Pyragas su kiaulienos taukais - puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams ar popietės užkandžiui. Šis universalus pyragas gali būti gaminamas su įvairiais įdarais, priklausomai nuo jūsų skonio ir turimų ingredientų. Siūlome išbandyti receptą, kuriame panaudojami kiaulienos taukai, suteikiantys tešlai ypatingo skonio ir tekstūros.
Tešla su kiaulienos taukais
Pyragas su varške ir obuoliais ypatingas ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir dėl kiaulienos taukų panaudojimo tešloje. Suberkite į dubenį miltus, cukrų pudrą, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Kiaušinį išplakite su vandeniu. Į miltų dubenį sudėkite taukus ir trinkite pirštais kol masė taps biri ir vienalytė. Supilkite kiaušinio plakinį, sujunkite tešlą.
Ingredientai tešlai:
- Miltai
- Cukraus pudra
- Kepimo milteliai
- Druska
- Vanilinis cukrus
- Kiaulienos taukai
- Kiaušinis
- Vanduo
Varškės ir obuolių įdaras
Į varškę sudėkite cukrų, kiaušinius, krakmolą, cinamoną, vanilinį cukrų. Patrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
Ingredientai įdarui:
- Varškė
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Krakmolas
- Cinamonas
- Vanilinis cukrus
- Obuoliai
- Uogienė (pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Iškočiokite 2/3 tešlos ir įklokite į formą. Tešla turi būti su borteliais.
- Sukrėskite varškę su obuoliais, tolygiai užtepkite uogienę.
- Likusią tešlą sutarkuokite burokine tarka. Trupinius suberkite ant uogienės.
- Dėkite pyragą su varške ir obuoliais į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą laiko.
Alternatyvus pyragėlių su kiaulienos sprandine receptas
Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai - svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla.
Tešlos paruošimas
- Keptuvėje ar puode pakaitinkite iki virimo vandenį su taukais.
- Kai tešla taps vientisa ir atvės iki temperatūros jog galėtumėte liesti rankomis - dar kelias minutes minkykite.
- Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atpjaukite ⅓ tešlos.
- Atpjautą trečdalį padėkite atgal į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu.
- Iš likusios didžiosios tešlos dalies gaminsime pyragėlių pagrindą-indelį.
- Priklausomai nuo to kiek norite gaminti indelių - padalinkite tešlą į atitinkamą vienodas dalis.
- Dirbkite tik su vienu indeliu vienu metu, o likusią nenaudojamą tešlą laikykite šiltai savo inde.
- Pabarstykite vietą kurioje bus gaminami pyragėliai miltais.
- Šiltą tešlą formuoti bus daug lengviau, todėl patariame išėmus iš šilto indo dirbti greitai.
- Išėmę paruoštą dalį iš šilto indo pradėkite formuoti tolygaus storio puodelį.
- Pasistenkite, jog puodelio sienelės būtų tolygios ir vientisos.
- Viršuje palikite šiek tiek papildomai tešlos dangtelio užsandarinimui.
Įdaro paruošimas
- Įdarui sumaišykite inde smulkintą kiaulienos sprandinę, šalavijus, druską ir pipirus.
- Mišinį padalinkite į tiek dalių kiek gaminsite pyragėlių ir kiekvieną pyragėlio puodelį pripildykite mėsos įdaru.
- Padalinkite puodelio dangteliams atidėta tešlą kiekvienam puodeliui uždengti, ir išminkę į tolygius vientisus apvalius dangtelius uždenkite paruoštus pyragėlius.
- Galite uždėję labai švelniai spustelti, arba panaudokite nuo puodelio atlikusius kraštelius užfiksuoti naujai uždėtą tešlos dangtelį.
- Naudodami aštrų peilį dangtelio viršuje suformuokite skylutę.
Sultinio paruošimas
- Mes naudosime kiaulės koją išgauti sultinį, kuris vėliau virs šaltiena.
- Nuplautą ir paruoštą kiaulės koją įdėkite į greitpuodį su vandeniu, svogūnu, druska ir pipirais.
- Kai baigsis virimo laikas, nukoškite viską ir pasilikite sultinį.
Kepimas ir užbaigimas
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.
- Praėjus pusei kepimo laiko 160°C temperatūroje nuimkite visas formavimo priemones nuo pyragėlių - kepimo popierius, virvelės ir kita.
- Pyragėliams iškepus išimkite iš orkaitės, ir leiskite ataušti iki kambario temperatūros.
- Pilnai atšalus Jūsų pyragėliams pasiruoškite pripildyti juos sultiniu.
- Karštą sultinį lėtai pilkite per viršutinę pyragėlio angą.
- Pilnai pripildžius visus Jūsų pyragėlius - grąžinkite juos į šaldytuvą jog galėtų vėl atvėsti.
- Pyragėliai baigti - patariame perpjauti pyragą pusiau ir pamatyti kaip Jums viskas pavyko.
Skanaus!
