pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Kepsniai Orkaitėje: Receptai iš Beatos Virtuvės

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ rasite įvairių skanių ir lengvai paruošiamų patiekalų receptų. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą vištienos kepsnių receptų, kuriuos galite lengvai pasigaminti savo orkaitėje.

Traškios Vištienos Juostelės

Be traškių vištienos juostelių neįsivaizduojama amerikiečių virtuvė. Jas mėgsta ir maži, ir dideli. Šių B. Nicholson vištienos juostelių marinatas - labai paprastas. Valandą ar dvi plonai supjaustytą vištieną pamarinuokite kefyre. Jis suteiks drėgmės, reikalingos tam, kad prie mėsos lengviau prikibtų kukurūzų dribsniai. Vištieną apie 15 minučių su vėjelio funkcija kepkite 160-170 laipsnių orkaitėje, o prie vištienos pagaminkite Amerikoje itin populiarias salotas „Chop sallad“, kitaip - kapotas salotas.

Orkaitėje Kepti Vištienos Kepsneliai su Sūriu

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos krūtinėlės
  • 1 cukinija
  • 50 gramų mocarelos sūrio
  • 1 kiaušinis
  • šiek tiek pieno
  • naminiai džiūvėsėliai
  • alyvuogių aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimo Eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite storesniais griežinėliais, išilgai pjūvio padarykite duobutę, kad gautumėte nedidelę kišenę.
  2. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių su trupučiu aliejaus su druska. Iškepus išimkite, perkelkite į dubenį ir atvėsinkite.
  3. Į paliktą vištienos kepsnio kišenę įdėkite gabalėlį cukinijos ir gabalėlį mocarelos.
  4. Dubenyje išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir žiupsneliu druskos, mėsos kepsnelius iš pradžių aptepkite kiaušiniu, o po to apvoliokite džiūvėsėliais, ypač gerai apvoliokite tą vietą, kur padarėte pjūvį. Galite mėsą apvolioti du kartus.
  5. Taip paruoštus vištienos kepsnelius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekvieną gabalėlį apšlakstykite) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, visada vadovaukitės savo orkaite - kepimo laiką ir temperatūrą galite reguliuoti pagal savo poreikius.

Kefyre Marinuoti Vištienos Kepsniai

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių - vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu. Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro. Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje. Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

Vištienos Kepsneliai su Gardžiuoju Marinatu

Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias. Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules. Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai - pernakt.

Kepame ant griliaus:

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

Patarimas: Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas - mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik. Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena - vos vos rausva.

Alternatyva: Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Vištienos Kepsneliai su Daržovėmis

Kaip pasakoja B. Nicholson, šį Viduržemio virtuvės įkvėptą patiekalą - vištienos kepsnelius su daržovėmis, keptus orkaitėje, - sugalvojo jos vyras, o paragavusi ji liko sužavėta. Paprastas, tačiau puikus skonių derinys patiks kiekvienam.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 60-70 g fetos
  • 1 saujos petražolių, bazilikų, laiškinių svogūnų, šalavijo, rozmarino
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų
  • alyvuogių aliejaus
  • 200 g pomidorų
  • žiupsnio džiovintų raudonėlių
  • druskos, pipirų
  • 5-6 bulvių
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 3 saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 mocarelos burbuliuko
  • 1 kupinos saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • kelių šaukštų balzaminio acto
  • šviežių baziliko lapelių papuošti

Paruošimo Būdas:

  1. Vištienos krūtinėles padalinkite į dvi dalis ir padarykite nedidelius išilginius įpjovimus - kišenėles.
  2. Pasigaminkite įdarą: rankomis į dubenį susmulkinkite fetos sūrį, į jį dėkite susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir žalumynus - petražoles, laiškinius svogūnus, šalaviją, rozmariną, šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite.
  3. Į kiekvieną vištienos filė kišenėlę dėkite fetos įdaro.
  4. Nedideliais gabalėliais susmulkinkite pomidorus, ant jų berkite džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako.
  5. Švariai nuplautas bulves supjaustykite į dubenį nedideliais gabalėliais, ant jų berkite smulkinto šviežio rozmarino, druskos, susmulkinto česnako, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio.
  6. Viską sudėkite į skardą. Svarbu, kad sudėtumėte nestoru sluoksniu ir viskas keptų tolygiai: į kepimo formą dėkite paruoštas bulves, vištieną ir pomidorus, rankomis ant viršaus užtrupinkite mocarelos, pabarstykite kietuoju sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.
  7. Kepkite 190-200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Vištienos Kepsniai su Sūriu ir Pomidorais

Šiame variante viskas labai paprasta, tik vištienai papildomo gardumo suteikia puskietis fermentinis sūris, į kurį padažome kepsnį ir dar juo pabarstom. Na, o gaivumo ir spalvos skolina vyšniniai pomidorai ir bazilikas, kuriuos sukrauname ant kepsnio viršaus ir baigiam kepti orkaitėje. Valgyti siūlyčiau su karštomis daržovėmis, pvz. špinatais keptuvėje suvytintais su šiek tiek sviesto, lengvai troškintomis morkomis su cukinijų gabaliukais ar brokoliu.