Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.
Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!
Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.
Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu 2 asm.

Įdaryti vištienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje apjuosti kumpiu
Vištienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje apjuosti kumpiu – tai gardus ir sultingas patiekalas, kuriame susijungia subtilus vištienos ir aromatingo kumpio skonis. Vištiena yra puikus liesų baltymų šaltinis, kuris yra būtinas mūsų organizmo audinių augimui ir atstatymui. Baltymai padeda palaikyti raumenų masę, o vištienos krūtinėlė yra itin naudinga žmonėms, siekiantiems palaikyti sveiką kūno svorį, nes ji turi mažai riebalų.
Kumpis prideda sodraus skonio ir tekstūros, o fermentinis sūris patiekalui suteikia švelnumo ir kremiškumo. Naudojami vyšniniai pomidorai ne tik papildo patiekalą spalva, bet ir suteikia gaivumo bei yra puikus antioksidantų šaltinis. Vištiena yra lengvai virškinamas produktas, todėl šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir lengvai toleruojamas net jautresniems virškinimo sistemai.
Galimos ingredientų alternatyvosPatiekalo gaminimo patarimai
Kad kepsniukai išliktų sultingi, labai svarbu neperkepti vištienos. Kepimo metu, galite patikrinti vištienos temperatūrą termometru – ji turi būti apie 74°C, kad būtų iškepusi ir sultinga. Taip pat, rekomenduojama kepsnius kartkartėmis apšlakstyti susikaupusiomis sultimis.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai- Privalumai: Šis patiekalas yra turtingas liesų baltymų ir turi nedaug riebalų, todėl puikiai tinka sveikos mitybos sekėjams. Taip pat, jame gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai, kurie padeda palaikyti energijos lygį ir nervų sistemos veiklą.
- Trūkumai: Patiekalas gali būti šiek tiek kaloringesnis dėl sūrio ir kumpio, todėl norint sumažinti kalorijų kiekį, galima naudoti mažiau riebų sūrį ir liesesnį kumpį.
- Iš viso kalorijų: Apie 500 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 250 kcal

Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai su sūriu
Jums reikės:
- 500 gramų vištienos krūtinėlės;
- 1 cukinija;
- 50 gramų mocarelos sūrio;
- 1 kiaušinis;
- šiek tiek pieno;
- naminiai džiūvėsėliai;
- alyvuogių aliejus;
- druska ir pipirai.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite storesniais griežinėliais, išilgai pjūvio padarykite duobutę, kad gautumėte nedidelę kišenę.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių su trupučiu aliejaus su druska. Iškepus išimkite, perkelkite į dubenį ir atvėsinkite. Į paliktą vištienos kepsnio kišenę įdėkite gabalėlį cukinijos ir gabalėlį mocarelos.
Dubenyje išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir žiupsneliu druskos, mėsos kepsnelius iš pradžių aptepkite kiaušiniu, o po to apvoliokite džiūvėsėliais, ypač gerai apvoliokite tą vietą, kur padarėte pjūvį. Galite mėsą apvolioti du kartus.
Taip paruoštus vištienos kepsnelius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekvieną gabalėlį apšlakstykite) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, visada vadovaukitės savo orkaite – kepimo laiką ir temperatūrą galite reguliuoti pagal savo poreikius. Kiekvienas žmogus geriausiai išmano savo orkaitę.
Patiekite su pasirinktu garnyru.

