Ingredientai
- kiaulienos šonkauliai: 1,2-2,5 kilogramo
- Santa Maria BBQ Rub for Ribs: 2 pakelių (galite naudoti ir kitus pamėgtus šonkaulių prieskonius)
- natūralios obuolių sultys: 4 šaukštų
- mėgstamas padažas šonkaulių glazūravimui: 50 gramų (naudoju "Santa Maria Bourbon Whiskey")
1. Paruoškite kiaulienos šonkaulius: Atskiriame membraną nuo vidinės šonkaulių dalies. Pirmiausia peiliu praplatiname tarpelį ir užkišę pirštą, lėtai traukiame plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol visiškai ją pašaliname.
2. Įtriname kiaulienos šonkaulius prieskoniais. Abi šonkaulių puses įtriname jau paruoštu sausu marinatu. Vienas pakelis prieskonių rekomenduotinas ne mažesniam, kaip 600 gramų mėsos gabalui. Siekdami kuo ryškesnio skonio, šonkauliukus prieskoniuose marinuokite ne trumpiau, kaip 60 minučių.
3. Paruoškite kamado kepsninę: Įkaitinkite iki 125 laipsnių temperatūros, prieš tai tarp anglių dar papildomai įdėdami obels medienos kaladėlių rūkymui.
4. Išrūkykite kiaulienos šonkaulius: Kiaulienos šonkauliukų juostas sudėkite į laikiklį sulenkdami juos perpus. Šonkauliukus rūkykite bent jau 1,5 valandos, kol mėsa pradės trauktis, bei gerai apskrus.
5. Lėtai iškepkite šonkauliukus: Išrūkytus šonkaulius vyniokite į foliją prieš tai apšlakstę juos obuolių sultimis. Suvynioję juos sudėkite atgal į kepsninę lėtam kepimui bent jau 60 minučių. Obuolių sultys padės atsikirti kaulams nuo mėsos, tai aiškiai matysis išvyniojus iškeptus šonkauliukus.
6. Nuglazūruokite šonkaulius: Iškepusius ir išvyniotus iš folijos šonkauliukus gausiai glazūruokite padažu ir kepkite grilyje tol, kol šonkauliai su glazūra gražiai apskrunda. Mano asmeniniu atveju, šis procesas truko maždaug pusvalandį.
7. Iškart patiekite šonkaulius į stalą kartu su mėgstamu BBQ padažu, sezoninėmis daržovėmis (arba coleslaw salotomis) ir bulvytėmis fri. Lepinkitės! :)
Vistienos sparneliai kamado
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Kategorija: Grill / Kepsninės / Šašlykinės maisto receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas
29 Kovo 2019
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:

Jurgitos virtuvėlė
Grįžtu po 2 metų pertraukos! Pradėjau kurti svetainę, kaip vietą, kur susidėti savo receptus, kad pačiai lengviau būtų, ir laikui bėgant išsikvėpiau. Bet vasarą nusipirkome Kamado Bono ir su vyru ėmėme gaminti dažniau nei bet kada anksčiau. Tai štai ir grįžo įkvėpimas tęsti blogą, nes tiek receptų išbandome, tiek nuotraukų, kad tiesiog negaliu nepasidalinti! Pradedu su nuostaaaabiais vištienos sparneliais, kuriuos jau kepėme du kartus, vieną Kamado Bono, o kitą orkaitėje. Pirmas variantas pavyko geriau, nes orkaitėje kepant tiesiog per daug drėgmės norint traškesnių sparnelių. Bet skanu ir ten, ir ten, tai bandykite kur jums patogiau ir pagal galimybes.
- 1,5 kg vištienos sparnelių petukų ir vidurinių dalių
- 150 ml tamsaus sojos padažo
- 3-5 čili pipirų, priklausomai nuo rūšies
- 2 v. š. aštraus padažo (aš naudojau Bull's-Eye, bet galite ir kitokį)
- česnako tyrės ir/arba granulių
- pipirų, šiek tiek druskos
- čili pudros (nebūtinai)
- 2 v. š. cukraus
- sezamo sėklų
Paruošimas labai greitas ir paprastas: susmulkiname čili pipirus ir išmaišome visus ingredientus, kad gautume vientisą masę. Tada suverčiame sparnelių dalis, išmaišome ir paliekame pusvalandžiui, kad susigertų prieskoniai.
Jei kepsite orkaitėje, tai 200 laipsnių 40 min. Praėjus pusei laiko apverskite. Na, o Kamado Bono mes kepėme naudodami Rotisserie krepšelį, bet žinoma galima ir paprastai. Kepėme irgi 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Paskutines minutes stebėkite, kad nesudegtų. Papildomai į krepšiuką galite įdėti grybų ir stambiai pjaustytų svogūnų riekelių.
