio gabalėlius.

Receptas 3

Ingredientai:

  • Jautienos faršas
  • Svogūnai
  • Paprikos
  • Pomidorų pasta
  • Kiaušiniai
  • Žalumynai

Paruošimo būdas:

Pakepinkite faršą su smulkiai supjaustytais svogūnėliais, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, pomidorą. Tada farše padarykite kelias duobutes, į jas įmuškite po kiaušinį, pasūdykite, apibarstykite žalumynais.

Receptas 4

Ingredientai:

  • 1 kilogramas jautienos faršo
  • 700 mililitrų sultinio
  • 3 svogūnai
  • 2 kiaušiniai
  • 2 riekės batono
  • 80 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai miltų
  • Druska, pipirai

Paruošimo būdas:

Iš faršo, mirkyto batono, prieskonių ir kiaušinių išminkykite faršą.

Kiti Receptai

  • Cepelinai su jautienos faršu
  • Burokėlių sriuba su jautienos faršo kukuliais
  • Aštrus meksikietiškas troškinys su jautienos faršu
  • Kukuliai su kiaulienos ir jautienos faršu
  • Įdaryti baklažanai su jautienos faršu
  • Lavašas su jautienos faršu
  • Pasarnokai su jautienos faršu, kepti orkaitėje
  • Užkepėlė su kiaulienos ir jautienos faršu
  • Makaronai su jautienos faršu ir pomidorų padažu
  • Sriuba su jautienos faršo kukuliais ir daržovėmis
  • Čili troškinys su jautienos faršu ir pupelėmis
  • Įdaryta vištos odelė su kiaulienos ir jautienos faršu
  • Balandėliai su kiaulienos ir jautienos faršu
  • Įdarytos cukinijos su jautienos faršu

Apibendrinimas

Apibendrinant, jautiena yra svarbi maisto ir kultūros dalis, kuri turi gilias šaknis daugelio šalių kulinarinėje tradicijoje.