pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip skaniausiai paruošti vištienos krūtinėlę

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.

Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

Geriausias vištienos krūtinėlės receptas. Milijonus širdžių užkariavęs receptas: skanu, greita ir paprasta

Ne paslaptis, kad baltoje paukštienoje riebalų yra minimalus. Ekspertai mano, kad krūtinė yra sveikiausia vištienos skerdenos dalis. Galima valgyti ir šlauneles bei blauzdeles, tačiau joms geriau rinktis pietų laiką, o vakarienei – neriebi mėsa, tai yra krūtinėlė.

Jei pašalinsite odą nuo šlaunų, jose vis tiek bus daug riebalų ir cholesterolio. Krūtinė šiuo atžvilgiu yra daug kartų naudingesnė, todėl yra pagrindo mylėti amerikietišką vištieną. Tai yra, pirkite ir kepkite tik baltą mėsą – sausą, be keptos plutos ir odelės su majonezu. Tačiau jei gaminsite pagal tinkamą receptą, galite atrasti naują ir nepakartojamai skanų patiekalą!

Ingridientai:

Ant vištienos krūtinėlių darome įpjovimus išilgai ir skersai. Pagardinkite filė iš abiejų pusių druska ir pipirais pagal skonį.

Į keptuvę įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Kepkite krūtinėlę ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Keptuvę ištepkite nedideliu gabalėliu sviesto. Sudėkite paruoštą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite svogūną.

Į keptuvę išspauskite vienos citrinos sultis. Supilkite vieną stiklinę virinto vandens arba vištienos sultinio, jei yra. Taip pat dedame grietinėlę.

Į turinį įpilkite vištienos filė.

Virkite po uždarytu dangčiu ant silpnos ugnies. Pakanka 25 minučių.

Patiekalas paruoštas, ant viršaus pabarstykite nedidelį kiekį šviežių žolelių.

Mėsos brandinimas

Dėl brandinimo mėsa būna minkštesnė, lengviau kramtoma ir virškinama. Kartu išryškėja skonis ir atsiranda pasitenkinimas maistu. Kepdama kepsnius, net druskos nebarstau, nes brandinta ir tinkamai iškepta mėsa skani pati savaime.

Man labai norėjosi keptos ant grilio mėsos. Dirbame su vyru namuose, tad tokį planą įgyvendinti lengvai sekasi. Vyrui pamirksėjau blakstienomis, kad laaaaaabai noriu ir… pietų metų grilis užkurtas.

Gaminimas – paprastas. Įkaitiname kepsninę ir ant atviros ugnies, 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos, apkepame jautieną.

Labai svarbu vengti skrudėsių ir mėsos perkepimo, nes tokiu atveju formuojasi toksinės medžiagos ir prastėja virškinimas, pasisavinimas.

Gaminimas:

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant trupučio aliejaus.

Į dubenį sudėkite vištienos gabalėlius, keptą svogūną, druską ir visus prieskonius.

Taip pat sudėkite smulkiai supjaustytus krapus. Gerai viską išmaišykite.

Paruoškite kepimo indą, sutepkite jį aliejumi ir sudėkite mėsą.

Tada darykite padažą. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, pirmiausia įmuškite kiaušinius.

Sutarkuokite sūrį, įberkite druskos ir įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.

Užtepkite padažą ant mėsos. Tuomet supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite ant viršaus. Kepkite šį skanų patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.