Jei neturite laiko gaminti klasikinių balandėlių, naudokite šį receptą. Faršo nebūtina vynioti į kopūstų lapus, tad gaminimas neužtruks. Šis patiekalas yra ne mažiau skanus ir reikalauja daug mažiau pastangų. Balandėlius labai mėgsta visi.
Ingredientai
- 500 gr. kiaulienos faršo (galima naudoti ir kitokį)
- 250 gr. tarkuoto šviežio kopūsto (kotletams)
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai majonezo
- Krapų
- 1 tarkuotas svogūnas
- 2 šaukštai manų kruopų
- 1 morka
- 4 skiltelės česnako
- 0,5 nedidelio kopūsto
- 100 ml. grietinėlės
- Druskos
- Maltų pipirų
Gaminimo Eiga
Faršo Paruošimas
Faršą pasiruošiame iš vakaro: įmušame kiaušinius, beriame druskos, prieskonių, manų kruopų, dedame majonezo, virtus ryžius ir viską gerai išminkome. Pastatome į šaldytuvą.
Kotletų Formavimas ir Kepimas
Kitą dieną sudedame smulkiai supjaustytą šviežią kopūstą ir išminkome (dalį kopūsto paliekame). Rankomis iš mišinio formuokite nedidelius ovalo formos kotletukus arba mėsos kukulius. Suformuojame nedidelius kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ant didesnės ugnies (kepame neilgai).
Troškinimas
Į puodą dedame smulkintą kopūstą, riekutėmis pjaustyta morką, smulkintus česnakus. Sudedame kukulius į puodą ir užpilame vandens, kad vos apsemtų juos. Beriame druskos, džiovintų prieskonių, pipirų, įmetame lauro lapų (galima įmesti sultinio kubelį) ir užviriname. Dedame kotletus, įpilame vandens, kad iki pusės apsemtu, ir troškiname iki kol suminkštėjo daržovės. Keptuvėje kepiname smulkintą svogūną, kol šis suminkštėja. Tada beriame tarkuotas morkas ir supjaustytą likusį kopūstą. Lengvai pakepiname. Pilame pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškiname.
Padažo Paruošimas
Prieš baigdami troškinti maltinius, krakmolą sumaišome su grietine ir šlakeliu sultinio iš puodo. Tada supilame į puodą ir paliekame troškintis dar kelias minutes. Iki pabaigos likus 5 min. įpyliau grietinėlę ir baigiau troškinti.
Alternatyvus Troškinimo Būdas Orkaitėje
- Paimkite paruoštą faršą. Sudėkite jį į dubenį. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į maltą mėsą.
- Raugintus kopūstus dėkite į blenderį ir susmulkinkite. Jei neturite trintuvo, kopūstą galite sumalti mėsmale arba susmulkinti aštriu peiliu.
- Į faršą suberkite kopūstą, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos, cukraus, suberkite ryžius. Viską kruopščiai išmaišykite.
- Iš gautos masės padarykite kukulius. Iš visų pusių apvoliokite juos kukurūzų miltuose. Taip pat galite naudoti bulvių krakmolą.
- Kukulius sudėkite į karščiui atsparią formą, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 10 minučių kepkite kukulius, kad susidarytų plutelė.
- Kol kukuliai yra orkaitėje, paruoškite jiems užpilą. Norėdami tai padaryti, sutarkuokite morkas ir susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite daržoves. Į juos įpilkite pomidorų pastos ir malto česnako. Supilkite stiklinę vandens ir išmaišykite.
- Supilkite kopūstų suktinukus į formą su padažu, pašaukite į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių pusvalandžiui.
Pateikimas
Patiekiame su bulvių koše. Kotletus geriausia patiekti karštus, iškart po to, kai jie iškepa. Patiekite patiekalą karštą. Kukulius galite patiekti su padažu, kuriame jie buvo kepami, arba su grietine.
Pagal šį receptą pagaminama apie 10-12 kotletų, kurių turėtų užtekti 4-6 asmenų šeimai. Šie gardūs kopūstų kotletai yra puikus būdas į savo mitybos racioną įtraukti papildomų daržovių ir puiki alternatyva tradiciniams mėsos kukuliams. Jie kupini skonio ir tikrai patiks visiems šeimos nariams. Kopūstai ir svogūnai kotletams suteikia subtilaus, saldaus skonio, o džiūvėsėliai ir ryžiai - traškią tekstūrą.
Kad šie kopūstų kotletai būtų dar ypatingesni, juos galite patiekti su įvairiais padažais ar priedais. Galima rinktis marinara padažą, rančo padažą, tarkuotą parmezano sūrį arba citrinos sultis.