pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba su Makaronais ir Vištiena - Tobulas Receptas Gardžiam Patiekalui

Kreminė vištienos makaronų sriuba

Vištiena: Sunaudokite likusią vištieną, keptą vištieną arba pradėkite nuo nulio ir troškinkite visą vištieną tiek mėsai, tiek sultiniui.

Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai suteikia šiam klasikinės vištienos makaronų sriubos pagrindui skonio, tačiau šią sriubą galite gaminti su bet kokiomis šviežių, šaldytų ar konservuotų daržovių asortimentu.

Makaronai: Man patinka lingvino arba kiaušinių makaronai vištienos makaronų sriuboje, bet bet kokie makaronai tiks puikiai.

Sultinys: Šios kreminės vištienos sriubos pagrindas – vištienos sultinys ir riebi grietinėlė. Jei naudojate šviesią grietinėlę, sultinį galima sutirštinti papildomu lygių dalių kukurūzų krakmolo ir vandens mišiniu. Mišinį po truputį pilkite į verdančią sriubą, kol sutirštės.

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Vis dar tęsiasi žiema, tęsiasi ir jaukių sriubų sezonas. Būtent tokias – tirštas ir sočias – mėgstu labiausiai. Jos yra lyg tas mylimas šiltas megztinis, lyg minkštutės spalvotų vilnos siūlų kojinės, lyg apkabinimas, kuriame norisi paskęsti. Dubenėlis gardžios sriubos yra meilė ir laimė, ir visiškas jaukumas.

Šįkart sriubą viriau iš daržovių, vištienos ir saldžiųjų kukurūzų, gardinau „Santa Maria“ kokosų gėrimu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu ir azijietiškais makaronais. Kas galėjo pagalvoti, kad švelnūs Azijos skoniai puikiai dera net su mūsų mylimomis lietuviškomis bulvėmis? Išties dera!

  • keletą šaukštų pilu į verdama avižinę košę,
  • brinkinu chia pudingą,
  • plaku glotnučius,
  • naudoju desertams,
  • gaminu štai tokias sriubas, taip pat – įvairius troškinius, vištienos ir kruopų patiekalus.

Iš esmės, kokosų gėrimu galite pakeisti grietinėlę ar pieną – jis suteiks švelnumo, glotnumo ir švelnaus salsvo skonio.

Nepriekaištingoje „Santa Maria“ kokosų gėrimo sudėtyje – tik kokosų riešutų ekstraktas ir vanduo. Nors tai produktas, atkeliavęs iš tolimosios Azijos, patikėkite – gardžiai pritaikomas ir lietuviškoje virtuvėje. Norite įsitikinti? Kviečiu pradėti nuo šios sriubos, šypt.

Ingredientai

  • vištiena: ~500 gramų
  • bulvės: 2 didesnės
  • makaronai: kelių saujų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • lauro lapai: 1
  • krapai
  • sultinys: 1 kubelio
  • mėgstami prieskoniai

1. Pirmiausia išsivirkite sultinį: sudėkite vištieną, svogūno galvą, morką, lauro lapelį ir sultinio kubelį. Virkite bent 40 minučių.
2. Po to sultinį perkoškite, o vištieną susipjaustykite kubeliais (jeigu buvo su kaulais ją nukaulinkite).
3. Į sultinį sudėkite pjaustytas bulves, pavirkite maždaug 10-15 minučių, po to sudėkite pjaustytą išvirtą morką, pjaustytą išvirtą vištieną ir suberkite makaronus. Dar pavirkite maždaug 10 minučių.
4. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais prieskoniais (aš naudoju tik druską ir pipirus) ir krapais. Patiekite ir skanaukite!

Sriubai

1 v.š. šaukšto sviesto

0,5 vidutinio dydžio svogūno , supjaustyto kubeliais

3 supjaustytos morkosmorkos

1-2 smulkiai kubeliais supjaustytos bulvės

1 saliero koto supjaustyto kubeliais

5 stiklinių vištienos ar daržovių sultinio

1 a.š. česnako granulių

druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Alyvuogių aliejumi ištepkite krūtinėlę ir tolygiai ištepkite druska ir prieskoniais. Įsukite į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių arba tol, kol vištiena iškeps.

Išimkite krūtinėlę iš orkaitės ir palikite 10 minučių pailsėti. Vištieną suplėšykite.

Supilkite sultinį į puodą ir užvirinkite sriubą. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite sriubai virti 15 minučių.

Išvirkite atskirame puode makaronus (iki virimo laiko likus 2 minutėms – makaronus išimkite).

Į sriubą įmaišykite susmulkintą keptą vištieną, virtus makaronus ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol kalakutiena įkais ir makaronai suminkštės.

Paragaukite sriubos ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

Sriuba su makaronais ir vistiena

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai