Ingredientai:
1x 2x 3xGaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!Suspjaustikete smulkiais kubeliais morkas ir česnakus.Į keptuvę dėkite sviestą, suberkite morkas, česnakus, žirnelius, truputi druskos, pipirų ir kaitinkite kol gražiai apskrus.
Vištienos file perpjaukite išilgai per pusę, truputi išmuškite ir ištrinkite vištienos prieskoniais.Iš keptuvės sudėkite į indą pusę apkeptų daržovių.Susmulkinkite petražoles ir sudėkite į daržovių indą, taip pat suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir gerai išmaišykite.
Ant kiekvienos file dedame po šaukšta įdaro ir susukame. Prismeigiame dantų krapštuku.Į keptuvės likusias daržoves beriame miltus ir apie 1 min apkepiname maišydami. Tada pilame grietinėlę, dedame lydytą sūrelį, pilame sultinį ir ant vidutinės kaitros maišydami kaitiname kol padažas sutirštės. Tada beriame petražoles ir dar karta išmaišome.
Padažą (puse kiekio) iš keptuvės supilame į kepimo indą, sudedame vištienos suktinukus, apipilame viršų likusiu padažu, uždengiame folija. Dedame į įkaitintą 200 ℃ orkaitę ir kepame 25 min. tada nuimame foliją ir dar kepame 20 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Vištieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname (jei naudotumėte nekeptą, žr. patarimus apačioje).Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Morką sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepiname apie 5 minutes. Supilame sultinį ir uždengę troškiname, kol daržovės suminkštės.
Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, užberiame miltų, išmaišome ir, maišant, supilame grietinėlę.
Kaitiname ant nedidelės liepsnos, kol padažas sutirštės. Valgome su ryžiais.Patarimai:Vištiena. Aš vištieną naudojau jau iškeptą, bet galite naudoti ir file (skaniausia bus su šlaunelių mėsa) - ją supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgiamais vištienos prieskoniais ir iškepkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus pačią pirmą. Tada vištieną atidėkite ir toje pačioje keptuvėje ruoškite viską pagal receptą.
Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Sotus kiaulienos plovasTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Skanieji virti varškėtukai su labai skaniu padažuMinkšti skanūs vafliaiKomentarai (27)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Svaja2024-07-24 15:20Pabandykit dar kario prieskonių įdėti. Tobula ATSAKYTIEva2023-10-11 18:28Šitas receptas visada sušildo širdį ATSAKYTIVivi2022-08-16 23:16Niam niam labai skaniai gavosi ❤️ ATSAKYTIMantas2022-03-17 20:26Jo galiu pasakyti čia buvo kažkas tokio ko niekados nepamiršiu toks skonis tobulas kas ragavo sakė taip skaniai neteko dar valgyti o brolis galvojo jog aš čia iš restorano pirkau ir keptuvėje pasildziau:))) Na žodžiu numeris vienas dabar šis patiekalas mano virtuvėje tik aš dar vištienos filė apkepiau elektrinėje orkaitėje panašiai kaip šašlykus ant iešmo besisukančius ir vis apslakstydavau alyvuogių aliejumi tai su šituo padažu gavosi tobula vištiena skaniai apskrudusia. ATSAKYTI
Kristė2022-02-26 23:24Geras receptas, mama taip ruošdavo vištieną: vištienos gabaliukus apkepdavo keptuvėje su sviestu, pradėdavo smulkintą svogūną ir daug morkų, bet morkos būtinai pjaustytos trikampiukais (į keturias dalis ir riekelėm), viską pakepinus supilamas sultinys, patroškinti ir pridėti grietinės arba grietinėlės, sutirštinti miltais jeigu reikia. Priminete šiuo receptu vaikystę :) ATSAKYTI

Vištienos suktinukai padaže
Ieškote patiekalo, kuris sujungtų sultingą vištieną, daržovių šviežumą ir kremišką padažą? Šie vištienos suktinukai padaže yra tobula vakarienė, kuri ne tik puikiai atrodo, bet ir sužavi visus prie stalo. Elegantiška, tačiau nesudėtinga alternatyva kasdieniniams patiekalams!
4 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 30 minutes minGaminimo laikas 45 minutes minBendras laikas 1 hour val 15 minutes minKategorija Kepta vištiena, VištienaVirtuvė Pasaulio virtuvėPorcijos 3 asmenimsAlergenaiReklamaVištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu
Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.
- Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
- Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
- Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo.
- Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
- Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.
Vištienos suktinukai su grietinėlės ir grybų padažu
Vištienos suktinukus su grietinėlės ir grybų padažu
- Išvirkite ryžius (į verdantį padruskintą vandenį berkite ryžius santykiu 2,5 arba 3:1, pavirkite 10 minučių nuo užvirimo pradžios ir nukaiskite, tegul brinksta, uždengtam dangčiu puode).
- Vištienos gabalėlius, uždengę maistine plėvele, kad mėsa nesuplištų, pamuškite, padruskinkite, papipirinkite.
- Kai ryžiai pravės, sumaišykite juos su petražolėmis, pomidorų padažu, truputį papipirinkite.
- Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėkite po šaukštą kaupiną ryžių masės ir susukite suktinuką, kurį sutvirtinkite mediniu krapštuku, kad nepairtų.
Vištienos suktinukus su grietinėlės ir grybų padažu
- Suktinukus dėkite į kepimo rankovę (jos galus užriškite) ir į folija išklotą kepimo indą.
Vištienos suktinukus su grietinėlės ir grybų padažu
Skanaus valgant Vištienos suktinukus su grietinėlės ir grybų padažu! 😉