Faršu įdarytos bulvės - tai puikus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Tai sotus, skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kurį galite pritaikyti pagal savo skonį, naudojant įvairius įdarus. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti šį nuostabų patiekalą keptuvėje.
Ingredientai ir paruošimas
Norint pasigaminti faršu įdarytas bulves, jums reikės šių ingredientų:
- Virtų bulvių (didelių) su lupenomis: 1,2 kg (4 vnt.)
Įdaro ingredientai:
- Pomidorų be odelės ir sėklų: 200 g
- Salierų stiebų: 150 g
- Vorčesterio padažo: 20 g (1 valg. š.)
- Faršas
- Svogūnas
- Česnakas
- Kiaušiniai
- Džiūvėsėliai
- Mėsos prieskoniai
Žalumynų galite ir visai nedėti, bet jei turite, visai tiks įpjaustyti svogūnų laiškų arba krapų. Trumpai tariant, nebijokite eksperimentuoti, šis patiekalas tam puikiai tinka. Pirmiausia bulves išverdame su lupena. Neskustas bulves nuplaukite, išvirkite, palikite atvėsti.
Gaminimo eiga
- Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų. Paskui bulves perpjauname perpus ir išskobiame jų vidų, palikdami maždaug 0,5 centimetro storio sieneles. Itin patogu jas skobti melionų šaukšteliu ar kitu nedideliu šaukšteliu.
- Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną iki gražios auksinės spalvos. Sudedame pasirinktą faršą ir apkepame. Iš bulvių išskobtą minkštimą sutriname grūstuve (arba sutarkuojame tarka).
- Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite. Faršą sumaišome su druska bei pipirais. Paragaujame, ar skonis atitinka lūkesčius.
- Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles. Kemšame bulves faršu.
- Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
Įdarytų bulvių variantai
Toks patiekalas patiks visai šeimai, o įdarus galima keisti naudojant vis kitokį mėsos faršą, grybus, grikius, sojos mėsą ar net kokią varškę su mėtomis. Šiam patiekalui galite rinktis kokį tik norisi faršą (tinka kiauliena arba jautienos, vištiena arba kalakutiena).
Įdarytos bulvės su vištiena ir grietinėle
Dar vienas variantas - įdarytos bulvės su vištiena ir grietinėle. Tai dar vienas iš tų patiekalų, kuriam nereikia jokių “įmantrių” ingredientų, o paruošimas ganėtinai paprastas. Galutiniam rezultate gaunam skanų ir sotų patiekalą, kurį tikrai norėsis valgyti su didžiuliu pasimėgavimu.
Receptui reikės:
- Bulvės
- Kubeliais pjaustyti svogūnai
- Česnakas: kelių skiltelių
- Grietinėlė
- Vištienos krūtinėlė
- Krapai
- Svogūnų laiškai
- Mėgstami prieskoniai (naudoju įvairias žoleles ir muskatą)
- Druska
- Pipirai
Paruošimas:
- Pradžioje bulves gerai nuplauk po tekančiu vandeniu, subadyk šakute ir ištrink aliejumi bei druska. Tada sudėk į kepimo skardą ir kepk maždaug 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Per tą laiką, kol orkaitėje kepa bulvės, ruošk įdarą keptuvėje pakepink svogūną, sudėk pjaustytą kubeliais vištieną, berk mėgstamų prieskonių, pilk grietinėlės ir krapus bei svogūno laiškus.
Patarimai
- Siūlome neapsikrauti dideliais receptų tomais, o rinktis laiko patikrintus ir elementarius variantus.
- Nebijokite eksperimentuoti su įdarais - naudokite tai, kas jums patinka.
- Jei norite, kad bulvės būtų minkštesnės, prieš kepant jas apvirkite.
- Patiekite su mėgstamu padažu ar salotomis.