pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos plovas orkaitėje - skanu ir lengva patiekama receptas

Vistienos plovas orkaiteje

Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos plovas orkaiteje” rasta receptų 1000Kvapnusis plovas orkaitėjePatys skaniausi vištos sparneliai orkaitėjeSultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

Plovas su kiaulienos kumpiu, keptas orkaitėje

Plovas su kiaulienos kumpiu, keptas orkaitėje, yra ne tik šiltas ir sotus patiekalas, bet ir tikras namų jaukumo simbolis. Tai vienas iš tų patiekalų, kuris kviečia visą šeimą susiburti prie bendro stalo ir kartu pasimėgauti kvapniu bei skaniu maistu. Kiaulienos kumpis yra ne tik skanus, bet ir sotus baltymų šaltinis, kuris padeda palaikyti energiją visą dieną. Derinant jį su ryžiais ir daržovėmis, gauname subalansuotą ir maistingą patiekalą.

Kadangi šis patiekalas yra gana universalus, jis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingiems savaitgalio vakarams, kai norisi pamaitinti visus be didelio vargo. Žinant, kad plovas yra tradicinio skonio, o orkaitės kepimas leidžia jam išlaikyti visas sultis ir aromatus, jis tampa dar gardesnis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos kumpis: Jei norite lengvesnio patiekalo, galite pakeisti kiaulienos kumpį vištienos krūtinėle arba kalakutiena.
  • Ryžiai: Vietoje ilgagrūdžių ryžių galite rinktis rudus ryžius, grikius arba kuskusą.
  • Pomidorų padažas: Jei neturite pomidorų padažo, galite naudoti pomidorų tyrę arba šviežiai pjaustytus pomidorus.
  • Sviestas: Norint išvengti sviesto, jį galima pakeisti alyvuogių arba kokosų aliejumi.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Plovą geriau kepti sandariame kepimo inde arba naudoti foliją, kad karštis paskirstytųsi tolygiai ir mėsa išliktų sultinga.
  • Prieš dedant plovą į orkaitė, būtina ryžius paskirstyti tolygiai, kad jie išvirtų vienodai.
  • Norėdami papildomo aromato, kepimo pabaigoje galite pridėti šiek tiek švieži pjaustytų žalių prieskonių, pavyzdžiui, petražolių ar kalendros.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~2000 kcal
  • Vienoje porcijoje: ~400 kcal
Reikalingi ingredientai:

Vištiena

300~400 gramų (filė)

Ryžiai

200 gramų (galite naudoti ryžius maišeliuose)

Morkos

2 vnt (vidutinės)

Druska, prieskoniai

2 žiupsneliai (pagal skonį)

Reklama

Gaminimo eiga

1. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į karštą keptuvę su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

2. Iš anksto nuplautus ryžius arba 2 paruoštus ryžių maišelius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį.

Reikės:

300g plikytų ryžių

500g vištienos šlaunelių mėsos

Šiek tiek druskos (pagal skonį)

Pirmiausia nuplaunu ryžius.

300g plikytų ryžių beriu į gilesnį dubenį, užpilu šaltu vandeniu. Lengvai pamaišau ranka ir nupilu drumzliną vandenį. Pilu dar vandens, sumaišau vėl nupilu nešvarų vandenį. Taip plaunu tol, kol vanduo – plaunant ryžius, bus švarus.

Tuomet nuplautus ryžius (be vandens) dedu į šalį jų prireiks vėliau.

Nedideliais kubeliais supjaustau 150g svogūnų ir 150g morkų.

Nedideliais gabalėliais supjaustau 500g vištienos šlaunelių mėsos.

Plovą dažniausiai gaminu didesniame puode storu dugnu, bet taip pat tiks keptuvė ar ketaus puodas (būtų geriausiai 😉, bet neturiu).

Į įkaitintą puodą pilu aliejaus.

Verčiu pjaustytas daržoves ir vištieną.

Vis pamaišydama, kepinu ~10min ant didesnės ugnies.

Po 10min ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir dar kepu 5min ant silpnesnės ugnies.

Tuomet į puodą prie apkepintų daržovių ir vištienos verčiu nuplautus plikytus ryžius (300g).

Pilu 600ml vandens.

Beriu šiek tiek druskos (pagal skonį).

Uždengiu dangtį, ugnį padidinu ir laukiu, kol užvirs.

Kuomet puodas pradeda “burbuliuoti” – ugnį sumažinu.

