PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, pasūdome ir paliekame pastovėti 5-10 minučių. Tada kuo stipriau nuspaudžiame skysti.
Vištienos file sukapojame smulkiais gabalėliais. Įspaudžiame česnako, įmušame kiaušinį, dedame gerai nusunktas cukinijas, suberiame prieskonius ir dedame majonezą. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame vištienos masę formuodami kepsniukus-blynelius. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
Kepsniukus tinka patiekti su salotomis ir/ar mėgiamu padažu.Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Vištienos kepsniukai - blyneliaiTradiciniai kotletaiSotus kiaulienos plovasSkanieji balandėliai pagal NeringąKomentarai (7)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Monika2022-12-29 15:26Dariau šios kepsnelius vaikui. Gavos tobuli. Truputi tik savaip dariau filė ir cukinija kartu į blenderi sumečiau ir prasukau, majonezo nedėjau, nedėjau jokių miltų, nieko nesunkiau gavos WOW ATSAKYTI
Ana2020-07-12 22:13Labai skanūs kepsniukai, viskas pavyko, tik gerai nusunkit cukiniją. O jeigu neramu, įdėkite šaukštą krakmolo arba miltų - tada tikrai bus puikiai. ATSAKYTI
Fėja2019-07-24 17:59Jau keistesnio recepto ir nagali būti. Viskas praskydo, nors cukiniją nusunkiau. Gerai , kad bandomąjį blyną kepiau, nes įtarimų kėlė sudėtis:) tai gelbėjau su miltais ir krakmolu, dar ir mąnų įbėriau. Neapsigaukit. ATSAKYTI
Diana2019-07-24 18:50Fėja2019-07-25 07:18Be miltų niekas čia neiškeps, vėjus šnekat. Nei kiaušinio dydis, nei ranka spausta cukinija nepagelbės ir Jūs jos, turbūt, nekepėt:) Foto tai puiki. ATSAKYTI
Agnė2019-07-25 09:14O man atrodo, kad gal vištieną nepakankamai smulkiai supjaustėt? Nes ji turi būti ne kąsnio dydžio gabaliukais, o tikrai labai smulkiai, vos stambiau nei malta būtų (kaip kibinams kapojama mėsa, dar net smulkiau). ATSAKYTI
Diana2019-07-25 11:14Fėja, vakar pasitikrinimui dar kartą kepiau - viskas gerai pavyko. Cukiniją dosniai pasūdžiau, palaikiau ir labai gerai nugręžiau (tikra to žodžio prasme). O vištieną pjaustyti reikia smulkiai, galima ir vištienos krūtinėlės faršą naudoti. Majonezo šaukštai ne kupini (majonezas kokybiškas, be konservantų ir tirštiklių), kiaušinis - L dydžio (arba du maži). ATSAKYTI
Puikūs vištienos kepsneliai natūraliame jogurte
Jums reikės:
Gaminimo eiga:
Nuplautą vištienos krūtinėlę nusausinkite, supjaustykite plonais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite ir įtrinkite išspaustu česnaku. Gerai mėsą kurį laiką palaikyti šaldytuve, bet jei neturite tam laiko, galite su ja dirbti iš karto. Dažniausiai laikau mėsą šaldytuve visą naktį, tada ji būna skaniausia.
Dubenyje sumaišykite jogurtą su smulkiai tarkuotu sūriu, išspaustu česnaku ir kiaušiniais. Šiuo mišiniu aptepkite vištienos gabalėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Likusį mišinį sluoksniuokite ant mėsos.
Galiausiai apibarstykite mėsą džiūvėsėliais, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200-220 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.

Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas22 Birželio 2022Kažkurią dieną, visai netyčia prisiminiau, kad prieš kokį 10 metų arba gal net daugiau gamindavau tokius vištienos kepsnelius, kurie būdavo be galo skanūs, minkšti ir sultingi. Nežinau ar pamenate, bet jie įprastai būdavo gaminami su vištiena, majonezu ir krakmolu! Neapsakomai gardūs, bet, tuo pačiu, ir ne patys sveikiausi. Tai nusprendžiau paruošti sveiką tokių vištienos kepsnelių-kotletų alternatyvą be majonezo ir krakmolo! Ir galiu pasakyti - labai nuostabiai pavyko, taip kad misija įmanoma ir be majonezo. Pamėginkite ir Jūs paruošti šį fantastiškai gerą variantą, šalia dar patiekdami nuostabųjį tzatziki padažą Gamybos procesą net ir galite pradėti nuo padažo, nes reikės, kad jis atvėstų šaldytuve, per tą laiką, kol paruošite vištieną. :)

Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai su sūriu
Jums reikės:
- 500 gramų vištienos krūtinėlės;
- 1 cukinija;
- 50 gramų mocarelos sūrio;
- 1 kiaušinis;
- šiek tiek pieno;
- naminiai džiūvėsėliai;
- alyvuogių aliejus;
- druska ir pipirai.
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite storesniais griežinėliais, išilgai pjūvio padarykite duobutę, kad gautumėte nedidelę kišenę.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių su trupučiu aliejaus su druska. Iškepus išimkite, perkelkite į dubenį ir atvėsinkite. Į paliktą vištienos kepsnio kišenę įdėkite gabalėlį cukinijos ir gabalėlį mocarelos.
Dubenyje išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir žiupsneliu druskos, mėsos kepsnelius iš pradžių aptepkite kiaušiniu, o po to apvoliokite džiūvėsėliais, ypač gerai apvoliokite tą vietą, kur padarėte pjūvį. Galite mėsą apvolioti du kartus.
Taip paruoštus vištienos kepsnelius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekvieną gabalėlį apšlakstykite) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, visada vadovaukitės savo orkaite – kepimo laiką ir temperatūrą galite reguliuoti pagal savo poreikius. Kiekvienas žmogus geriausiai išmano savo orkaitę.
Patiekite su pasirinktu garnyru.

Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)

Vistienos kepsneliai su miltais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos kepsnys miltuose” rasta receptų 1000Vištienos kepsneliai su marinuotų agurkėlių padažuMini mėsainiai su vištienos kepsneliais