pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sausainiai su kondensuotu pienu ir želatina: tinginys receptas

Ar ieškote skanaus ir lengvai pagaminamo deserto? Sausainiai su kondensuotu pienu ir želatina - puikus pasirinkimas! Šis receptas idealiai tinka tiems, kurie nori pasimėgauti saldžiu skanėstu be didelių pastangų.

Ingredientai

  • Sausainiai
  • Kondensuotas pienas
  • Želatina
  • Pienas
  • Braškinė želė
  • Kivi želė
  • Persikų skonio želė
  • Aviečių skonio želė

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  2. Kondensuotą pieną sumaišykite su pienu ir padalinkite į 3 dalis.

Pradėkite sluoksniuoti. Nėra taip sunku, kaip gali iš pradžių pasirodyti. Tik prireikia šiek tiek laiko.

  1. Vieną dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su viena dalimi pieno.
  2. Pilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Idealiai tinka želės žiedas arba stiklinaitės. Dėkite stingti.
  3. Kitą sluoksnį ruoškite iš braškinės želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų.
  4. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusio balto sluoksnio.
  5. Taip pat paruoškite ir žalią sluoksnį su kivi želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų.
  6. Dabar dar kartą atėjo baltos želė eilė. Vieną dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su viena dalimi pieno. Gerai išmaišykite.
  7. Atvėsinkite ir pilkite ant kivi želės sluoksnio.
  8. Ruoškite persikų skonio želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusio balto sluoksnio.
  9. Ruoškite aviečių skonio želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusios persikų želės.
  10. Dabar dar kartą baltos želė eilė. Paskutinę dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su likusia dalimi pieno. Gerai išmaišykite. Atvėsinkite ir pilkite ant želės sluoksnio.
  11. Palikite stingti. Lepinkitės!

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais

Ingredientai:

  • Trapūs tešlos sausainiai
  • Pistacijos ir migdolai (arba kiti mėgstami riešutai ar džiovinti vaisiai)
  • Šokoladas
  • Saldus sutirštintas pienas
  • Vanilės ekstraktas
  • Miltelinis cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Trapios tešlos sausainius grubiai sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  2. Pistacijas ir migdolus (galite naudoti ir kitus mėgstamus riešutus ar džiovintus vaisius) maisto smulkintuvu ar paprasčiausiu peiliu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  3. Suberkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite saldų sutirštintą pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies nuolat maišydama, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa bei lygi.
  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir įmaišykite vanilės ekstraktą. Suberkite smulkintus riešutus ir sausainių gabalėlius. Sumaišykite, kad visi sausainiai ir riešutai apsiveltų šokoladu.
  5. Palikite masę kambario temperatūroje, kol atvės ir iš paruoštos masės išeis suformuoti šokoladinį saliamį.
  6. Ant lygaus paviršiaus pasitieskite kepimo popieriaus lakštą. Jį dosniai ir tolygiai apibarstykite milteliniu cukrumi.
  7. Ant šio kepimo popieriaus lakšto perkelkite atvėsusią masę ir suformuokite maždaug 30-40 cm ilgio pailgą ritinį (arba du perpus trumpesnius ritinius). Stropiai, paspausdami suvyniokite jį į kepimo popierių.
  8. Paruoštą šokoladinį saliamį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 8 val. arba per naktį.

Kiti variantai ir patarimai

  • Tinginys su chalva ir uogiene: sluoksniuokite šviesius ir tamsius sausainius, aptepkite chalvos mase ir uogiene.
  • Varškės tinginys: sumaišykite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sausainių gabalėliais, džiovintais vaisiais ir riešutais.
  • Tinginys su kava: sumaišykite sutirštintą pieną su kava, sviestu, sausainių trupiniais ir riešutais.
  • Ledų sumuštiniai: sluoksniuokite sausainius su grietinėlės ir sutirštinto pieno sluoksniu bei mėlynių sluoksniu.

Patarimai

  • Norint, kad varškės pyragas visada pavyktų, prisiminkite, jog varškę reikia pertrinti per sietelį - tuomet neliks stambių jos gabaliukų.
  • Gamindami šį saldumyną galite fantazuoti kiek tinkami: formuodami rutuliukus įspauskite po lazdyno riešutą ar migdolą, kiekvieną bulvytę apvoliokite skirtinguose trupiniuose (be kakavos, tinka trupinti vafliai, kukurūzų dribsniai, tarkuotas juodasis ar baltasis šokoladas, cukraus milteliai).