Verdu 15-20min ant visai silpnos ugnies (kad ramiai virtų ir dangtis nesikilnotų😉).

Dar svarbu – maišyti NEREIKIA.

Po 15-20min atidengiu dangtį, beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Uždengiu dangtį ir leidžiu plovui dar ~10min pailsėti.

Tam tadam… po 10min jau ragausiu…

Birut birutėlis, skanutėlis – pasigaminkite ir paragaukite – mums LABAI 😋.

Jei gaminsite – skanaus.

Greitas plovas su vištiena

Paprastas greito plovo receptas. Lengva ir labai skanu! Grįžote namo labai alkani ar reikia greitai šeimynai pagaminti maisto? Tada šis receptas jums. Šiam plovui reikia labai nedaug ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo namuose ir užtruksite vos 20 min. Taigi šeima bus ir soti ir laiminga.

Paskirtis: Pietų receptai

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės

Reklama

Plovas

Mėsą supjausčiau nedideliais gabalėliais ir palikau su prieskoniais kokiam pusvalandžiui.

Tada gerai įkaitinau keptuvę ir sunkų metalinį puodą. Mėsą labai gerai apskrudinau. Tada suverčiau viską į puodą. Maždaug dešimt minučių šitas procesas tęsėsi.

Reklama41011

Kai morkos suminkštėja ir mėsos minkštumas jus tenkina, laikas dėti ryžius… Ryžius suverčiau į puodą su mėsa, pamaišiau, tada užpyliau verdančio vandens tiek, kad apsemtų ir būtų maždaug 2 cm daugiau vandens, negu ryžių/mėsos. Palaukiau, kol vėl užvirs vanduo. Leidau pavirti intensyviai atidengtam puodui keletą minučių, sumažinau ugnį iki visiško minimumo, uždėjau dangtį ir išėjau žiūrėti žinių.

Prie puodo grįžau po penkiolikos minučių. Išjungiau ugnį. LABAI NORĖJOSI pažiūrėt į vidų, bet Albertas sakė nežiūrėt ir leist puodui stovėt dar 45 minutes. Uždengiau puodą rankšluosčiu ir leidau stovėt 10 minučių…. Daugiau negalėjau kentėt…. Bet rezultatas manęs nenuvylė. Ryžiai buvo išvirę, bet nesulipę ir viskas TAIP GERAI kvepėjo, kad plovas tiesiog prašėsi ragaujamas….

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiKmynai parašė:

Sveiki.
Kadangi pati nesenai susidūriau su kmyno ir Cumino reikaliuku, tai nutariau pasidalinti. Iš tiesų paslaptis paprasta jie daugelyje šalių yra suvienodinami, tačiau lietuviškasis kmynas vadinasi caraway ir turi stipresnes aromatines savybes, o cumin yra tarsi brolis dvynys su šiek tiek silpnesnem savybėm. Lyg ir nedidelis skirtumas, bet man tai atrasti buvo įdomu ir net naudinga. Sekmės ir gardžių patiekalų!

Natalja parašė:

Laaaabai skanus gavosi. Aš truputį įdėjau pomidorų padažo. Bet truputį, nes norėjosi. Ir paprasčiau – kiaulieną. Ką tik brangusis paragavo – parodė thumbs up ir pasakė: labai geras. Rytoj į darbą nešis pietų :))) Ačiū Beatai labai labai. Pastarasis mano pusmetis praleistas Beatos virtuvėje su meile! Skanaus gyvenimo!

Jurgita parašė:

Nepatariu sudėjus ryžius juos iš karto sumaišyti su mėsa. Juos reikia suberti ant viršaus, tada atsargiai užpilti verndačiu vandeniu, bet pilti reiktų vienoje vietoje, ne per visą puodą laistyti. Ir virti apie 10 min. uždengus, ant silpnos ugnies. Taip žymiai skaniau 🙂

Vita parašė:

Sveika Beata,
Išbandžiau ir aš pagal tavo receptą šio plovo gaminimą….ir viskas kuo puikiausiai gavosi…tik aš dar truputį paeksperementavau, kartu su morkomis įdėjusi ir tarkuoto obuolio (panašiai kaip tavo pateiktame recepte – guliaše su kalakutiena). Plovo skonis gavosi kiek švelnesnis, bet šeimynai labai patiko, ypač vaikams, prašė dar ne kartą tokį skanumyną vėl padaryti 🙂
Ačiū