pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sultingas Kiaulienos Kepsnys - Tobulas Receptas ir Paruošimo Patarimai

Sultingas kiaulienos kepsnys

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Kiaulienos nugarinės kepsniai

Labai gardus, minkštas, sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys su saldžiarūgščiu padažu ir sūriu. O pagaminti paprasta ir nesudėtinga.

Nugarinės minkštumo ir sultingumo paslaptis – kefyras. Ant mėsos bėriau druskos, pipirų ir užpyliau kefyru. Palaikiau valandą, nes neturėjau daugiau laiko, bet marinuoti tikrai galima ilgiau ar net pasiruošti kepsnius iš vakaro, o kitą dieną kepti!

Tad jei mėgstate mėsos kepsnelius šie tikrai Jums patiks 😉 .Ingredientai

Reikės:

~1kg kiaulienos nugarinėsDruskosPipirų200ml kefyro (riebumas nesvarbu)150g sūrio400g saldžiarūgščio padažo su ananasaisViso grūdo kvietinių miltų (ar džiūvėsėlių)Svogūnų laiškų (nebūtinai)Iškepiau 7 kepsnelius

Ingredientai

1. Paruoškite mėsą: kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijiniais gabalėliais ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku.

2. Vieną pusę pabarstykite druska, kitą – patepkite adžika.

3. Paruoškite bulvių masę: bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka.

4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, džiovintais svogūnais ir česnako granulėmis. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

5. Formuokite kepsnius: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite dalį paruoštos bulvių masės, suformuodami nedidelį blyną.

6. Ant jo uždėkite paruoštą mėsos gabalėlį ir uždenkite kitu sluoksniu bulvių masės, kad mėsa būtų visiškai apgaubta.

7. Kepkite keptuvėje: uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant stiprios ugnies apie 6 minutes vieną pusę, kol gražiai apskrus.

8. Tada atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę dar 6 minutes, kol kepsnys taps auksinės spalvos.

9. Baikite kepti orkaitėje: apkeptus kepsnius perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

11. Santrauka: Šis sultingas kiaulienos kepsnys bulvių patale yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti tradicinės lietuviškos virtuvės skoniais. Patiekalas derina minkštą mėsą ir traškų bulvių sluoksnį, suteikdamas ypatingą skonio harmoniją. Be to, jį galima pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus, keičiant ingredientus ar prieskonius. Svarbiausia – laikytis kepimo rekomendacijų, kad kepsnys išliktų sultingas ir aromatingas.

Kaip gaminti:

Kiaulienos nugarinę supjaustau maždaug 1,5cm riekelėmis. Bus 7 kepsniai 😉

Beriu druskos, pipirų, kepsnelius apverčiu – ant kitos pusės taip pat beriu druskos ir pipirų.

Taip paruošiu visus 7 kepsnelius.

Į didesnį dubenėlį pilu 200ml kefyro (riebumas nesvarbu).

Tuomet į kefyrą dedu mėsos kepsnelius. Dedu po vieną kepsnelį, vis padažydama į kefyro marinatą, kad kefyras tolygiai padengtų visus kepsnelius. Mėsą šiek tiek paspaudau ir palieku marinuoti ~1val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet aš neturėjau laiko 😉

Į lėkštę beriu saują viso grūdo kvietinių miltų (galima naudoti džiūvėsėlius).

Kepsnelius po vieną apvolioju miltuose ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~35-40min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa kepsniai sutarkuoju 150g fermentinio sūrio.

Iškeptus kepsnius traukiu lauk iš orkaitės. Ant kepsnelių viršaus išdėlioju 400g saldžiarūgščio padažo (tinka pomidorų padažas su ananasais ar daržovėm).

Dedu tarkuotą sūrį ir grąžinu kepsnelius į orkaitę (180C – viršus apačia be vėjelio) ~10minučių, kol sūris išsilydys!

Po dešimties minučių kepsneliai paruošti.

Patiekiau kepsnelius su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis – buvo labai skanu!

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 56,3K views
  • 1 m. skaitymo
  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Tėvo diena
  • Velykų patiekalai

Burokėlių salotos su kukurūzais

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎17, 2024

  • 756 peržiūros
  • 1 m. skaitymo
  • Kažko nevalgantiems
  • Kūčių patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vakarienė

Vieno kąsnio užkandžiai

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎4, 2024

Prenumeruokite maisto patiekalų naujienlaiškį

Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.

Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.

Manage consent
Privacy Overview
NecessaryAlways Enabled
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Sultingas kiaulienos kepsnys

Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.

Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.

Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiJurgita parašė:kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?Sandra parašė:Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?Monika parašė:

Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

kestas parašė:labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?
aciu:)Regina parašė:

Sveiki Beata,
Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū

Regina parašė:Tikrai taip, su „vėjeliu”. Ačiū už komentarąRasa parašė:Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.lina parašė:sveiki, kuom galima pakeisti obuoliu sultis?Asta parašė:Sveiki,o kumpį ar tiktų gamint pagal šitą receptą?Jurga parašė:Kepa naujametinei vakarienei 🙂Lina parašė:JAU KEPA! 🙂Alina parašė:

Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta! Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą. Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