pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Marinuoti Jautieną Kepsniui?

9 marinatai jautienos kepsniams

Jei pavargote nuo paprastos jautienos, įtrintos druska ir pipirais, ar nekokybiškų prieskonių, kurie pilami į paruoštą mėsą, geriausias pasirinkimas – mėsą marinuoti namie. Yra daug įvairių marinatų, o kai kurie iš jų padarys mėsą saldžią. Tačiau bet kuriuo atveju žemiau išvardinti marinatai padės pabrėžti jautienos skonį, jos neužgoš ir suteiks patiekalams naujumo. Patogumo dėlei čia bus nurodytas 500 gramų kepsnio ingredientų skaičius.


Skaniausieji šonkauliukai orkaitėje - tinkamas mėsos pasirinkimas, marinavimas ir ilgas kepimas


Šonkauliai

Šonkauliai įprastai perkertami į dvi dalis - nugarinės dalies šonkauliai yra trumpesni, apvalesni, o gaubiantys krūtinę - ilgesni, plokštesni. Kepimui tinka tiek trumpieji, tiek ilgesnieji šonkauliai. Trumpuosius šonkaulius geriausia kepti nepadalintus, juostomis po 10-13 šonkauliukų (jei šonkauliai mėsingi, šio kiekio turėtų pakakti 2 žmonėms). Ilgesnius šonkaulius patogiau padalinti, supjaustyti po vieną (vienam žmogui turėtų pakakti 3-4 šonkaulių, bet tai taip pat priklauso nuo šonkaulių storio, kiek mėsos ant jų palikta, to ar prie šonkaulių tieksite garnyrą).

Apvirimas

Šonkauliukus prieš kepimą galima apvirti, tai sutrumpina gaminimo laiką, bet ir šiek tiek pakeičia patiekalo skonį.

Šonkauliukus reikėtų užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos, kelis pipirų grūdelius, porą lauro lapų. Vandeniui užvirus kaitrą sumažinkite ir virkite apie pusvalandį. Apvirtų šonkauliukų mėsa bus kiek sausesnė, tad juos vertėtų apkepti su skystu padažu ar marinatu.

Apvirtus šonkauliukus sumaišykite su skystu padažu (jo receptų rasite žemiau) ir palikite pasimarinuoti 15 - 20 min. Tuomet kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kepimo pabaigoje šonkauliukus dar kartą aptepkite padažu.

Apvirti rekomenduojama riebesnius, krūtininės dalies šonkauliukus, nes virimo metu dalis riebalų nutirps. Kita vertus, patiekalo skonis bus sodresnis, o mėsa dar minkštesnė, jeigu riebalams leisite nutirpti ilgo kepimo žemesnėje temperatūroje metu.

Marinavimas

Šonkauliukų mėsa yra kietoka, tad ją svarbu gerai išmarinuoti, o po to tinkamai iškepti. Šonkaulius marinuoti galima dviem būdais - įtrinti sausu prieskonių mišiniu arba marinuoti skystame marinate-padaže.

Antrasis būdas patogesnis, nes skysto marinato likučius vėliau galima naudoti šonkaulių glazūravimui, suteikiančiam jiems labai skanų, kvapnų, lipnų „apvalkalą“. Skysto marinato taip pat galima pasiruošti truputį daugiau ir jį patiekti kaip padažą prie jau iškeptų šonkauliukų. O sausas prieskonių mišinys tiks, jei šonkauliukų marinavimui neturite daug laiko, nes jo skonis intensyvesnis.

Slaptas virėjo triukas, kaip iškepti minkščiausią ir skaniausią mėsą: net pati kiečiausia jautiena taps minkšta!

Norėtume su jumis pasidalinti puikiu mėsos paruošimo būdu, kurį nurodė profesionalus virėjas. Jis daug metų dirbo virtuvėje, ir išmokė kitus virėjus daugybės gudrybių ir įvairių maisto gaminimo triukų.

Tai – vienas iš naudingiausių patarimų!

Tai puiki gudrybė, padedanti greitai suminkštinti net labai kietus ar senus mėsos gabalus. Jį nuolat naudoja daugelis virėjų, ypač jautienai ir kiaulienai paruošti.

Jums tereikės įprasto ingrediento, kuris virtuvėje naudojamas visai kitam tikslui.

Juos galima naudoti dviem būdais:

1 būdas:

Tada mėsą kruopščiai nuplaukite ir galėsite ją naudoti taip, kaip ir ketinote.

2 metodas:

Ingredientus naudokite tokiomis proporcijomis, kad gautumėte pastos konsistenciją.

Gerai aptepkite mėsą pasta ir 1-3 valandas palaikykite šaldytuve.

Mišinys, stebuklingai suminkštinantis net kiečiausią jautieną ir suteikiantis jai skonio

Šis nuostabus būdas slypi įprastame kivio vaisiuje, kurio niekada nepagalvotumėte sieti su jautiena. Tačiau rezultatas yra iš tiesų fantastiškas!

Mėsą galite tiesiog marinuoti kivių minkštime, o paskui ją apdoroti kaip įprasta – pagardinti prieskoniais ir įvairiomis žolelėmis. Tačiau mes su jumis norime pasidalinti puikiu profesionalaus virėjo, kuris nuolat naudoja marinavimo metodą su kiviais, receptu.

  • 1-2 kivių
  • 1-1,5 kg mėsos
  • Druskos
  • Prieskonių – juodųjų pipirų arba kitų įprastai naudojamų prieskonių
  • Rozmarinų
  • Svogūnų, česnakų

Gaminimo eiga:

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Nuplaukite kivius ir susmulkinkite juos elektriniu trintuvu. Į mėsą įberkite prieskonius ir druską.

Kaip marinuoti jautieną?

Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.

Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).