pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos piršteliai vaikams - Skani ir sveika alternatyva

Pamerkiame į pieną bent valandai ar porai valandų.

Kai vištiena jau pagulėjusi piene, pieną nupilame. Pridedame prieskonių ir druskos.

Reklama41011

Įkaitiname orkaitę iki 200-210 C.

Dabar pasiruošiame: vienoje lėkštėje miltai, kitoje lėkštėje parmezanas, sumaišytas su džiūvėsėliais ir dubenėlyje kiaušiniai suplakti.

Jei turime tokį purkštuką, kuriuo aliejų purškiame, tai užpurškiame. Aš turiu tokį purkštuką, bet ne visada užpurškiu aliejaus ant vištos, taigi ir be aliejaus puikiai pavyksta.

Ir viskas, pašauname į orkaitę maždaug 20-30 min.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentaraijurga parašė:

Labai lengvas, skanus ir universalus patiekalas 🙂 Pietums tiekiau karsta su ryziais ir „sweet chilli sauce”, labai tiko 🙂 Vakare suvalgem saltus, su Daumantu „kinietisku pomidoru padazu” . Greita ir skanu, liuks!

Ramune parašė:Ar bandėt vietoj parmezano naudoti kokoso drožles? arba smulkintus kukurūzų dribsnius?agne parašė:

Labas vakaras,ieskojau kur cia parasyti,kur paklausti.Tai pamciau recepta „vistienos”,sakau,paklausiiu cia;) Beata,pamenat petiekala,kuri gaminote kazkurioi laidoi,bet senokai : vistienos krutineles gabaliukai apsukti bekoniuku,bulves keptos grietineleje ir poru padazas? As esu gaminus ,ir net kelis kartus..ir va siandien prisiminiau vel ji po kazin kiek laiko,bet pamirsau poru padazo ingridientus))) gal galetumet pagelbeti?;)))

Indrė parašė:Indrė parašė:Kita Indrė parašė:Miau parašė:Labai skanu. Ypač su kinišku padažu.Dovilė parašė::) parašė:šaunuVilma parašė:

Viską dariau tiksliai, kaip nurodyta recepte, tačiau rezultatas nesužavėjo. Lazdelės gavosi sausos, daugiau nedgminsiu.

Rašyti komentarą

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!