pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Skanų Cili Troškinį su Jautiena

Kiti troškinių receptai

Patiekite su ciabatta, prancūzišku batonu, skrebučiu ar tiesiog nachos traškučiais. Čili kon karne turėtų būti aštrus. Jeigu nebijote aštrumo, ant viršaus galite užpjaustyti čili pipiro riekelių.

Jeigu labai mėgstate pupeles, galite šiek tiek sumažinti mėsos kiekį ir vietoj jos dėti dalį pupelių. Aš nebandžiau, bet manau turėtų gautis gerai. Man tai pati skaniausia čili sriuba.

Čili troškinys

Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne – jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais ir prieskoniais. Patiekiamas su tarkuotu mocarella sūriu, grietine ir nachos traškučiais. Šis cili troškinys su jautiena man primena Meksiką.

Jei jus labiau domina čili sriuba – į puoda įpilkite daugiau trintų pomidorų ir jautienos sultinio. Taip labai lengva reguliuoti tirštumą

Kokią mėsą rinktis? Mano patarimas būtų pirkti šviežią jautienos nugarinę ar sprandinę ir paprašyti, kad prie jūsų sumaltų į faršą. Juk nenorite faršo su neaiškiais priedais.

Aš nesu labai didelė pupelių mėgėja, todėl jų į šį troškinį nededu. Jeigu norite galite dėti virtų pupelių.

Aštrumą reguliuokite taip kaip mėgstate. Tikra čili sriuba turi būti aštri. Bet ne visi mėgsta labai aštrų maistą. Tai čia jau Jūsų pasirinkimas. Galima naudoti čili pipiriukus, papildomai dėti džiovintų jalapeno pipirų, arba nedėti nei vieno.

Man tai pats skaniausias čili troškinys.

Jautienos Čili Troškinys Kazane su Kreivabūdėmis

Jautieną supjaustom vieno kąsnio gabaliukais, užpilam aliejumi, išmaišom. Svogūnus supjaustom stambiais kubeliais. Papriką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Kreivabūdes supjaustom stambesniais gabaliukais.

Apkepam mėsą

Į kepsninę statom ir gerai įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam, nes mėsa jau sumaišyta su aliejumi. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą, kad taptų gražiai apskrudus. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.

Apkepam svogūnus

Aliejaus nepilam. Suberiam svogūnus. Ir pamaišydami aukštoje temperatūroje keletą minučių apkepam, kad būtų apskrudęs ir truputį karamelizuotūsi. Traukiam lauk. Atidedam į šoną.

Apkepam čili ir papriką
Apkepam kreivabūdes

Šį kartą įpilam truputį aliejaus. Suberiam kreivabūdes. Aukštoje temperatūroje pamaišydami pakepam kol išgaruos vanduo ir apskrus.

Viską grąžinam į kazaną

Į kazaną grąžinam mėsą, svogūnus,papriką su čili pipirais. Viską užpilam pomidorų sultimis. Įpilam BBQ padažo. Išmaišom.

Troškinam

Įpilam verdančio vandens, kad vos viską apsemtų. Papipirinam, padruskinam, suberiam kalendrą, suberiam cukrų. Išmaišom. Panardinam lauro lapelius. Įpilam truputį Srirachia padažo. Leidžiam užvirti.
Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam ar papipirinam. Jei per rūgštu, įdedam cukraus. Jei trūksta aštrumo dar įpilam Srirachia padažo. Išmaišom.
Kazaną uždengiam dangčiu, uždengiam kepsninę ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam apie 80 min. Tarpuose permaišom, patikrinam ar netrūksta vandens. Jei reikia dapilam.

Užbaigiam patiekalą

Išspaudžiam ir sudedam česnaką. Suberiam konservuotas pupeles. Be skysčio suberiam kukurūzus. Išspaudžiam laimo sultis. Permaišom. Paragaujam ar nieko netrūksta.
Uždarom kepsninę ir žemoje kaitroje paliekam dar apie 30min. Jei per daug skysčio, tai kazaną paliekam neuždengtą, kad perteklius nugaruotų.

