PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištieną nuplauti ir įdėti į maišelį, geriausia, jei maišelis užsegamas, pvz., skirtas šaldymui. Į maišelį įspausti citrinų sultis, įtarkuoti citrinos geltoną žievelės dalį, sudėkite kitus ingredientus. Kelias valandas palaikyti šaldytuve, kartas nuo karto maišelį vis apverčiant.
Kepkite apie 8 minutes iš vienos pusės. Kad kepama labai neidžiūtų, galite viršų dar apipurkšti purškiamu aliejumi arba galima ir paprastu aliejumi aptepti virtuviniu teptuku. Vištieną apverskite, ir vėl apipurkškite (arba aptepkite) aliejumi, ir kepkite dar apie 8 minutes, priklausomai nuo anglių kaitrumo, kol vištiena iškeps. Jeigu turite maisto termometrą, iškeptos vištienos temperatūra turėtų pasiekti 75 C laipsnius.
Iškepusią vištieną palikite kelias minutes "pailsėti", prieš tiekiant ir pjaustant. Geriausia, jei iškepusią įvyniosite į foliją ir paliksite pastovėti 5 - 10 minučių.
Patarimai:Be galo skani ant grilio kepta vištienos krūtinėlė
Autorius apie receptą: Nuostabiai skani ant grilio kepta krūtinėlė. Dėl marinato ji iškepa tarsi glazūruota. Beje, jeigu norite dar stipresnio skonio, pipirus galima keisti citrinpipiriais. Nuostabiai skani ant grilio kepta krūtinėlė. Dėl marinato ji iškepa tarsi glazūruota. Beje, jeigu norite dar stipresnio skonio, pipirus galima keisti citrinpipiriais. Prieskonines žoleles galima naudoti džiovintas arba šviežias. (. daugiau) (. mažiau) Sandra
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais
Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. aguonų
½ arb. š. druskos
Salotoms:
1 romaninės salotos
150 g vyšninių pomidorų
1 didesnio trumpavaisio agurko
1 mango
1 avokado
¼ raudonojo svogūno
½ pakuotės (300 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
Patiekti:
ryšelio petražolių

Minkšta ir sultinga vištos krūtinėlė: 5 patarimai ir receptų rinkinys
Vištos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia šią paukštienos dalį derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau jokia paslaptis, jog ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa.
Šaltinis:Vištos krūtinėlių kepsniai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąPranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose.
Patarimas Nr. 1: palaikykite sūdytame vandenyje
Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje. „Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę bei palaikykite iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V.Juodkazienė.
Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins keliolika minučių pabuvusi kambario temperatūroje.
Patarimas Nr. 2: neatsisakykite marinato
Įtrynimas prieskonias ir marinavimas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti. „Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V.Juodkazienė.
Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.
Vida Press nuotr./Marinuojama vištienaPatarimas Nr. 3: riebalai – būtini
Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo. Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.
