pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi vegetariški receptai

Vegetariška mityba Lietuvoje gauna tikrą populiarumo pagreitį, o su didėjančia paklausa, ruošiama vis daugiau įdomių receptų. Vegetarinės mitybos įvairovė labai plati, o maistas tikrai nenuobodus.

Specialiai jums atrinkti receptai leis iš naujo pamilti arba naujai atrasti šią mitybą ir susipažinti su įvairiais kulinariniais skoniais.

Svarbiausia užduotis - su maistu gauti visas reikalingas maistines medžiagas, vitaminus ir mineralus. Tinkamai suderinta vegetariška mityba yra labai naudinga sveikatai. Vegetariškos mitybos meniu nėra mėsos, paukštienos ir žuvies, tačiau galima valgyti ar patiekaluose naudoti pieno produktus ir kiaušinius.

Svarbūs aspektai planuojant vegetarišką mitybą:

  • Įvertinkite maistingumą.
  • Nepamirškite įvairovės.
  • Įtraukite skaidulų.
  • Įtraukite produktų, turinčių Omega-3 riebalų rūgščių. Tai labai svarbu širdies ir kraujagyslių bei smegenų sveikatai palaikyti.
  • Rinkitės tik šviežius ir natūralius ingredientus.

Propaguojant šį gyvenimo būdą, rekomenduojama reguliariai pasitikrinti sveikatą ir įsitikinti, kad organizmui netrūksta svarbių vitaminų ir mineralų.

Vegetariškų patiekalų idėjos

Sriubos

Lengvai vakarienei dažnai renkamės sriubas. Ši trinta pomidorų sriuba yra labai lengvai ir greitai paruošiama. Dažniausiai šią sriubą gaminame kelioms dienos, nes kitą dieną ji būna dar skanesnė.

Brokolių sriuba su pelėsiniu sūriu yra puikus pasirinkimas, gaminant vakarienę, kai norisi neapsunkinančio skrandžio, bet sotaus patiekalo. Taip pat ji gali pasitarnauti ir kaip starteris (užkandis) prieš pagrindinį patiekalą. Sriuba yra lengvai paruošiama, jai nereikia daug ingridientų.

Kreminė, šiek tiek aštri tailandietiška sviestinio moliūgo sriuba su kokosų pienu sušildys ne tik jūsų skrandžius, bet ir širdis. Pagaminama greičiau nei per pusvalandį, o jai paruošti reikia vos kelių ingridientų.

Gaspačio - mėgiamas patiekalas karštomis vasaros dienomis Andalūzijos regione Ispanijoje. Manoma, kad senovės romėnai davė pradžią šiai sriubai, gamindami ją tik iš sudžiūvusios duonos, alyvuogių aliejaus, česnako ir šiek tiek vandens.

Ši pupelių sriuba iš Toskanos - tikras atradimas. Nesunkiai paruošiama ir labai gardi. Idealus patiekalas velyvais vakarais, kadangi gamyba užtrunka vos 30 minučių.

Dar viena trinta sriuba mūsų receptų meniu. Dabar, kai ateina vasara, ypatingai norisi kažko lengvo, sveiko, skanaus. Ši trinta moliūgų sriuba su imbieru yra būtent tokia, tad suvalgyti dubenėlį vienas malonumas.

Trinta pievagrybių sriuba - viena iš mūsų mėgstamiausių. Mums ji skaniausia ką tik išvirta, tad dažniausiai ją suvalgome iškart, kai tik pagaminame.

Salotos

Šios burokų salotos gimė eksperimentuojant. Žinojau, kad gausis skanios, bet nesitikėjau, kad ant tiek.

Paskutiniu metu šios salotos tapo mano kassavaitiniu patiekalu. Pagaminti labai nesudėtinga, o skonis super geras.

Šiandien jūsų dėmesiui - vietnamietiškos salotos, pavadinimu gỏi bưởi (pomelo salotos). Kaip ir priklauso pavadinimui, jos gaminamos iš pomelo greipfruto. Šis vaisius kilęs iš pietryčių Azijos ir yra ypatingai populiarus Vietname.

