pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ilgai Kepta Jautiena - Tobulas Receptas Ir Patarimai

Ilgai kepta jautiena

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Paskelbė: Lankytojas

22 Gruodžio 2019

Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.

  • jautienos kulninė: 2 gabalų (maždaug 1 kilogramo)
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jautienos apvoliojimui)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • lapkotinio saliero stiebai: 4-6
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • baltas vynas: 1 stiklinės
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • aliejus: šlakelio
  • vanduo: 2 stiklinių
  • lauro lapai: kelių
  1. Iš pradžių jautieną pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną. Perkelkite ją į kepimo skardą.
  3. Tada daržoves nulupkite. Morkas susipjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną žiedais, o lapkotinį salierą tiesiog griežinėliais.
  4. Keptuvėje pakepinkite daržoves ir sudėkite pomidorų pastą. Šiek tiek pakaitinkite.
  5. Supilkite konservuotus pomidorus, berkite druskos, pilkite vandens ir vyno. Pakaitinkite keletą minučių.
  6. Supilkite ant kulninės. Dėkite lauro lapų. Uždenkite troškinį dangčiu arba folija.
  7. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 valandas arba 160 laipsnių 2-3 valandas.
  8. Patiekite su bulvių koše arba makaronais ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Kiek laiko troškinti jautieną?

Jautiena yra skani ir žinoma labai naudinga mūsų sveikatai, tačiau kaprizinga. Netinkamai troškinant mėsą, jautiena gaunasi kaip guma. Kiek laiko reikia troškinti jautieną, kad ji būtų minkšta? Gaminimo laikas yra – nuo pusantros iki dviejų valandų.

Nuo ko tai priklauso? Išsiaiškinkime!

Pagrindinis jautienos troškinimo laiką įtakojantis veiksnys yra mėsos amžius. Žinoma, vargu ar pardavėjas jums pasakys gyvūno gimimo datą. Bet mes puikiai galime išsiversti be šios informacijos. Gyvūno amžių mums pasakys mėsos atspalvis.

Dėmesio! Jautienos troškinimo laiką pradedame skaičiuoti nuo užvirimo momento.
  • Taigi, jei gavote ryškiai raudonos spalvos mėsą su dideliais riebalų sluoksniais, kurie tarsi suteikia marmuro efektą, tada gyvūnui buvo mažiausiai treji metai. Tokia jautiena bus troškinama nuo pusantros iki trijų valandų.
  • Jauno gyvūno (nuo trijų mėnesių iki trejų metų) mėsa yra rausvai raudonos spalvos. Jo raumenys yra ploni, granuliuoti, o vadinamasis marmuravimas yra silpnai išreikštas. Tokia mėsa troškinama nuo šešiasdešimt minučių iki pusantros valandos.
  • Veršiena laikoma skaniausia (gyvūno kurio amžius nuo dviejų savaičių iki trijų mėnesių). Tokia mėsa bus paruošta per 30-50 minučių. Veršienos nugarinė primena kiaulienos minkštimą, tačiau ant jos nėra riebalų.
  • Antrasis veiksnys, į kurį taip pat reikia atkreipti dėmesį, yra skerdenos dalis. Jei troškinate petį ar krūtinėlę, mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Jų troškinimo laikas yra 45-60 minučių.
  • Kaklas ir filė iš užpakalinės kojos geriausiai tinka guliašui gaminti. Kiek troškinti jautienos guliašą? Guliašą troškinti reikia pusantros valandos.

Panašūs receptai

RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS

Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais

Senovinis austriškas guliašas su jautiena

PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS

JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI

Jautienos troškinys su baklažanais

Sotus jautienos ir kopūstų troškinys su bulvėmis, viename puode

JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Ilgai kepta plėšyta jautiena

Jautienos stroganovas (beef Stroganoff) su grietine ir pomidorų padažu

Kelios valandos orkaitėje atsipirks: sultingos „lėtai“ keptos jautienos receptas

Lietuviai itin mėgsta kiaulieną bei vištieną, tačiau prekybininkai pastebi, jog ir maždaug prieš dešimtmetį Lietuvoje madinga tapusi jautiena toliau populiarėja. Didkepsnius ir kitus ant žarijų keptus patiekalus išbandę tautiečiai dabar vis dažniau atsigręžia į troškinius ir ar orkaitėje ilgai žemesnėje temperatūroje keptą mėsą.

Šaltinis:„Lėtai“ kepta jautiena / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Receptai Jautiena Kulinarija Mėsa Maistas Mėsos patiekalai Patiekalai

Pasak jos, lūžis įvyko maždaug prieš dešimtmetį. Iš pradžių visiems buvo labai svarbu ir įdomu išsikepti gerą tradicinį didkepsnį. Po to buvo daug eksperimentuojama ant grilio ir su kitomis jautienos dalimis, dabar atėjo eilė ir troškiniams ar orkaitėje lėtai keptai mėsai.

Taip pat skaitykite:

Labiausiai troškinimui ar ilgam kepimui orkaitėje tinka jautienos kryžinė arba mentė.

„Vis dar „ant bangos“ yra prieš keletą metų lietuvių atrasti jaučio žandai, kulninė. O dabar vis daugiau žmonių nori pasidaryti kokį įmantresnį troškinį ar pabandyti orkaitėje išsikepti vieną mėsos gabalą. Patogu, kad troškinimui tinka beveik visa jautiena, kad ir ta pati kulninė ar žandai, kurie būna labai minkšti. Bet labiausiai troškinimui ar ilgam kepimui orkaitėje tinka kryžinė arba mentė“, – tvirtino pašnekovė.

Vida Press nuotr./Jautienos gabaliukai

Ji rekomenduoja išbandyti visame gabale lėtai keptą kryžinės ar mentę. Tokios mėsos paruošimas gana nesunkus ir turi įvairių variantų, taigi, kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį. „Šitaip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko. Tereikia mėsos gabalą su prieskoniais uždengtame inde pašauti į orkaitę ir kepti apie 3 valandas. Likus pusvalandžiui galima įdėti daržovių ar įpilti vyno“, – aiškino Valentina.