Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
Autorius apie receptą: Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje Puikiai kepta vištiena orkaitėje - sultingai ir labai skani. Tik kai gaminsite būtinai tiksliai laikykitės recepto - vištieną pamirkykite sūriame vandenyje ir kepkite aukštoje temperatūroje, bet gana neilgai. Būtent taip paruošta vištiena man yra pati pačiausia! (. daugiau) (. mažiau) Elvyra
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 2Vistienos krutineles kepsniai keptuveje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos kepsniai keptuveje” rasta receptų 1000Greiti vištienos kepsneliai keptuvėjeMini mėsainiai su vištienos kepsneliais
Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys
Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.
Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.
Patarimai
Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis
Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).
Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.
Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.
Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

Keletą minučių keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės – jų nereikės marinuoti, o skonis bus iš tiesų stulbinantis!
Visam patiekalui paruošti užtruksite tik 10 minučių ir galėsite patiekti ant stalo. Jums reikės tik kelių ingredientų.
Šį fantastišką receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite vištienos krūtinėlę.
Nuplaukite jas, nusausinkite ir peiliu įpjaukite paviršių – įpjovos turi būti tinklelio formos.
Tačiau svarbu mėsos visiškai neperpjauti.
Tada pagardinkite mėsą druska ir pipirais, kad prieskoniai taip pat patektų į įpjovas.
Vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
Tada sudėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš vienos pusės.
Tuo tarpu pasiruoškite česnaką – smulkiai jį supjaustykite.
Kai vištienos krūtinėlės iš vienos pusės paruduos, apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 2-3 minutes.
Tada į keptuvę įdėkite likusį pusę šaukšto sviesto.
Ant sviesto sudėkite česnaką, o vėliau sudėkite likusius ingredientus.
Pirmiausia medų, tada sojų padažą ir actą.
Gerai išmaišykite ir leiskite užvirti.
Virkite vos minutę arba kol šiek tiek padažas sutirštės.
Patiekite papuošę smulkintomis petražolėmis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga:

Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

