Šventinis patiekalas dažniausiai yra tas ypatingas patiekalas, kurio receptas keliauja iš kartos į kartą ir dažniausiai būna įrašytas šeimos receptų knygos skyrelyje “Receptai šventiniam stalui”. Tradiciniai šventiniai patiekalai - ar tai būtų močiutės medaus tortas, ar mamos pagal tik jai žinomą receptūrą gaminama balta mišrainė, o gal tėčio firminė orkaitėje užkepta svogūnų sriuba, - yra kaip tik tie, kurių visi laukia kaip tik tos šventės proga.
Minecraft ir Maisto Gaminimas: Kūrybiškumo Derinys
Sutikite kulinarinę knygą, įkvėptą garsios žaidimo Minecraft! Ši receptų knyga vaikams ir suaugusiems puikiai praturtins bendrą laisvalaikį. Jei jūsų vaikas žino, kas yra mobai, kriperiai ir endermenai, jam tikrai bus įdomi ši knyga. Knygoje „Gaminkime maistą!“ rasite informaciją apie pagrindinius maisto šaltinius žaidime Minecraft ir paprastus receptus: nuo užkandžių iki pilnaverčių patiekalų. Kiekvienas receptas turi paruošimo instrukciją, paruošto patiekalo nuotrauką, ikoną, kuri nurodys pagrindinį gaminimo būdą, taip pat pikselinius padėjėjus! Ši knyga tinka visiems kulinarijos naujokams.
Žaidimas labai tinka smalsiems protams, nes nemažai dalykų „Minecraft“ yra paremti realybe - kaip įkurti ugnį, kaip kažką pagaminti, supažindina su chemijos elementais ir pan. Pavyzdžiui, iš kiaulės tu gausi mėsos, tačiau norėdamas ją suvalgyti dar turėsi išsikepti. Arba sužinosi, kad norint išsikepti pyragą tau prireiks miltų ir obuolių.
Dominyko Istorija: Nuo Minecraft iki Virtuvės Šefo
„Kulinarinio detektyvo“ dalyviui Dominykui tik devyneri, tačiau jis stebina savo šeimą įvairiausiais patiekalais. Tėvai stebisi, nes Dominyko noras gaminti vis stiprėja. Jie pasakoja, kad vieną rytą jų sūnus vienas nuo pradžios iki pabaigos paruošė nuostabaus skonio čirvinius blynelius. Šių blynelių gamyba net suaugusiems kartais gali pasirodyti per sudėtinga. Pats Dominykas pripažįsta, kad gaminti jam patinka, tačiau tvarkyti virtuvę tampa sunkiausia užduotimi.
Dominyko firminis patiekalas - čirviniai blynai. Jis pasakoja, kad pirmą kartą kepant blynus visus labai nustebino, nes viską padarė pats. Nuo to laiko šie blynai tapo jo firminiu patiekalu. Dominykas nuo mažens mamai padėdavo virtuvėje ir kažkaip įsitraukė. Jis mėgsta žaisti futbolą, drožinėti iš medžio ir „Minecraft“, tačiau jei reikėtų rinktis, jis pasirinktų maisto gaminimą ir jau dabar planuoja, ką reikės iškepti klasiokams mokslo metų baigimo proga.
Mėgstamiausias Dominyko patiekalas - tėčio lėtai kepti šonkauliukai ant grilio. Jis su šeima dažnai keliauja ir mėgsta picas bei sušius.
Tradiciniai Lietuviški Patiekalai
Bulviniai blynai yra traškus tradicinis kiekvieno lietuvio (ir ne tik) malonumas - vos apie juos pagalvojus ima gamintis virškinimo fermentai, kauptis seilės, alkio jausmas šokteli į aukštumas. Bulvinių blynų receptai neabejotinai įrašyti į lietuviškos virtuvės aukso fondus.
Balta mišrainė yra tapusi Naujų metų stalo simboliu, tačiau be jos neįsivaizduojamos ir kitų šeimos švenčių - gimtadienių, jubiliejų, Kalėdų, Velykų ir kt. vaišių stalai. Šiandien kiekviena namų virtuvė turi savo baltos mišrainės, kitose šalyse dar vadinamos rusiškomis salotomis, variantą.
Blynų Įvairovė
Blynai - miltiniai, bulviniai, daržovių, su varške, lietiniai ar per visą skardą iškepti orkaitėje, yra visų laikų geidžiamiausi pusryčių ar vakarienės patiekalai. Paprastai jie greitai ir lengvai pagaminami, gali būti kepami įprastose ir specialiose blynų keptuvėse, orkaitėje ar netgi ant grilio. Iš plonyčių lietinių blynelių gaminami tortai gimtadieniams. Blynai gali būti ir paprastas, ir šventinis patiekalas - tai nulems ingredientai ir pagardai, su kuriais jie patiekiami.
Legendinius amerikietiškus blynelius galima rasti kone kiekvienoje vėlyvųjų pusryčių vietoje, tačiau juos labai lengva pasigaminti ir namuose, nes receptas - itin paprastas. Svarbiausios taisyklės yra turbūt trys - kepimo milteliai; užmaišytai amerikietiškų blynelių tešlai būtinai leisti bent 10-15 min pastovėti, išbrinkti ir, trečia, jiems kepti naudokite tik keptuvę nesvylančia danga.
Baltos Mišrainės Variacijos
Tradicinės, t. y. tokios, kokią paprastai gaminame namuose, baltos mišrainės receptas gana paprastas: kvadratėliais pjaustytos virtos bulvės, morkos, konservuoti žalieji žirneliai, švieži arba marinuoti agurkai, druska, pipirai ir geras šaukštas majonezo ar kito padažo. Šis, bazinis, receptas skiringose šeimose ir, žinoma, skirtingose šalyse tobulinamas pridedant vis kitokių ingredientų.