pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų, Morkų ir Obuolių Duona – Pyrago Receptas

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? :) Tiesiog geras gero pyrago receptas.

Cukinijų ir Obuolių Duona

Jei gerieji sodų ir daržų nykštukai pasirūpino, kad jūsų virtuvėje šiemet netrūktų obuolių bei cukinijų, būtinai išmėginkite cukinijų ir obuolių duonos receptą. Drėgnas, švelnus, cinamono kvapais apsikaišęs, paprastai paruošiamas.

Cukinijų ir obuolių duoną geriausiai kepti pailgoje kekso formoje, o taip pat ir mažose keksiukų formelėse.

Miltų didesnę dalį aš siūlau dėti rupių - jie naudingesni, tačiau turėkite minty, kad ir kepinys su jais išeis drėgnesnis.

Recepte matuojama įprasta, 240 ml talpos stikline.

Ingredientai:

  • 2 a.š.
  • 2 a.š.
  • 1 a.š.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Į kitą indą pilame aliejų, kiaušinius, jogurtą ir cukrų, viską išplakame šakute ar plakikliu iki vientisos masės.
  3. Cukinijas ir obuolius sutarkuojame burokine tarka, jei labai sultingi - kiek nuspaudžiame.
  4. Kepame įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes.

Jau keletą dienų planavau kepti obuolių pyragą. Stovi stovi tie obuoliai. Ir dar cukinijų blynelius planuoju jau visą savaitę. Viskas pas mane tik planuos 😀 tai ta proga viską suplakiau į vieną ir šeimą nudžiuginau aromatingu cukinijų ir obuolių pyragu.

Cukinijų ir Morkų Keksas

Riekelė šio minkšto ir drėgno cukinijų ir morkų kekso - idealus užkandis darbe, kai iki pietų dar liko valanda kita. Jis skanus su ožkos sūriu, bet ne mažiau gardu užsitepus medumi ar šviežia obuolių tyre.

Cukinijas sudėkite į gabalėlį marlės (arba į sūrmaišį) ir išspauskite kuo daugiau jų skysčio. Suberkite nusausintus cukinijų tarkius į didelį dubenį, sudėkite tarkuotas morkas, krapus, sūrį, svogūnus, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus, ir gerai viską sumaišykite.

Sudėkite šią masę į keksui kepti skirtą formą (10x20cm), išklotą pergamentiniu popieriumi, ir išlyginkite paviršių.

Kepkite 1 val. 30 min., arba kol vidus bus pilnai iškepęs (patikrinkite mediniu smeigtuku). Išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti 10 minučių, tada išimkite iš kepimo skardos ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.

Cukinijų Pyragas

Bent jau mano virtuvėje iš cukinijų dažniausiai kepami saldūs pyragai. Tačiau šis - visai kitoks. Jis ne tik nesaldus, bet iškeptas visai be riebalų!

Cukinijų žiedų ilgai negalėjau rasti Lietuvos turguose. Net kurį laiką maniau, kad lietuviškos cukinijos net nežydėdamos vaisius veda (juokauju):)) Ir kaip nustebau ir nudžiugau suradusi visą puokštę žiedų Tymo turguje!!

Ingredientai:

  • 8v.š.
  • 1a.š.
  • 0,5a.š.
  • 1,5a.š.
  • 0,5a.š.
  • 2a.š.
  • 5v.š.
  • 0,5 a.š.
  • 2 v.š.

Gaminimo eiga:

Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu greitai plakame, kol gauname vientisą pyrago tešlą. Ją supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.

Traškiam paviršiui skirtus ingredientus sudedame į mažesnį dubenį ir pirštais triname, kol gauname daug drėgnų trupinių.

Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kai pyragas atvėsta, paruošiame glaistą.

Pyragą būtų labai lengva susipakuoti piknikui į gamtą, jis nėra įnoringas transportavimui. :)

Glaistas

Glajui reikės 100 g cukraus pudros, 3 v.š.

Cukiniją sutarkuojame per stambią starką, o morkas per smulkią, obuolius smulkiai supjaustome.

Išlydome sviestą.

Kiaušinius suplakame su cukrumi, supilame sviestą bei sutarkuotas daržoves bei obuolius.

Beriame persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną.

Viską gerai išmaišome.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 50 minučių.

Iškepus keksui, ruošiame glajų. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apdengiame keksą. Apibarstome smulkintais pistacijų riešutais.