pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sūriu Įdarytos Bulvės: Receptai ir Gaminimo Paslaptys

Kas nemėgsta bulvių? Nuo seno tai ir gatvės, ir jaukių namų maistas. Jacket Potatoes - anglų išmonė - su odele iki minkštumo orkaitėje iškeptos bulvės, kurias galima patiekti vien su sviestu ir druska, o galima ir su visokiausiais įdarais. Tai galėtų būti paprasta, greita ir jauki jūsų šeimos vakarienė.

Įdarytos bulvės su šonine ir sūriu

Ingredientai:

  • Bulvės (didelės) - 4 vnt.
  • Svogūnas (didelis) - 1 vnt.
  • Šaltai rūkyta šoninė - 120 g
  • Fermentinis arba kietasis sūris - 100 g
  • Grietinėlė arba pienas - 40 g
  • Druska, malti pipirai - pagal skonį
  • Sviestas - ~ 2 valgomieji šaukštai
  • Kapoti žalumynai papuošimui

Gaminimo eiga:

  1. Bulves gerai nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute.
  2. Kiekvieną bulvę apibarstome druska ir suvyniojame į atskirą foliją.
  3. Taip paruoštas bulves dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę.
  4. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą 20 minučių.
  5. Iškeptas bulves šiek tiek atvėsiname ir atsargiai nupjauname kiekvienos bulvės šoną.
  6. Šaukšteliu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio bulvių "dubenėliai").
  7. Gaminame bulvių įdarą.
  8. Svogūnus smulkiname, šoninę pjaustome juostelėmis, sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  9. Keptuvėje ištirpiname maždaug du šaukštus sviesto, dedame svogūnus ir kepiname ant silpnos ugnies apie 2 minutes (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūnų).
  10. Dedame šoninę ir dar pakepiname apie minutę.
  11. Dubenyje sumaišome: bulvių minkštimą, šoninę su svogūnais, grietinėlę (arba pieną) ir maždaug 2/3 tarkuoto sūrio.
  12. Bulvių įdarą pagardiname druska, pipirais (galima dėti ir šviežių žalumynų) ir viską gerai išmaišome.
  13. Į išskobtas bulves pridedame įdaro, apibarstome likusiu sūriu ir dar kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
  14. Iškeptas sūriu įdarytos bulves apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Taip ruoštas bulves galima pateikti ir garnyrui. Garantuojame: sūriu įdarytos bulvės taps jūsų mėgiamu patiekalu.

Įdarytos bulvės su vištiena ir paprika

Ingredientai:

  • Bulvės (didelės) - 4 vnt.
  • Vištienos krūtinėlės filė - ~250 g
  • Nedidelė saldžioji paprika - 0,5 vnt.
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Česnakas - 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė - 50 ml
  • Fermentinis sūris - 100-120 g
  • Druska, malti pipirai, muskato riešutas - pagal skonį
  • Kapotos petražolės arb krapai - 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

  1. Bulves nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute.
  2. Kiekvieną bulvę apibarstome druska ir suvyniojame į atskirą foliją.
  3. Taip paruoštas bulves dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę.
  4. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių.
  5. Iškeptas bulves atvėsiname ir atsargiai nupjauname kiekvienos bulvės šoną (arba pjauname pusiau).
  6. Šaukšteliu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio bulvių "dubenėliai").
  7. Gaminame bulvių įdarą.
  8. Visus supjaustytus ingredientus dedame į atskirus dubenėlius.
  9. Vištienos krūtinėlės filė pjaustome mažais gabalėliais.
  10. Papriką pjaustome kvadratėliais.
  11. Svogūną ir česnaką smulkiname.
  12. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  13. Į keptuvę pilame du šaukštus augalinio aliejaus, dedame svogūną ir kepame ant silpnos ugnies apie 2 minutes (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūno).
  14. Dedame papriką ir dar kepame apie minutę.
  15. Dedame česnaką, dar šiek tiek pakepiname ir dedame smulkiai pjaustytą vištienos krūtinėlę.
  16. Keptuvės turinį pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu ir kepame apie tris minutes.
  17. Tada į keptuvę dedame bulvių minkštimą, pilame grietinėlę, beriame kapotus žalumynus ir viską maišant kepame dar apie minutę.
  18. Į išskobtas bulves pridedame įdaro, apibarstome tarkuotu sūriu ir dar kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Bulvių puselės su sūriu ir dešra

Ingredientai:

  • 5-6 bulvės
  • Rūkyta dešra (pagal skonį)
  • 100 g sviesto
  • 100-150 g tarkuoto sūrio
  • 1-2 skiltelės česnako
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)
  • Švieži bazilikai
  • Aliejus kepimo indui ištepti

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  2. Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo).
  3. Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą.
  4. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių.
  6. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10-15 minučių.
  7. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.

Bulvės su brokoliais, šonine ir čederio sūriu

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

Ingredientai:

  • Bulvės
  • Šoninė
  • Brokoliai
  • Grietinė
  • Čederio sūris
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnakai

Taip pat reikės 1 arb. š., ½ arb. š., ½ arb. š.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, odeles nušveiskite šepetėliu, nusausinkite.
  2. Dėkite bulves ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre, ir kepkite bulves apie 1 val. 30 min. (tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio).
  3. Kol bulvės kepa, šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gardžiai apskrus.
  4. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Perpjaukite perpus išilgai.
  5. Dubenyje sumaišykite pusę išskobto bulvių minkštimo, šoninės kubelius (saujelę atidėkite patiekimui), smulkiai pjaustytus apvirtus brokolius, grietinę. Pagardinkite druska, pipirais, česnakais.
  6. Paruošta mase įdarykite bulves. Išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, apiberkite viršų likusius čederio sūriu, ir grąžinkite atgal į iki 200 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę.
  7. Patiekite su grietine, apibarstę skrudintos šoninės kubeliais ir smulkiai kapotais žalumynais.

Bulvės su Bri sūriu ir česnakais

Ingredientai:

  • Virtos bulvės
  • Bri sūris
  • Kietasis sūris
  • Česnakas
  • Krapai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Virtas bulves perpjaukite pusiau ir šaukštu išskobkite jų vidų.
  2. Išskobtą bulvių vidurį susmulkinkite peiliu. Česnaką ir krapus smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su smulkintomis bulvėmis.
  3. Bri sūrį supjaustykite riekelėmis. Į smulkintas bulves sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
  4. Gautą masę dėkite atgal į išskobtas bulves ir ant viršaus sudėkite bri sūrio riekeles.
  5. Kepkite karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temp.