Tęsiant burokėlių temą, pateikiame jums dar vieną visai salotišką receptą su šia daržove. Šis patiekalas nėra sudėtingas, bet pasižymi persipinančiais skoniais: sūrumo, saldumo ir rūgštumo.

Atkreipę dėmesį, kad mūsų tinklaraštis kol kas neturi jokio patiekalo iš Afrikos, nusprendėme padaryti išvadas ir šiandien siūlome skaitytojams nukeliauti į Maroką. Šios marokietiškos salotos atskleidžia Maroko virtuvės grožį, sujungdamos saldžius ir sūrius skonius.

Tęsiant mūsų mėgiamų burokėlių temą - ypatingai greitos burokėlių salotos su rūkyta skumbre. Šiame patiekale gaivumo suteikia saldus obuolys su citrina, o padaže esantys krienai verčia spėlioti, iš ko gi šis padažas.

Kiti patiekalai

Šis patiekalas yra tikrų tikriausias comfort food ir manau, kad gali drąsiai konkuruoti su lazanija.

Sutinku, sveiki patiekalai gal ir nėra mano stiprioji pusė, bet šį kartą pats save nustebinau! Mano naujieji partneriai Arimex metė man iššūkį - pagaminti sveikuolišką desertą, kuriame nebūtų jokio pridėtinio cukraus.

Šiandien priėmiau žinomo “Amandus” restorano šefo Deivydo Praspaliausko kulinarinį iššūkį. Kaip koks bebaimis galiu pasakyti, kad iššūkis pasirodė lengvas (gal net per lengvas), tad jį pasisunkinau ir šefo parengtą receptą patobulinau.

Naminį pomidorų padažą gaminau pirmą kartą ir paragavęs likau nustebęs. Atrodo, kad ingredientai vos keli, tačiau kaipmat užplūdo pomidoriška skonio banga. Nežinau ar čia dėl sviesto, kurį dėjau į šį padažą, ar dėl gerų pomidorų, bet jis gavosi tobulas.

Haloumi - kiprietiškas avies pieno sūris, puikiai tinkamas kepti ant grotelių ar keptuvėje. Kepdamas sūris labai gražiai apskrunda, o vidurys išlieka minkštas ir tąsus. Iš savęs sūris yra ganėtinai sūrus.

Kofta su špinatais - vidurio rytų patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei ar šiaip užkąsti. Tai labai maistingas ir neapsunkinantis patiekalas.

Paprasti, bet neprasti pietūs arba vakarienė. Makaronai su rikota ir pomidorais puikiai tinka prie balto vyno, plius, patiks ir vegetarams. Rikotos varškė šiam patiekalui suteikia lengvumo ir kremiškumo, o pomidorai saldumo.

Užkandžiai

Kartą populiariame Kauno restoranėlyje - Buon Giorno ragavom labai labai skanių brusketų. Alpome nuo nuostabaus jų skonio ir kartojome jas dar sykį. Norėjome suprasti, kas ten į jas įdėta, kas suteikia joms tokį unikalų skonį, bet taip ir likome nesupratę.

Australijoje cukinijų pyrago gabalėlis (jis vadinamas zucchini slice) yra turbūt populiariausias pikantiškas užkandis. Cukinijos šiame kontinente dera kiaurus metus, tad joms nėra aktualus sezoniškumas.

Falafeliai - tradiciniai vidurio rytuose paplitę kepsneliai, gaminami iš džiovintų avinžirnių arba pupelių. Paprastai patiekiami su humusu, tahini, salotomis ir kitais vidurio rytų šalių pagardais. Šie kepsneliai lengvai šaldomi ir atšildomi.

Mes esame tikri kokosų ir saldumynų mėgėjai. Bandėme sujungti šiuos du pomėgius ir sukurti kažką saldaus, lengvai pagaminamo, sveiko - ir štai jums kokosiniai sausainiai. Šie kokosiniai sausainiai gaminami vos iš kelių ingredientų.