Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet man šiek tiek sūrio čia labai tinka. (. daugiau) (. mažiau) Laurinta
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5Širšių lizdas
Už šitą vakarienę nusipirksiu sau medalį, o už nuotraukas išsirašysiu griežtą papeikimą. Labai labai skanu, netikėtai. Padažiukas gavosi tobulo skonio. Daržovės, iškepusios prie vištienos tiesiog nerealios. Atrodo viskas super paprasta, bet taaaaaaaip gerai dera ir taaaaaip skanu! Laiko prasme gal ir nelabai greitai - įvertinus visą kepimo laiką, bet pastangų prasme - nėra ką veikti!
Taigi, mums reikės:vištienos (aš naudojau įvairias dalis, tobulai čia tiktų ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai)druskos, pipirų, citrinos, džiovinto česnako granuliųmiltųdidelio svogūno~ 1/2 stiklinės balto vyno (nebūtina, bet labai skanu, aš pilamo kiekio nematavau)~ stiklinės sultinio1 paprikos4-5 didelių pievagrybiųkitų daržovių pagal pomėgįpipirų, lauro lapų, kt. mėgiamų prieskoniųParuošimas:
Atnaujinta (2020-10-24): Taip, šito recepto įžanga nei pusę tiek neatspindi kokio skanumo šis patiekalas!
Kadangi esu tinginė, šį kartą norėjau minimizuoti darbą iki maksimumo, tad iškepiau daugiau daržovių, o greta patiekiau kuskuso. Patikėkit, liežuvį prarysit!
O ką papildžiau šį kartą:- 1 morką stambiai supjausčiau ir subėriau į keptuvę šiek tiek pakepus svogūnams, ir toliau kepiau kartu, vėliau subėriau smulkintą česnaką ir toliau dariau kaip recepte.
- Prie pjaustytos paprikos ir pievagrybių pridėjau stambiau supjaustytą pusę jaunos cukinijos, visas šias daržoves pagardinau druska, pipirais, česnakų granulėmis, Provanso žolelėmis, pašlakščiau aliejumi ir balzamiko actu, išmaišiau ir toliau viską dariau pagal receptą (10 punktas).
- Patiekiau su kuskusu, kuris puikiai sugėrė tą fantastiškai skanų padažą.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.
Vistienos troskinys su saldytomis darzovemis
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos troskinys su darzovemis” rasta receptų 1000Vištiena, troškinta su daržovėmisVištienos troškinys su saldžiarūgščiu padažuVištienos troškinys su daržovėmis
Šis troškinys atsirado mano virtuvėje tuomet, kai įsigijau pirmą greitpuodį. Pardavėja ilgai pasakojo apie jo privalumus, man labiausiai patiko mintis, kad jame per 15 min. nuo užvirimo, galima išvirti … šaldytą vištą ar antį. Patikėti buvo sunku, tad pirmas greitpuodyje gaminamas patiekalas, žinoma, buvo šaldyta vištaitė.
Šis troškinys dar ir puikus būdas pradėti valgyti naminę paukštieną, gerai iškepti orkaitėje kaimiškai augintą vištaitę retam pavyksta, o štai garuose ji tampa minkšta ir sultinga.
Galima naudoti ir visą paukštį, ir dalis – ketvirčius, blauzdeles, šlauneles.
1 vidutinio dydžio vištos (apie 1,5 kg)
1 didesnės morkos
1 česnako (arba svogūno)
1 šaukšto druskos
1 šaukšto džiovintų prieskonių mišinio
150 ml grietinėlės (naudoju 10% grietinėlę kavai)
Į greitpuodį pilu 250 ml vandens, dedu paukštį ar jo dalis, verdu kaip aprašiau aukščiau.
Pasiruošiu daržoves – bulves nuskutu ir supjaustau stambesniais kubeliais, morką nulupu ir sutarkuoju šiaudeliais. Jei naudoju svogūną, jį supjaustau nedideliais kubeliais, o jei česnaką – sukapoju peiliu. Nuo seno laikausi taisyklės viename patiekale nenaudoti šių daržovių, bet jei jums patinka jų pora, galite dėti abi.
Vištieną sudedu į puodą, troškinį pasūdau, suberiu prieskonius, gerai išmaišau, supilu grietinėlę ir kaitinu iki užvirimo. Išjungiu kaitrą, dengiu dangtį ir palieku dar 15-20 skoniams susiporuoti.
Šaldytuve troškinys išlieka skaniu iki savaitės, dėl natūralios želatinos, jis sustingsta į šaltieną, tad norimą porciją pasemiu samčiu ir šildau keptuvėje. Kadaise, kai turėdavai vietos šaldiklyje, pusę troškinio dėdavau į šaldymui tinkamą indą ir palikdavau troškinį šaltai, kad prireikus labai greitai pavalgyti (arba kai išvykdavau ilgesniam laikui iš namų), namuose būtų maisto, kurį tereikia pasišildyti.
Kaip minėjau, labiausiai troškinys tinka su raugintais agurkais, tiks ir bet kurios kitos raugintos ar marinuotos daržovės. Kartais torškinį tiekiu su grikių koše, kruopos maloniai įmirksta grietinėlės padaže.
