Makaronų mišrainė
Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir tuną aliejuje. Jeigu trūksta, dar aliejaus galima įpilti papildomai.
AUTORIUS: NeringaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Krabų lazdelių salotosCezario salotos su vištiena - pačios skaniausiosBrokolių, kalafiorų ir šoninės salotosBalta mišrainėKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalaiMišrainė su makaronais ir kumpiu: gardi, soti ir tiks į pietų dėžutę
Mišrainė su makaronais ir kumpiu tobulai tiks į pietų dėžutę. Ji yra ne tik gardi, bet ir soti, maistinga, joje yra nemažai baltymų ir daržovių, puikiai tiks pietums, kai neturite galimybės pasišildyti maisto. Mišrainės pagaminimas greitas ir nesudėtingas – reikia tik išsivirti makaronus ir supjaustyti likusius produktus. Nors salotas gaminau su majonezu, bet dalį jo galima keisti į graikišką ar paprastą jogurtą. Toks mišrainės variantas bus gaivesnis ir mažiau kaloringas. Aš naudojau konservuotus žirnelius, bet vietoj jų tinka ir konservuoti kukurūzai.
Mišrainę gaminau su ragelių formos makaronais. Jie puikiai tinka salotoms ir mišrainėms, greitai išverda ir gerai sugeria padažą. Taip pat šiuos makaronus galite naudoti gamindami skaniąją itališką minestronės sriubą. Makaronus virkite apie 7–9 minutes, kad būtų dar apykiečiai – „al dente“. Susimaišę su padažu ir kitais produktais, makaronai dar kiek suminkštės.

Produktai, kurių reikės mišrainei su makaronais ir kumpiu (4 porcijoms):
120 g ragelių formos makaronų
100 g virto kumpio
50 g fermentinio sūrio
1/2 raudonosios paprikos
4 valg. š. konservuotų žirnelių
4 valg. š. majonezo
2 valg. š. petražolių
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų
Makaronus verdame pasūdytame ir dideliame kiekyje vandens. Jų neperverdame. Kai makaronai išvirs, juos sudedame į kiaurasamtį ir perplauname po vėsiu vandeniu, stengiamės juos nusausinti.
Kol verda makaronai, pasiruošiame kitus produktus: smulkiai supjaustome kumpį, sūrį ir papriką. Iš pomidoro išimame minkštąją dalį ir jį smulkiai supjaustome. Petražoles susmulkiname.
Dideliame inde sumaišome visus produktus, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!
Makaronų salotos su kepta vištiena
Leiskit, atspėsiu, kulinarinių iššūkių tarp Kalėdų ir Naujų daugelis sau taip pat nekeliame, tiesa? Greitai, paprastai, skaniai – tai viskas, ko norisi. O makaronai, kaip pasakytų mano saulėtas virtuviukas, visada yra skanu.
Tiesa, tam mažam gurmanui makaronai, nepaisant jų formos ar dydžio, vis dar skaniausi tiesiog su sviestu ir druska. Tuo tarpu aš sau susimaišiau makaronų salotų – kaspinėlius (Farfalle Rigate) sumaišiau su pomidorais, avokadais, raudonaisiais svogūnais, gražgarstėmis. Pagardinau pikantišku graikiško jogurto-majonezo padažu, patiekiau su kepta vištiena. Improvizuoti, kaip ir su bet kuriomis salotomis, čia galima labai daug, bet šis variantas, pažadu, labai gardus!
Tuo tarpu dabar… gaminam salotas?