Vistienos sriuba su makaronais ir bulvemis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Kaip pasigaminti kreminę vištienos makaronų sriubą
Šis kreminės vištienos makaronų sriubos receptas yra guodžiantis gėris kiekviename dubenyje.
- Daržoves pakepinkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite sultinio ir prieskonių (receptas žemiau).
- Grietinėlę ir kukurūzų krakmolą išplakti ir supilti į sriubą su vištiena.
- Įmaišykite virtus makaronus ir patiekite.
Išbandykite naminius kiaušinių makaronus; Juos lengva pagaminti ir skanūs iš paprastų ingredientų, kuriuos tikriausiai turėsite po ranka!
PRO PATARIMAS: Išvirkite makaronus ant šono ir prieš patiekdami sudėkite į kiekvieną dubenį su sriuba. Taip makaronai netaps purūs, ypač jei planuojate jais mėgautis visą savaitę.

Vištienos makaronų sriuba
Ši lengvai pagaminama vištienos makaronų sriuba užkandant itin gardi su kepta juoda duona patrinta česnaku. Ne paslaptis, kad šią sriubą viriau savaitgalį, kai mažoji negalavo ir būtent šios sriubos norėjo jos brolis. Džiaugiuosi, kad parduotuvėse jau galima rasti puikios sudėties jau pagamintus sultinius, kurie yra tikras išgelbėjimas tokioms visada skubančioms mamoms.
Vištienos makaronų sriuba – tai jaukus patiekalas lietingoms ir tamsioms rudens dienoms. Soti ir gausi daržovių, baltymų ir angliavandenių, tai daugiau nei valgis – tai grynas komfortas, kuris sušildo iš vidaus. Sriuboje visada galima panaudoti apdorotos vištienos ar kalakutienos, kitų daržovių likučius, namų virtuvėje taisyklių nėra, drąsiai eksperimentuokite ir naudokite jau turimus produktus.
Taip pat rekomenduoju šiuos sriubų receptus:
Vištienai:
400 g krūtinėlės su kaulais (galima kepti daugiau, bet naudosime tik 1,5-2 puodelius sriubai)
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių

Kreminė vištienos makaronų sriuba
Vištiena: Sunaudokite likusią vištieną, keptą vištieną arba pradėkite nuo nulio ir troškinkite visą vištieną tiek mėsai, tiek sultiniui.
Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai suteikia šiam klasikinės vištienos makaronų sriubos pagrindui skonio, tačiau šią sriubą galite gaminti su bet kokiomis šviežių, šaldytų ar konservuotų daržovių asortimentu.
Makaronai: Man patinka lingvino arba kiaušinių makaronai vištienos makaronų sriuboje, bet bet kokie makaronai tiks puikiai.
Sultinys: Šios kreminės vištienos sriubos pagrindas – vištienos sultinys ir riebi grietinėlė. Jei naudojate šviesią grietinėlę, sultinį galima sutirštinti papildomu lygių dalių kukurūzų krakmolo ir vandens mišiniu. Mišinį po truputį pilkite į verdančią sriubą, kol sutirštės.

Ingredientai
- vištiena: ~500 gramų
- bulvės: 2 didesnės
- makaronai: kelių saujų
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- lauro lapai: 1
- krapai
- sultinys: 1 kubelio
- mėgstami prieskoniai
1. Pirmiausia išsivirkite sultinį: sudėkite vištieną, svogūno galvą, morką, lauro lapelį ir sultinio kubelį. Virkite bent 40 minučių.
2. Po to sultinį perkoškite, o vištieną susipjaustykite kubeliais (jeigu buvo su kaulais ją nukaulinkite).
3. Į sultinį sudėkite pjaustytas bulves, pavirkite maždaug 10-15 minučių, po to sudėkite pjaustytą išvirtą morką, pjaustytą išvirtą vištieną ir suberkite makaronus. Dar pavirkite maždaug 10 minučių.
4. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais prieskoniais (aš naudoju tik druską ir pipirus) ir krapais. Patiekite ir skanaukite!

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Sriubai
1 v.š. šaukšto sviesto
0,5 vidutinio dydžio svogūno , supjaustyto kubeliais
3 supjaustytos morkosmorkos
1-2 smulkiai kubeliais supjaustytos bulvės
1 saliero koto supjaustyto kubeliais
5 stiklinių vištienos ar daržovių sultinio
1 a.š. česnako granulių
druskos ir pipirų pagal skonį
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Alyvuogių aliejumi ištepkite krūtinėlę ir tolygiai ištepkite druska ir prieskoniais. Įsukite į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių arba tol, kol vištiena iškeps.
Išimkite krūtinėlę iš orkaitės ir palikite 10 minučių pailsėti. Vištieną suplėšykite.
Supilkite sultinį į puodą ir užvirinkite sriubą. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite sriubai virti 15 minučių.
Išvirkite atskirame puode makaronus (iki virimo laiko likus 2 minutėms – makaronus išimkite).
Į sriubą įmaišykite susmulkintą keptą vištieną, virtus makaronus ir troškinkite 5 minutes arba tol, kol kalakutiena įkais ir makaronai suminkštės.
Paragaukite sriubos ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
