pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai su majonezu ir krakmolu - Skanios ir paprastos receptas

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Reikės:

250 g kiaulienos faršo

250 g jautienos faršo

0,5 vidutinio dydžio svogūno

2 valg. š. grietinės

1,5 valg. š. bulvių krakmolo

1 arb. š. džiovintos petražolės

0,5 arb. š. džiovinto mairūno

2/3 arb. š. druskos

1/3 arb. š. juodųjų pipirų

1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio

400 g bulvių košės

100 g fermentinio sūrio

1 nedidelio svogūno

1 vidutinio dydžio morkos

3 valg. š. majonezo

  1. Faršą sumaišome su grietine, krakmolu, kiaušiniu ir visais prieskoniais. Svogūną nulupame, sutarkuojame smulkia tarka ir įmaišome į faršą.
  2. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
  3. Įdaras– svogūną ir morką nulupame. Svogūną susmulkiname, o morką sutarkuojame stambia tarka. Pievagrybius susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną ir morką, kepiname ant vidutinės ugnies, kol šie suminkštėja. Tada sudedame pievagrybius ir dar pakepiname, kol pievagrybiai suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame maždaug po 2 šaukštus faršo ir suformuojame pailgus, įdubusius paplotėlius, kad jų vidų galėtume užpildyti įdaru.
  6. Ant kiekvieno faršo „laivelio“ išdėliojame po lygiai apkepintų daržovių, užtepame bulvių koše, apibarstome sūriu ir kiekvieną kotletą aptepame majonezu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Patiekiame su šviežiomis salotomis ar tiesiog vienus.

> > Šie kotletai taip pat labai skanūs ir šalti.

You might also like:

Dažnai pasiilgstu tų naminių, “mamiškų“ patiekalų, kai atrodo vos iš kelių paprastų ingredientų mama galėdavo pagaminti skaniausią pasaulyje vakarienę. Šie orkaitėje kepti kotletai man primena būtent tokią naminę, sočią ir labai skanią vakarienę. Tai patiekalas du viename, kadangi kotletai į lėkštę atkeliauja jau su garnyru – bulvėmis, daržovėmis, grybukais ir sūriu. Papildomai, žinoma, dar galima patiekti salotų, šviežių daržovių, bet skubant ir vienas toks kotletas yra labai sotus. Šiuo patiekalu tikrai nustebinsite ne tik namiškius, bet ir svečius. Vien tik kaip gražiai šie kotletukai atrodo ant stalo!

Kotletų pagaminimas yra žymiai greitesnis, jeigu jau turite vakarykštės bulvių košės. Tuomet belieka pakepinti daržoves, suformuoti kotletus ir šauti į orkaitę. Kotletų įdarui galite rinktis rinktis daržoves pagal savo nuožiūrą. Dar labai tiktų paprika ir poras. Skanaus!

Ingredients:

250 g (1/2 lb) ground pork

250 g (1/2 lb) ground beef

1/2 medium size onion

2 tbsp. sour cream

1 1/2 tbsp. potato starch

1 tsp. dried parsley

1/2 tsp. dried marjoram

1/3 tsp. black pepper

1/3 tsp. dried oregano

1/2 tsp. garlic powder

400 g (~2 cups) mashed potatoes

100 g (3.5 oz) cheese (“Gouda“, “Swiss“ or similar)

1 medium size carrot

3 tbsp. mayonnaise

  1. Mix ground meats with sour cream, potato starch, egg and all spices. Peel the onion, grate it using a fine grater and add to the meat mix.
  2. Grate cheese using a fine grater.
  3. Filling– peel onion and carrot. Dice the onion and grate the carrot using a normal grater. Chop the mushrooms. Preheat some oil in a frying pan, add onion, carrot and cook over medium heat until soft. Then add mushrooms and fry until mushrooms soften. Season with salt and pepper.
  4. Preheat the oven to 190 C (375 F).
  5. Lay down a sheet of parchment paper on an oven pan. Put about 2 tablespoons of ground meat mix for each cutlet on the oven pan and form elongated cutlets with a shallow pit in the middle (in order to fill it with the filling).
  6. Evenly spread vegetables on each ground meat “boat“, add mashed potatoes on the top, then sprinkle with cheese and spread mayonnaise on each cutlet. Bake cutlets in a preheated oven for 30 minutes. Serve with fresh salads or just by itself.

> > These cutlets are delicious cold as well.

Reikalingi ingredientai:
Vištienos filė400 gramųKiaušinis1 vntSūris120 gramų (kietas)Majonezas100 gramųMiltai30 gramųSvogūnų laiškaipagal skonįDruskapagal skonįPipiraipagal skonįReklama
Gaminimo eiga
2. Sūrį sutarkuokite.Reklama3. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.

4. Dubenyje sumaišykite išplaktą kiaušinį su sūriu, svogūnų laiškais ir majonezu. Suberkite miltus, druską ir pipirus. Taip pat galite pridėti kitų prieskonių, pavyzdžiui, vištienos prieskonių. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.

Reklama5. Vištienos filė kruopščiai nuplaukite, tada supjaustykite mažais gabalėliais.

6. Supjaustytą vištienos filė suberkite į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite visą dubenėlio turinį. Tada kelioms valandoms siunčiame į šaldytuvą.