Čili troškinys Vaikams
Mažo kaloringumo Čili troškinys
Čili troškinys Be mėsos
Čili troškinys Vaikams

Pristatome vaikams pritaikytą populiariosios čili troškinio versiją! Tai sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.

Paruošimo laikas: 10 minutės

Virimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 40 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai:

Instrukcijos:

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 306 kcal
Baltymai: 27 g
Angliavandeniai: 32 g
Riebalai: 8g
Skaidulos: 10g

Mažo kaloringumo Čili troškinys

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 10 minutės

Virimo laikas: 30 minučių.

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai:

Instrukcijos:

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 244
Bendras riebalų kiekis: 9 g
Sotieji riebalai: 2 g
Cholesterolis: 63 mg
Natris: 622 mg
Kalis: 762 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 13 g
maistinės skaidulos: 4 g
Cukrus: 6 g
Baltymai: 27 g

Čili troškinys Be mėsos

Jei ieškote veganiškos čili troškinio versijos, atėjote ten, kur reikia! Šis troškinys trykšta skoniu, gausu augalinių baltymų ir maistinių medžiagų. Tai sveikas, subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai, nesvarbu, ar esate veganas, ar ne. Taigi pradėkime!

Paruošimo laikas: 5 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 35 minutės
Porcijos: 6

Ingridientai:

Instrukcijos:

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 212 kcal
Baltymai: 10g
Angliavandeniai: 38 g
Riebalai: 2g
Skaidulos: 13g

Čili troškinys -subalansuota ir maistingas patiekalas visai šeimai

Čili troškinys – sotus ir maistingas patiekalas, kurį nesunku pagaminti. Šis kvapnus maistas, kuriame gausu baltymų ir skaidulų, gali palaikyti sveiką virškinimą ir išlaikyti energijos lygį. Aštrumo lygį galima reguliuoti pagal skonį. Tikrai verta išbandyti šį receptą!

Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 30 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6

Čili sriuba

  • Šviežia kalendra arba petražolės,
  • Jeigu nebijote aštrumo čili pipirai supjaustyti riekelemis
  • Grietinė
  • Tarkuota mocarela
  • Nachos traškučiai
  • Ciabatta arba prancūziškas batonas

  1. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, patepame aliejumi, sudedame jautienos faršą, supjaustytus svogūnus, sutraiškytus česnakus. Pasūdome ir barstome juodųjų pipirų. Uždedame dangtį ir troškiname apie 30 minučių kartais pamaišydami. Kai jautiena ir svogūnai paleis sultis, paragaujame, jeigu dar reikia pasūdome ir barstome juodųjų pipirų, viską gerai išmaišome ir paliekame troškintis dar 5 minutes.
  2. Kol mėsa troškinasi nuplauname ir smulkiai supjaustome papriką, pomidorą ir čili pipirus.
  3. Imame didesnį puodą, į jį iš keptuvės sudedame visą jautieną, sudedame pjaustytą papriką, pipirus ir pomidorą, beriame raudonėlį, džiovintą papriką, supilame trintus pomidorus. Viską labai gerai išmaišome. Nustatome vidutinę kaitrą ir paliekame uždengtą puodą troškintis dvidešimčiai minučių. Tada išjungiame ir paliekame kunkuliuoti dar dešimčiai minučių.
  4. Jei jautiena išleido riebalų, galite nusemti kelis šaukštus. Paragaukite ar ko nors netrūksta. Čili troškinys gaunasi gana tirštas. Jeigu norite šiek tiek skystesnio troškinio įpilkite dar šiek tiek trintų pomidorų tyrės. Man šio tirštumo sriuba pats tas. Bet jeigu Jums patinka daugiau skystimo galite įpilti ir jautienos sultinio.(aš jo niekad nenaudoju, valgome tirštą)
  5. Dar karštą čili troškinį supilkite į sriubos dubenį, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus pabarstykite tarkuoto mocarela, (gali būti čederio sūris arba parmezanas), kalendros arba petražolių. Lėkštės krašte pabarstykite šiek tiek sutrupintų nachos traškučių.

Šaldytuve čili troškinys gali būti laikomas iki trijų dienų.