Labai skanios salotos su kalmarais, kurių receptas susideda iš kelių etapų, papuoš stalą ir suteiks malonų pojūtį dėl švelnių ir traškių produktų derinio.
Kalmarų Salotų Nauda
Be to, kalmarų salotos su kiaušiniu ir agurkais yra labai naudingos. Tai tikra vitaminų bomba, stiprinanti kraujagysles, prisotinanti jodu, valanti nuo toksinų, suteikianti odai elastingumo, grožio ir jaunatviškumo.
Klasikinis Kalmarų Salotų Receptas
Štai vienas iš būdų, kaip paruošti šias salotas:
- Išvirkite kalmarus. Į puodą ant dujų įpilkite vandens ir šiek tiek pasūdykite. Kai jis užvirs, įmeskite į jį norimą kiekį kalmarų.
- Supjaustykite visus ingredientus griežinėliais.
- Paruoškite žalumynus ir kukurūzus. Džiovintas žoleles susmulkinkite kuo smulkiau. Atidėkite į šalį. Kukurūzus supilkite į atskirą dubenį.
Sluoksniuotos Salotos
Salotos su kalmarais ir kiaušiniu, pridėjus agurkų ir kukurūzų, atrodys harmoningai, jei bus sluoksniuotos.
- Į lėkštės vidurį įstatykite serviravimo žiedą.
- Pirmasis sluoksnis - kalmarai. Juos sutrinkite, šiek tiek pasūdykite, papipirinkite, jei reikia, užpilkite šiek tiek jogurto.
- Tada ant viršaus sudėkite agurkus, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite jogurtu.
- Tada kiaušinius, jogurtą, druską, pipirus.
- Išmirkykite salotas.
Sluoksniuotas salotas, nenuėmę kepimo žiedo, įdėkite į šaldytuvą bent 20 minučių. Taip užtikrinsite, kad visi sluoksniai įsigertų į padažą ir būtų vientisos, tačiau atskiros tekstūros.
Marinuotų Kalmarų Salotos su Daržovėmis
Ingredientai:
- 2 valg. šaukštų aliejaus
- 2 valg. šaukštų acto 3%
- 1 arb. šaukštelis cukraus
Gaminimas:
- Į actą įberiame truputį druskos, maltų pipirų, suberiame cukrų, sudedame žiedais supjaustytus svogūnus, lauro lapus ir pakaitiname iki 80 laipsnių. Atvėsiname, įpilame aliejaus ir dedame į šaldytuvą 2-3 val.
- Kalmarus 3-5 min. paverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsiname ir supjaustome šiaudeliais.
- Svogūnus išimame iš marinato, sumaišome su kalmarais ir šiaudeliais pjaustyta paprika.
- Kalmarų salotos su daržovėmis apšlakstomos marinatu ir papuošiamos žalumynais.
Keptų Kalmarų Salotos su Daržovėmis
Padažas:
Medus, sojų padažas ir citrinų sultys sumaišomi.
Gaminimas:
- Kalmarai dedami į įkaitusią keptuvę su aliejumi ir kepami, kol suminkštėja.
- Ant kalmarų žiedų pilamas pagamintas padažas ir dar pakaitinama 1 - 2 min.
- Pupelės nublanširuojamos, supjaustomos ir dedamos į keptuvę su kalmarais šiek tiek pakepti.
- Paprikos supjaustomos ir taip pat dedamos į keptuvę.