pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos Plovas pagal Beatos Virtuvės Receptą

Keptas plovas

Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite morkas ir porą, apkepkite kelias minutes.

Nuplaukite ryžius, nusunkite juos. Suberkite į keptuvę ir apkepkite 2-3 minutes vis maišydami.

Reklama41011

Tada supilkite „Daržo choras” padažą, vandenį, įberkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 minučų arba uždenkite dangču ir įdėkite į orkaitę 25 minutėms. Ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRita parašė:sveiki , 1 stiklainis vandens tai kiek ?Jolanta parašė:Bet į plovą juk nededama jokio pomidorų padažo! Čia greičiau ryžių troškinys su daržovėm 🙂Ugne parašė:Laba diena, norėjau pasiteirauti, kur galima įsigyti „Daržo choras” padažo? Dėkui.Sabina parašė:

O aš šiandien per kelias „Iki” Kaune pervažiavau ir visur radau tik Ponas Pomidoras ir Daržo Choras, o Tikro Italo, kurio ir ieškojau- nėra. Ir ne tai, kad išpirkta, bet net etikečių nėra 🙁 Na nusipirkau Daržo Chorą ir mėginsim plovą vietoj lazanijos 🙂

Jolanta parašė:Miela Beatute,norėjau paklausti ar Daržovių Choras yra aštrus ar švelnus? Ačiū 🙂Vaida parašė:O aš Klaipėdoje neradau minėto Daržoviu choro ;( gal ispirko…Kristupas parašė:Beata, o gali būti ir kitose parduotuvėse? Ar tiki „IKI” parduotuvėse?Nerijus parašė:

Labai skanus patiekalas, nesu ankščiau gaminęs, bet pabandžiau – patiko ir nuo šiol bandysiu viską pasigaminti ką rasiu Jūsų svetainėje. 🙂
Ačiū.

Vita parašė:

na, dariau ir aš. Tsakant, karštas atsiliepimas.
Man neišėjo, viską dariau pagal receptą. Teko „kept” beveik 2 valandas ir dapilt dar kokį litrą vandens. Po 20 min ryžiai buvo kieti, o po tų 2 valandų pervirę, veik košė….
Vyrui aišku trūko mėsos 😀
Padažo rado pirmoj IKI, į kurią užsuko. Klaipėdoj, Studlende.
Kiekis turbūt kokiem 4 žmonėm, liko daaaug.
Iš esmės skanu, bet jaučiuos nusivylus savim. Ir taip nemėgstu gamint, o dar sakykim nesekmė 🙂

Valda parašė:Labai greita ir skanu 😉Gintarė parašė:Ar tikrai šiam recepte nieko netrūksta? Kaip mėsa.Edita parašė:

Ačiū, Beata, už puikų troškinio (ne plovo) receptuką. Su malonumu mūsų šeimyna jį suniamniojo! Ačiū Jums už idėjas, optimizmą ir linkime niekada nepristigti jų

Šviežiausi sezono hitai

Desertai

Čia tai tikrai namų virtuvės hitas – ko gero mėgstamiausias rudens kepinys – obuolių pyragas! Šįkart receptas atkeliavo iš kaimynų…

Be glitimoPyragai

Šis kriaušių ir slyvų pyragas yra tikrai derliaus ambasadorius. Mėgstu pyragus nekomplikuotus, kuriuose daug drėgmės ir vaisių. O šis - tikrai būtent…

Reklama382854101938295

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.

Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.

Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Reklama41011

Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.

Kepame ant griliaus:

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

IngredientaiPatarimas

Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.

Alternatyva

Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:

Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂

Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:

Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…

Ingrida parašė:

Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?

vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:

Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.

Valgyk ir žydėk

Duona

Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos.…

Dienos meniu

Aš tikiu, kad geriausios mišrainės yra tos, kuriose susitinka skirtingos tekstūros. Ir visada mišrainės su virtais burokėliais ar bulvėmis persikelia…

Bemėsis pirmadienis

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia…

Didžiuojuosi ir kviečiu išbandyti: sėklų mišiniai laimingam pilvui

Blogas

Be galo be krašto džiaugiuosi ir didžiuojuosi! Štai ir jis – naujas nuostabus produktas, kurio gimimas truko nei daug, nei mažai – kokius du ar.

Reklama41003

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

Galite viską apkepti atskirai keptuvėje arba viename puode. Greičiau bus, jei atskirai keptuvėje apskrudinsite vištienos gabaliukus. Vištieną pasūdome ir pabarstome pipirais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių.

Supjaustome svogūnus, morkas, česnaką susmulkiname. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų, dedame svogūnus ir lengvai juos pakepiname. Lengvai apskrudusią vištieną taip pat dedame į šį puodą. Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus. Pilame padažą „Tikras italas” ir dar papildomai vandens. Dedame į puodą lauro lapą ir supjaustytas bulves (ant viršaus).

Uždengiame puodą ir viską troškiname ant silpnos ugnies apie valandą arba dedame į orkaitę (160C) ir troškiname ten 1,5 valandos. Pabaigai papildomo aromato ir grožio suteiks sauja smulkiai supjaustytų petražolių ir baziliko.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentarairima parašė:Dingo cukinijos eigoje 😉 Ar nuo manęs tik pasislėpė?Vilma parašė:Gerb. Beata o kodėl neprekiaujate savo el. parduotuvėje šiais padažais? kaip būtu patogu……..Vida parašė:O Mazeikiuose, ar prekiaus kas nors Beatos padazais? Taip knieti isbandyti.Jurgia parašė:O cukiniją reikia apkepti ar ne? Ar ją tiesiog su visomis sviežiomis daržovėmis sudedame?Ingrida parašė:

Sveiki, Beata. Norėjau paklausti ką galima naudoti vietoje padažo, nes deja nėra galimybės jo įsigyti, nes gyvename ne Lietuvoje?

Zivile parašė:

Sveiki, as taip pat noreciau suzinoti kaip butu galima padaza pakeisti nes deja ne Lietuvoje gyvename? Gal yra kas panasaus UK? ACIUKAS

ausra parašė:Indre parašė:

Miela Beata, Kodel neprekiaujate siais nuostabiais padazais ir kituose prekybos centruose? Norisi dazniau isigyti, bet gyvename labai toli nuo visu cia isvardintu IKI 🙁

irma parašė:

Man nuotrauka sukele itarimu. Ar patroskinus 1.5 val orkaiteje mes turesime taip atrodancias cukinijas? Cia nuotraukoje jos atrodo kad patroskintos 5 min…

Labas, Aš esu Beata.

Labas, aš esu Beata ir aš labai myliu gyvenimą. Myliu tai, ką darau kasdien: kalbu apie maistą ir pozityvų gyvenimą. Esu jau dešimties kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja ir tiesiog džiaugsmingo gyvenimo transliuotoja. Esu baigusi žurnalistikos ir kulinarijos mokslus, bet toliau kasdien mokausi naujų dalykų ir, svarbiausia, kaip būti geru žmogum sau ir pasauliui. Mano blogas yra mano pamatas, aš čia pradėjau mokytis rašyti apie maistą. Man svarbu mano ir jūsų geras gyvenimas, maistas, namai, gera savijauta, draugystė, šeima ir nauji atradimai.

Varškės ir sėklų duona

Belickų šeimos tortas „Medutis"

Pupelių sriuba su kopūstais

Moliūgų pyragas su medaus kremu

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže

Latviškas mielinės tešlos obuolių pyragas